A Topház feljelentése szerint gyanús, hogy nem tudni, mire akarják felhasználni az otthon lakóiról készített képeket a civilek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem az a gond, hogy sz@ros ruhában járatják a gyerekeket, hogy kikötik őket, hogy nem foglalkoznak semmit sem velük, hogy nem folyik semmiféle kezelés vagy gyógyítás, hanem az, hogy erről tudomást szerez ország-világ!
Jellemzően mocskos Fideszes hozzáállás/gondolkodás!
Torz, beteg, hazug, mocskos emberek a vezetőink!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Arra nem is gondolnak, hogy inkább a feltárt hiányosságokat kellene pótolni?! Amit nem mutatnak, mondanak a közmédián keresztül, az nem létezik és ezt akarják belénk sulykolni azzal, hogy büntetik az okfeltárást, üldözik a civileket!
bakegya
A sintér majd addig kávézik a dokumentáción,mire már késő lesz-ki is lesznek nyírva!!!
Dr plágium
Persze, a bejelentett látogatásoknál látszólag minden rendben van. Ez olyan mint a paplan. Nem használhatták, de ha ellenőrzés jött minden ágyra ki kellett rakni.
Cicamama55
@Cicamama55: Az ATV-ből hallottak után abban igazat kell adnom, hogy a gondviselő beleegyezése nélkül senki nem tehet közzé képeket a gyermekekről...S ebben bizony hibáztak a videót készítők. De ettől még a probléma, probléma marad!
nevemnick
@Cicamama55: 08:06 ne haragudj, de milyen gondviselő(k)ről beszélsz?
Béla333
Nem az a gond, hogy sz@ros ruhában járatják a gyerekeket, hogy kikötik őket, hogy nem foglalkoznak semmit sem velük, hogy nem folyik semmiféle kezelés vagy gyógyítás, hanem az, hogy erről tudomást szerez ország-világ!
Jellemzően mocskos Fideszes hozzáállás/gondolkodás!
Torz, beteg, hazug, mocskos emberek a vezetőink!
Cicamama55
@nevemnick: Jelen esetben az otthon vezetője én úgy gondolom.
JAJMÁR
Vajon mire lehetne felhasználni ezeket a képeket azon kívül, amire felhasználták?
Ha engedélyt kértek volna a közzétételre, nyilván nem kaptak volna, ha a látogatásra, akkor arra se, és menne minden tovább olyan borzasztó formában, mint eddig.

A civil szervezet biztos, hogy tisztában van a következményekkel, de/és ezzel együtt hozták nyilvánosságra a talált állapotot.
Ők pedig majd megvédik magukat, amíg még vannak, de nyilván "kényelmesebb" lenne a lejjebb-följebb hatalmaskodóknak, - és ennek látjuk a folyamatát - ha nem jöhetnének Mo.-ra, és nem is lennének ilyenféle "civil" pfúj, szervezetek!
Dr plágium
@Cicamama55: Nem az otthon vezetője, mert minden gyereknek külön gyámja van, vagy a szülei személyében vagy az állam által kijelölt hivatásos gondnok.
Dr plágium
@JAJMÁR: Volt engedélyük, igaz hónapokat vártak rá ...A probléma az, hogy nem az intézet által kijelölt időpontban és kísérővel történt a látogatás.
quadrocopter
Kiderült a mocskosság és azt hiszik ezek az előemberek, hogy feljelentéssel kivédhetik azt, ami már elmúlt! Piti kis operett társulat!
bakegya
FELESLEGES A MELLÉBESZÉLÉS A VISSZATÁMADÁS PEDIG BŰN...
MAGYAR NÉPSZOKÁS ...A FOGYATÉKOSOK ELDUGDOSÁSA A VILÁG ELŐL.
Az intézményes kereteket nem hogy fellazították volna,de még az otthon ápolást se ismeti el az orbán kurmány munkának-ugyanez van a gerontológiai intézeteinkben is...egyik állami ahova meghalni megy a magatehetetlen...a másaik magán...pl mvolt menekülttábor helyén...ott annyit fizet a család,hogy abba rokkan bele-a szakellátás pedig a béka segge alá is mehet...pl az ügyeletes orvos halottszemlére hívják,de ahatodik falubólés elfelejti a nyomtatványokat betenni a táskájába-a hozzátartozó menjen érte oda ahova kelll-még néhány apróság a szakellátásból nem is hiányzik,mert ellenőrizve sincsenek ezek a félzárt intézmények.A KÖRNYEZŐ NÉPEK ORSZÁGAI ÉVEKKEL KORÁBBAN MEGKEZDTÉK AZ EU PÉNZEKBŐL A SZAKELLÁTÁSOK FELZÁRKÓZTATÁSÁT ,PL AZ OSZTRÁKOKNÁL MEG LEHET NÉZNI,DE VÉLEMÉNYEM SZERINT MÉG A KELETI BLOKK IS TÖBBET TETT AZ UN. KERESZTÉNYEKNÉL- Balatonmárián a volt SZOT gyermeküdülőt ÚJÁÉPIÍTETTE EGY NÉMET EGYESÜLET-NA AZT IS MEG LEHET NÉZNI MILYEN EGY EMBERI BÁNÁSMÓD A SÉRÜLTEKKEL. JA HOGY A FOCI ÉS A STADIONOK FONTOSABBAK ÉS A KISVASUTAZÁS IS KIHAGYHATATLAN .
Cicamama55
@Dr plágium: Ezt a helyzetet nem ismerem, azért írtam, hogy gondolom. Az biztos, hogy valóban mindenhol kell kérni a szülőktől beleegyezést arra, hogy egy gyermekintézményen belül meghatározott céllal, beleegyeznek-e gyermekeik fotózásába. Jelen esetben, ha volt nekik engedélyük, akkor a megbeszélt időpontot kellett volna tartaniuk. Természetesen ettől még a valóság valóság marad, s szégyen, hogy ilyen a mai Magyarországon létezik! Nem kerülhetik el a helyzet okozói a felelősségre vonást!
Dr plágium
@Cicamama55: Tudod a gond az, hogy az időponthoz kötött látogatás bűzlik. Ha tudják, hogy mikor mennek előveszik az ünneplő ruhákat, hirtelen mindenki kedves lesz...Az tény hogy engedély nélkül fotóztak, de a gyerekek érdekében tették.
Cicamama55
@Dr plágium: Igen, ez így van, nincs köztünk vita. Viszont éppen most olvastam, hogy a gyerekek szülei elégedettek az intézménnyel. Persze érthető, hisz nem tudnának dolgozni, ha nem lenne olyan hely, ahol a sérült, halmozottan sérült gyermekeiknek gondját viselnék. Nem egyszerű ez a helyzet...
Dr plágium
@Cicamama55: Attól is függhet a bánásmód, hogy milyen fogyatékossága van. Nyilván aki képes kommunikálni azzal másképp bánnak, mint aki nem tudja kifejezni az érzéseit elmondani mi történik vele.
Rágódhatunk ezen napokig, sajnos azoknak a gyerekeknek nem lesz jobb.
coni
Magyarország sokkal jobban fog teljesíteni ha eltüntetik a civileket akik eddig rávilágítottak az ellenkezőjére.
staro2
Annak idején az izsáki szadista gyilkos rendőrök első lépése is az volt,hogy agyonvert áldozatukat feljelentették hatósági személy elleni erőszakért.
Ez már csak egy ilyen magyar szokás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.