A Margit hídi HÉV-megállóban ütlegelt egy férfi egy Down-szindrómás nőt szerdán, az utasok vetettek véget az atrocitásnak.

Szerda délután a Margit hídi HÉV-megállóban ütlegelt egy negyvenes éveiben járó férfi egy harmincasnak kinéző nőt, aki Down-szindrómás volt – olvasható a Bors cikkében

Az ütlegelést két utas akadályozta meg, egyikük, Szilárd, így számolt be az esetről a lapnak:

Többen vártunk a hévre, amikor arra lettem figyelmes, hogy egy körülbelül 45 esztendős férfi erőből üti egy 30 év körüli nő fejét. Láttam, hogy a hölgy Down-szindrómás. Ettől valahogy az egész még borzasztóbb volt. Elkezdtem a pasassal kiabálni torkom szakadtából, hogy azonnal hagyja abba. Egy másik férfi csatlakozott hozzám, ekkor már ketten ordítottunk. A férfi csak annyit válaszolt, hogy foglalkozzunk a saját dolgunkkal. Figyelmeztettem, hogy hívom a rendőrséget, és a térfigyelő kamera is rögzíti az esetet. Erre végre abbahagyta az ütlegelést. Rajtunk kívül többen látták az esetet, de senki nem csinált semmit. (...)

Amúgy ez után egy kocsiba szálltam velük, egymás mellé ültek, bizonyára ismerték egymást. Megdöbbentett az eset, de az emberek közönye még jobban.

(Címlapi kép: wikipedia.hu CC BY-SA 4.0/Christo)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ez a mai valóság. Ha meggyilkolják a szemük előtt sem csinál senki semmit.
quadrocopter
Az ilyen közöny és közömbösség miatt nyert a fidesznyik horda hatalmat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.