Gazdasági és társadalmi igényekről beszélt a KDNP-s honatya.

Egyszerre elégítenek majd ki gazdasági és társadalmi igényt a közérdekű nyugdíjasszövetkezetek, hiszen csillapítják a munkaerőhiányt és kereseti lehetőséget biztosítanak az arra igényt tartóknak – mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggel műsorában Harrach Péter.

Harrach: egyszerre elégítenek ki több igényt a nyugdíjasszövetkezetek

A KDNP-frakcióvezetője – aki a Fidesz képviselőcsoportját irányító Kósa Lajossal közösen jegyzi az új foglalkoztatási forma megteremtéséről szóló törvényjavaslatot – kiemelte: a nyugdíjasok kétötöde térne vissza valamilyen módon a munkaerőpiacra.

A politikus kiemelte: a diák- és iskolaszövetkezetek mintájára bevezetendő struktúrában arra is mód nyílik, hogy részmunkaidőben dolgozzanak az idősek, akik akár heti egy-két nap munkát is vállalhatnak. Hozzátette: járulékmentesen, csupán a 15 százalékos szja-t megfizetve kereshetnének pénzt így a nyugdíjasok.

(MTI)

(Címlapi kép és fotó: MTI/Kovács Attila)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Te rohadek, ez nem "munkaeropiac," hanem kolhoz, "munkaegyseg"-gel - ha valaki meg emlekszik erre,... (Falun ez volt a fizetes modja, es altalaban egy evben csak ketszer fizettek a foldmuveloknek...)

Alszent rohadekok, a nyugdijasok a VALOS munkaeropiacra vagynak vissza, nem zacskot ragasztani egy asztal melle, veg nelkul.
Ideje benneteket a gazdapartotokkal egyutt eltakaritani az utbol...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
,,Egyszerre elégítenek majd ki..."
Erre vágysz te balfék?
Majd a rácsos akadémián...
Hellcat
Nincs mese...elmentek a fiatalok tehát újra be kell fogni a munkába az öregeket.
lópicigáspár
Az a helyzet, hogy nem a nyuggereket kellene még nagyobb rabszolgasorba taszítani, hanem a meglévő munkalehetőségeket eu szintű minőségűre emelni! A kutya se menne el dolgozni külföldre, ha itthon is annyi lenne az alap fizetés, mint egy londoni szállodai takarítóé!
emerencia
@nyanya001: Az rtl2 híradóban azt is mondták, hogy azoknak a nyugdíjasoknak akiknek nincsen piacképes tudásuk, könnyű fizikai munkát fognak adni, pl.: árufeltöltés. Hát megnézném azt a kisnyugdíjast aki (60 női negyven esetén)-65-70 és még több évesen fogja pl. olyan helyen az árut pakolni, ahol ez csak úgy megoldható, hogy vagy a villán vagy a villára helyezett raklapon megy fel a targoncával a magas polcokra. Az is elgondolkoztató, hogyan lesznek az idősek résztulajdonosok a szövetkezetben? Vajon nem a temetésre félretett utolsó fillérjeikkel fognak beszállni majd nagy tisztelettel veszik tudomásul, hogy tönkrement a cég, a vezetők pedig büntetlenül leléptek a pénzükkel?
magyarbakancs
Harrach úr !
Ön dolgozott valaha is?
Nem munkát kell biztosítani szövetkezeti formában a nyugdíjasoknak,hanem megfelelő nyugdíjt na meg azt is ,hogy meg érje a nyugdíjas korhatárt.
Meg a fiataloknak normális pénzt adni ,hogy megérje nekik itthon maradni ,élni,dolgozni mert kiszámítható az élet.
emerencia
@Hellcat: Csak azt is meg kellene nézni, hogy miért ment el az aktív korosztály? Pl. van aki azért mert tele a tök.. ill. hócipője a szándékosan gyötrő munkakörülményekkel, szervezetlenséggel, a dolgozókat érintő kizsákmányolással. Emberszabásúbbá kellene tenni az itthoni munkahelyeket, s akkor szégyenszemre nem az idős emberek munkájával kellene fellendíteni a gazdaságot.
elnyomott
Remélem, a nyugdíjasok többsége jól beint nektek!
Először köteleztetek minden korhatár felettit, hogy menjen a fészkes fenébe, nem számít tapasztalat, tudás, kell a hely a fiataloknak.
Most meg éhbérért, amolyan nyugdíjas közmunkásokkal akarjátok kifoltozni a hiányt.
Átok rátok - ezzel egyszerre több igényt is kielégítenétek!
karma1
Te rohadek, ez nem "munkaeropiac," hanem kolhoz, "munkaegyseg"-gel - ha valaki meg emlekszik erre,... (Falun ez volt a fizetes modja, es altalaban egy evben csak ketszer fizettek a foldmuveloknek...)

Alszent rohadekok, a nyugdijasok a VALOS munkaeropiacra vagynak vissza, nem zacskot ragasztani egy asztal melle, veg nelkul.
Ideje benneteket a gazdapartotokkal egyutt eltakaritani az utbol...
Sámannus
Hogy az ég nem szakad rátok!
Amikor földönfutókká tettétek a mezőgazdasági szövetkezeteket, ott dolgoztak idősek is, fiatalok is. Lopnotok kellett akkor is, és most is ezt akarjátok. Szaremberekre ne bízunk semmit. Ezek úgy sem tudnak normálisan eljárni semmiben. Most akkor ez mi lesz? Szofhoz, vagy kolhoz?
Mindenféle szövetkezést szétvertek, még dicsekedtek is vele mennyire gyűlölik. Ezek állatok!
Nessy
Elsősorban valamelyik haver "igénye egészülne ki", mint a szövetkezet szervezője, vezetője. csak nem a régi Ktsz jutott eszükbe, ahol részjegyet kellett jegyezni, egy havi bér erejéig a belépéskor?
Az árufeltöltés, mint könnyű munka! Látta már ez az Isten állatkája, hogy miből áll az a munka? Hogy őszinte legyek, ma már alkalmatlan lennék elemző statisztikusnak. Ennyire pofátlanul csalni a számokkal nem az én világom. A könyvelőknél is fontos az idő faktor. Hiszen a mi stabil jog rendszerünkben évente többször változnak a törvények, és ember legyen a talpán, aki naprakész. Aki már évekkel ezelőtt hagyta abba, annak bizony kőkeményen újra kellene sok mindent tanulnia.
és ez csak egy két medve csapda!
Sámannus
@elnyomott: Nekem is megvan még a papírom, hogy nem tartanak igényt a munkámra.
Sámannus
Ezek bevezetnék a korhatár nélküli robotot. Ez lenne a tőke nélküli kapitalizmus csimborasszója. Még azt is a nyugger fizetné. F#szok!
Nessy
@verőce21: Jézus Mária! Ez a vég! :-))
verőce21
@Nessy: (10:16) '90 után voltak hasonló helyzetben a KSH-elemzők. A "rendszerváltás" után minden romokban, a termelés drasztikusan csökkent, gyárakat leszerelték, üzemeket privatizálták, bányákat bezárták, a gazdasági mutatók a padló felé hajlottak. És ki kellett mutatni az elemzőknek a növekedést!
Ekkor találták ki a reciprok mutatószámokat - eltérve a konvencióktól -, és a csökkenő termelési tendencia növekedését.
dr. prédikátor
Anyádat elégitsed ki te szarházi vén geci!!!Fel akarjátok építeni a KZ /koncentrációs tábor/-kat???Szögesdrót kerítés benne 500 volt, őrtornyok géppuskával!!!???Beterelni az időseket, dolgoztatni őket azért amit megesznek???Te szemét mocsok genetikai hulladék!!!Hogy rohadj meg élve, te keresztényszarszájú féregt!!!
Clavigo
Téged meg Tömjén testvér elégítsen ki,,,,vén hülye.
verőce21
A "rejtett munkaerőt" kellene végre bevonni a termelésbe!
emerencia
@karma1: Emlékszem, kicsi gyerekkoromban szegényen éltek falun. Sokan hoztak rendkívül nyomorult jövedelemigazolásokat, így minden szociális ellátást megkaptak. Később kiderült, hogy az eladott termény viszont jól jövedelmezett de az nem szerepelt a jövedelemigazolásokban. Én pl. nem kaptam ebédet a gimiben mert a szüleim "jól" kerestek városiként papíron de voltak olyan falusiak, akik nem mentek el a támogatott ebédet megenni mert a valóságban nem szorultak rá. Egy tanárnő az egyiknek elkérte a csekkjét, én ezzel mehettem egy ideig ebédelni. (Előállt az a helyzet, hogy a városi munkás papíron, de csak papíron jól keresőnek számított a mezőgazdaságból élőkhöz képest.) Így a hetvenes években már futotta a mezőgazdaságból élőknek kocsira, a gyereknek városi lakásra, házra stb. A hetvenes évek második felében és a nyolcvanas években már a városi fiúismerőseim jártak falura bálokba, lagzikba, ahogy ők mondták anno "zsíros parasztlányt fogni" feleségnek. Magyarországon a mai napig nagyon nehéz megállapítani, hogy ki az igazi rászoruló ezért lenne égetően szükség alapjövedelemre de legalább tisztességes bérekre és nyugdíjakra azért, hogy végre egy igazságosabb társadalomban éljünk. Az ilyen harrach-féle agyalmányok nem oldanak meg semmit.
karma1
@emerencia: Erre a szituaciora en is emlekszem...:o)))
nyanya001
@emerencia: Meg az édesanyja retkes 3,14csáját a Harrachnak meg a többi agyament
baromnak !
Ezt kellene tudatosítani nagyon sok faluban zacc.cafeblog.hu/2017/02/01/cserdi-polgarmestere-bogdan-laszlo-elarulja-a-nagy-titkot/ és nem falazni a mocskos tolvaj Farkasnak
aki 2 milliárdot elsikkasztott, aztán jutalmul kapott még 1 milliárdot a tetves.
emerencia
@nyanya001: Hallottam már róluk, igazán példamutató amit az a közösség csinál. Jól írja az a hozzászóló, nagyon sok ilyen Bogdán Lászlóra volna szükség. Harrachnak pedig az lenne a dolga, hogy idióta ötletelések helyett inkább az ország egészét terelje valami előre mutató útra. Ha pedig erre alkalmatlan adja át a helyét olyanoknak akik képesek erre.
justhpeter
Két 1 bites törvényt gyárt. Ez mindent elmond.
quadrocopter
Ne színezd, Harrach volt pártalapszervi titkár elvtárs: nyugger munkatáborokról van szó, húgyért-szarért fillérekért!
És ismét zenghetitek, hogy qrwára nőtt a foglalkoztatottság., mint a diák - börtön foglalkoztatottak és közmunkások esetében!
papa.49
Vén szenilis szarházi tetű TE LESZEL A SZÖVETKEZETI ELNÖK???
Dolgozni NEM TUDSZ, SŐT SOHA NEM IS SZERETTÉL, csak a közösből jó mélyen meríteni, görény tűnj el mert fel leszel húzva az első fára ha megfogunk!!!
Eladott Ország
Mi a f*sznak kell ehhez nyugdíjasszövetkezetet létrehozni. Azért, hogy néhány szarházi, parazita fideszesnek legyen benne állása és a semmiért zsírosra gazdagodjon. Nem mindegy hogy milyen címen veszitek el a járulékot ,Fideszes f*szferés vagy szja címen ? Te csökött, szenilis agyhugyköves vén barom.
Eladott Ország
Harrachot a keresztény műmarhát kellene már egyszerre kielégíteni. Elölről meg hátulról, hogy meg ne sántuljon. Az agyáért már úgyis mindegy.
papa.49
Ha annyira szükség van a munkánkra ám legyen, mindenki eltud helyezkedni a szakmájában, a különféle cégeknél de semmi szükség nincs az ilyen szövetkezetekre, és FŐLEG AZOKRA NINCS SZÜKSÉG AKIK MÁR DÖRZSÖLIK A TENYERÜKET A ZSÍROS VEZETŐI ÁLLÁSOK REMÉNYÉBEN, mint ez a vén takony harragos szarházi!!!
a helység kalapácsa
Ennek a harrach-nak tényleg az a terve, hogy a parlamentben hal meg végelgyengülésben?
Ettől... emiatt érzi úgy sokáig, hogy él - a haragja sokáig?

harrach péter NEM keresztény, és még csak fel sem fogja, emiatt rosszabb az ember, mint amilyennek kinéz.

Én ismerem Sátánt.
Te is ismered, harrach?
Hát persze, hogy nem!!!

Igazából tele van a faszom veletek, ti mélybuta méylmagyarok.
Elhúzok innen a csába, és SOHA nem jövök vissza, mert elég volt belőletek!

Nem országok, országhatárok vannak, hanem emberek vannak.
Igen plusz feladattal jár, és dolgozni kell a megoldáson, de amit ti csináltok, az horror.

Ne tévedj, én szelíd vagyok - egy bizonyos pontig.
Hogy utána mi lesz?
Nem éri el a késem pengéjének hossza a 8 centimétert.
Szerintem jó vagyok, ha úgy alakul...
bakegya
ÉLETEM EGYIK LEGSZEBB ÉS LEGFELELŐTLENEBB KÉT HETE AZ VOLT AMIKOR FELMONDTATOK -attól kezdve én szabom a feltételeket akár azért is, hogy a kisújjam felemelem...viszont ha a leghasználhatóbb kolegáimmal határainkon tú-sokesetben messze túl összetalálkozom,rá kell döbbennem mennyire megloptátok kifosztottátok a hétköznapjaim.
KÉTBALKEZES,DE MÉG DILETTÁNS PROTEKCIONISTA VISZONT VAN KÖRÜLÖTTEM BŐVEN-aki megéli a nyugdíjkorhatárt annak azt tudom mondani használja ki -30-40 év után megérdemelt a pihenés-a szabadságérzetről már nem is beszélve.A GYEREKEINKNEK HA EZEN A FIDESS BANDÁN MÚLIK NEM LESZNEK ILYEN LEHETŐSÉGEI SE.
Sámannus
@emerencia: Úgy hívták, hogy hiány gazdaság. nem volt egyértelműen gazdag vidéki, és városi sem.
Ezek a csalók, azért kavarnak, mert megint variáltak a munkadíj kifizetésével. Állítólag három évig is késhetne jogszerűen. Ebből következik, hogy csurran-cseppen alapon se kelljen rögtön fizetni, hátha elpatkolnak a nyuggerek, vagy csődöt jelentenek csókosék, oszt jó napot.
a helység kalapácsa
Most képzeld el, ahogy harrach kielégít, bárkit is - csúnyán
Van az a haragos arca harrachnak, ami nem véletlen, és akkor még meg sem szólalt.
Most képzeld el a jelenetet, ahogy harrach peti nagggyon haragos arccal nagggyon csúnyán nagggyon kicsit kielégít.
Most képzeld el, ahogy harrach peti naggyon kicsit kielégített, és után a elmegy kdnp-skedni.
Veronika
Petya! Mivel te olyan vén, vagy mint az országút akkor te mutassál jó példát. Igaz te már így is részfoglalkoztatásban vagy alkalmazva, de abban is biztos vagyok, hogy nem ilyen csipp -csupp összegekéért lopod a közpénzünket Mert te lopsz Petya nem is keveset. Hiszen rátok nem vonatkozik a törvény, és mint fölösleges padkoptató ebben a nemzeti keresztény fasiszta kormányban te megkapod a nyugdíjat is. Azt a nyugdíjat te vén lator, amiért egy percet nem dolgoztál meg. Mert te a munkát soha sem ismerted inkább nagy ívből elkerülted. Igazi kitartott voltál Úgy is mondhatjuk, hogy ingyen élő here. Ezért értetlenül állok az előtt, hogy akiknek mindig nagyon büdös volt a munka azok mondják itt meg a tutit. Petya tudod, mit csinálnék, én veled Elzavarnálak dolgozni napi 10-12 órát, lapátoltatnék veled. z Orbán Győző bányájában és óráként, talán ha 10 percre kapnál pihenő időt. Megtudnád, hol lakik, az Ur Isten aztán nem büfögnél ilyen baromságokat, hogy vaduljál meg és a hátralévő életedben a Holdat ugasd!
Macskaszem
Következő lépés: megszűnik a nyugdíj, jön a teljes foglalkoztatottság, korra és nemre való tekintet nélkül. Végülis a társadalombiztosítás mint olyan, megszűnt, adóként fizetjük ezeket a dolgokat, az adóért pedig csak az jár, amit a csutf@sz és bűntársai kiagyalnak nekünk.
Zeta
Az igazi igény az lenne, ha eltünne!
bakegya
...én a SZÖVETKEZETEN AQADOK KI-tudjuk mire jó a fityiSS-PÖRSÖLYÖSÖKNEK???
Maxipocak
Ő már csak tudja. Felveszi a képviselői fizut, gondolom a szubatomnyi pártjától is kap kis zsét és még hozza a postman a nyugdíjacskát. Így aztán van pénzikéje meg rohadt nagy pofája.
Maxipocak
@Macskaszem: és ezt a nyugdíjtörvény kétharmaddal átpasszírozták a parlamenten. No, ezek a hazaárulók.
staro2
Nem nagyon értem ,hogy miért van szükség szövetkezetre ahhoz, hogy egy korához képest egészséges, egyébként dolgozni tudó és akaró nyugdíjas dolgozzon.
Ehhez nincs szükség vezetőre,helyettesre, pénzügyi vezetőre, könyvelőre,titkárnőre stb.

Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy ez a két faluesze már a "szövetkezetek" vezetőinek listáját is összeállította,és a reménybeli beli tagok által befizetendő pénzeknek is helye van már
Arról már szó se essen,hogy ha nincs mögötte aljas hátsó gondolat,akkor egy egyszerű módosítással mindenféle járuléktól mentessé tehetnék a munkába visszatérő nyugdíjasok munkabérét,oszt jónapot.
Ez a lázálom pont annyira életszerű mint a kdnp családi csőd fedőnevű elmebaja.
papa.49
@staro2: Hosszú még a lista aki ,,kielégítésre vár,, de majd kielégítjük néhány szőlőkaróval, fejbe, hogy meg ne sántuljon!!!
Hellcat
@emerencia: Hidd el én ezt tökéletesen tudom.
Desischado
@Veronika: Köszönöm, ez nagyon a szivemből szólt, akár én is mondhattam volna. Ez a vén ingyenélő here akarja a tuti megmondani?! Dolgozott volna inkább! vagy már megint kell néhány zsíros állás?!

@papa.49: Mikor csatlakozhatok? Szőlőkaróm ugyan nincs, de az ásó is megfelel, ugye? Azzal még nagyobbat is lehet vele ütni!
terlasz
Kádárék is folyton munkaerő hiányról papoltak, pedig csak arról volt szó, hogy a munkahelyi jelenlét kötelező volt, de a munka már nem annyira. Ilyen most a közmunka.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/05/11/nyuggerdedo-a-lathataron/
Nyuggerdedó a láthatáron.
Régen aludtam olyan nyugodtan, mint most. Végre megoldódott az ország és a társadalom
minden nyűge és baja, lendülünk felfelé, mint Pistike a hintán, a munkaerőhiány megoldódik
csak úgy, mint a generációs problémák. Mindez nem másnak köszönhető, mint nemzetünk két zseniális koponyájának: Kósa Lajos (Fidesz) és Harrach Péter (KDNP) honatyáknak. Köszönjük szépen a nép nevében! Mondom, miről is van szó. A honatyák – Kósa­honatya és Harrach­honatya – összedugták a buksijukat és azon töprengtek, hogyan is oldhatnák meg az ország mindösszes kínját egyetlen huszáros rohammal. Mert egyrészről magas a munkanélküliség, másrészről viszont sok helyen munkaerőhiány van. A szakképzett munkaerő, a gyakorlat és a tapasztalat főleg hiánycikk. Sok olyan ember van az országban, akit például éppen a Fidesz­ kormány kényszerített nyugdíjba, amikor el kellett dönteniük, hogy amennyiben tovább óhajtanak dolgozni, akkor a már megszerzett és nekik jogosan járó nyugdíjat szeretnék inkább kapni, vagy a fizetésüket. Mert együtt a kettőt nem lehet. A kormánypártok két gazdasági­ foglalkoztatásügyi és gerontológiai nagyágyúja kidolgozta a
megoldást. Közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket kell létrehozni! Az majd segít az inaktív
nyugdíjasokat visszavezetni a munka világába, mert maguktól nem találnak vissza. Hát ez nagyon ügyes. Alig várom, hogy elérjem a nyugdíjas kort és magam is beléphessek egy
ilyen nyuggeróvóba. Mert alapvetően is imádom, ha debilnek néznek.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/12/ketsegbeesett-nyilt-level-taso-laszlohoz/
Szociális Szövetkezetek a bűnre. Kinek a csókosa az ESZOSZ. Apropó a tajparaszt tahó Tasó Laci és Voldemort Mengyi hol van? A mintegy 5 milliárdos projekt keretében a szociális szövetkezet öt évre munkát, biztos megélhetést ígért nekünk. Örömmel írtuk alá még az elmúlt év első felében a munkaszerződéseinket, hiszen úgy gondoltuk, lesz munkánk, lesz tisztességes jövedelmünk, tudunk enni adni a családunknak. Sajnos rövid időn belül kiderült, hogy becsaptak bennünket, úgy látszik csak azért kellettünk, hogy a szövetkezet vezetői az EU­-s támogatáshoz hozzá tudjanak jutni. Érvényes munkaszerződésünk ellenére 2015 júliusa óta sem munkánk nincs, sem a járandóságunkat nem kaptuk meg. A szövetkezet vezetői szóba sem álltak velünk, 2015. október 12-­én elindították a végelszámolást. A végelszámoló arról tájékoztatott bennünket, hogy a cégnek egy fillérje sincs, így a jogos követelésünket nem tudja teljesíteni. Elég volt a fidesz vazallusok szociális szövetkezeti közpénz lopásából
Eladott Ország
@elnyomott: A fidesz banda olyan mint az emberarcú szocializmus, ők Kádár jogutódjai ,azzal a különbséggel, hogy eszméletlenül tudják lopni a közpénzt.
herczeg0210
Téged kellene már kielégíteni egy szövetkezetnek, hogy végre nyugton maradj!
papa.49
@Desischado: Az ,,ásó,, nagyon jó, lehet használni, belépni bárhol lehet csak ütni kell a mai szipolyozókat...
Eladott Ország
@papa.49: @Desischado: A sarló és kalapács ☭ is jó szelídítő, kiválóan alkalmas a fidesz szarházi, parazita banda táborverésére.
Eladott Ország
@herczeg0210: Baseball ütővel kell ezt a csökött keresztény műmarhát kielégíteni, a szociális szövetkezeteket a ganéj banda már szétlopta.
Eladott Ország
@magyarbakancs: Így van. 40 év ledolgozott munkaviszony után az ember elvárná, hogy a hátralévő idejét tisztességgel megélje. Ne csirkeutalvánnyal szúrják ki a szemét.
evacica
Ennek a megélhetési politikusnak csak hülyeség jut az eszébe! Ezzel is csak többen de nem jobban van az ország! Jó lenne, ha már eltűnne a sülyésztőbe,mert az országnak az ilyenekből csak kára van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.