Egy utas azt állítja, a villamos vezetője köcsögnek nevezte, miután szóva merte tenni, hogy a sofőr majdnem odazárta.

A 24.hu találta a videófelvételt, amin az látható, hogy az utas számon kéri a vezetőt. A sofőr azzal vág vissza, hogy nem szabad szétfeszíteni a záródó ajtókat.

A vita odáig fajul, hogy a villamosvezető kiveri a telefont az utas kezéből.

A videót azután vettem fel, miután minden verbális előzmény nélkül “köcsög”-nek szólított és kíváncsi lettem, meddig megy el.

Még gondolkodom, mit lépjek, de olyannyira általános ez a magatartás, hogy ha lenne bármi értelme fellépni ellene, már bizonyára sokan megtették volna, így inkább valószínűleg továbblépek. És attól tartok sajnos, hogy ez a habitus egyre inkább elfogadott és a BKV jogi osztálya még engem próbálna felelősségre vonni, nem a támadót

- írja a felháborodott utas.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
Közfeladatot ellátó személy elleni ZAKLATÁS! Ezzel veszélyezteti az ott utazók testi épségét! De megúszhatja garázdaság vétsége címen...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Propeller Magdolna
@terlasz: Akkor nem a garázdaság fogalmával volt gondod nálam ezek szerint!!!
terlasz
@Propeller Magdolna: Szerintem az nem garázdaság, ha sérelmeinket szóvá tesszük, ráadásul durva szavak használata nélkül. A telefon kiverése a kézből inkább az, de ezen nem veszünk össze, kedves Magdolna.
advocat
Felfeszítette az ajtót? Igen? Akkor mi a gond? Egyébként lehetne igaza, de mi történt? Ki látta?
Propeller Magdolna
@terlasz: Bizony ne! Közfeladatot ellátó személyt munkavégzés közben szándékosan zavarni az mi?! Az utazók és a többi közlekedésben résztvevő élete múlik rajta!
Ha panaszom van, mint utas, tegyem meg a megfelelő helyen... Kép, illetve hangfelvétel rögzítése törvényben szabályozott!!!
terlasz
@Propeller Magdolna: Erről a videóról nekem más jut eszembe, de ha Neked az ellenkezője, akkor maradjunk ennyiben. Szerencsére nem vagyunk egyformák, ezért aztán teljesen normális, ha nem mindenben értünk egyet.
Propeller Magdolna
@terlasz: Az a baj, hogy bárki azt hiszi, hogy bárhol és bármikor készíthet kép-, illetve hangfelvételt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.