„Tagja-e ön valamilyen civil szervezetnek?” – tette fel a kérdést a fővárosi bíráknak az Országos Bírói Hivatal (OBH) egy önkéntesen kitölthető kérdőíven. 

A HVG értesülései szerint, arról is megkérdezték őket, hogy kockázatosnak gondolják-e, ha a bírósági szervezethez kapcsolódó civil szervezetnek van nem bíróságon dolgozó tagja is, továbbá firtatják azt is, hogy kockázatosnak gondolják-e, ha egy ilyen szervezet pályázaton támogatást nyer. A lap szerint utóbbi kérdések arra utalnak, hogy az Magyar Bírói Egyesület nemrégiben összekülönbözött az OBH-t vezető Handó Tündével az ígértnél alacsonyabb bírói fizetésemelések miatt.

A kérdéseket éppen akkor küldték el a bíráknak, amikor a kormányközelivé vált Origón megjelent egy cikk arról, hogy Soros György állítólag behálózta a magyar bíróságokat.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Bíró ne legyen tagja semmiféle civil szervezetnek, kivételt képez ez alól a CÖF.
Pártnak se legyen tagja vagy szimpatizánsa, kivételt képez ez alól a FIDESZ.
A kormánnyal kapcsolatos véleményének se adjon hangot, kivéve ha az dicsérő hangú.
Bocsi, de nem ezt hívják diktatúrának?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Most a bíróság a Soros. Ez az igen fontos terület még nincs a fidesz kézi irányítása alatt. Márpedig a Voldemor és egyéb fideszes bűnözőknek igen jól jönne ha baráti bíróság tárgyalná az ügyeiket.
Nessy
Bírói függetlenség Fidesz módra! Persze, a CÖF-Röffel együtt működhetnek!
szép új világ
Bíró ne legyen tagja semmiféle civil szervezetnek, kivételt képez ez alól a CÖF.
Pártnak se legyen tagja vagy szimpatizánsa, kivételt képez ez alól a FIDESZ.
A kormánnyal kapcsolatos véleményének se adjon hangot, kivéve ha az dicsérő hangú.
Bocsi, de nem ezt hívják diktatúrának?
Perwool
@szép új világ: "Bocsi, de nem ezt hívják diktatúrának?"

"A pártállam egyfajta politikai hatalmi rendszer, ahol egy uralmon levő párt (melyet ebben az esetben állampártnak nevezünk) demokratikus kontrollok nélkül gyakorolja az állami funkciókat. A pártállam tehát olyan speciális formája a diktatúrának, ahol a hatalom gyakorlásában kiemelkedő szerepe van egy, a többpárti demokrácia pártjaihoz egyes külső jegyeiben hasonló szervezetnek.
Az állampárt részvétele a hatalomgyakorlásban történhet közvetve, amikor a párt az állami szervekkel szervezetileg és a működésében szorosan összefonódik, vagy közvetlenül, amikor a párt az állami szerveket saját szerveivel helyettesíti, illetve azok feladatkörében önállóan jár el."
human
@szép új világ: Régi szép pártállami idők.
quadrocopter
- Tagja-e a Magyar Nemzethy Hungarista Fidesz Mozgalomnak?
- Ha nem, miért nem?
- Szándékában áll-e vezető pozíciót betölteni?
- Elfogadna-e alacsonyabb beosztást, ha ellenérzései vannak az MNHFM-el szemben?
- Hogyan fogadná a bércsökkenést, vagy áthelyezését 300 Km-re otthonától?

Köszönjük, hogy kitöltötte belépési nyilatkozatát az MNHFM-be!
kopacsijanos
Minnél több Amerikai bírót szervez be és akkor legyőzheted Amerikát!
Jozefina
Szokták mondani, hogy: "szép lehetsz, de okos nem" Nös erre a némberre valószínűleg egyik sem igaz. 55 évesen valószínűleg lehetnek női problémái, amik nem mindig vannak jó hatással az érintettre. Nem a bírákat és nem az igazságszolgáltatásban dolgozókon kellene kiélnie esetleges szadista vágyait!!! Már orbáni kinevezései sok vihart kavart.
"Jelölésével kapcsolatban politikai kritikák érték férje személye és fideszes politikusokhoz fűződő ismeretsége miatt. Házastársa, Szájer József a második Orbán-kormány által levezényelt közjogi átalakulás egyik kulcsfigurája.[1]

A bizottság MSZP-s tagja "szégyenteljes színjátéknak" nevezte a jelölési folyamatot, amely során az alkotmányügyi bizottság támogatta Szájer feleségének kinevezését.[2]

Handó Tünde az OBH elnöki posztjával megkapta azt a jogot, hogy bármely ügyben kijelölheti az eljáró bíróságot, ráadásul egy személyben gyakorolhatja az összes kinevezési, áthelyezési, leváltási és irányítási jogkört is."

"Állítsuk meg Tüncikét"
laszlobihari
@human: nem lehetne inkább "baráti tűz"? ami elrendezi a problémájukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.