Egy utas azt állítja, a villamos vezetője köcsögnek nevezte, miután szóva merte tenni, hogy a sofőr majdnem odazárta.

A 24.hu találta a videófelvételt, amin az látható, hogy az utas számon kéri a vezetőt. A sofőr azzal vág vissza, hogy nem szabad szétfeszíteni a záródó ajtókat.

A vita odáig fajul, hogy a villamosvezető kiveri a telefont az utas kezéből.

A videót azután vettem fel, miután minden verbális előzmény nélkül “köcsög”-nek szólított és kíváncsi lettem, meddig megy el.

Még gondolkodom, mit lépjek, de olyannyira általános ez a magatartás, hogy ha lenne bármi értelme fellépni ellene, már bizonyára sokan megtették volna, így inkább valószínűleg továbblépek. És attól tartok sajnos, hogy ez a habitus egyre inkább elfogadott és a BKV jogi osztálya még engem próbálna felelősségre vonni, nem a támadót

- írja a felháborodott utas.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
Közfeladatot ellátó személy elleni ZAKLATÁS! Ezzel veszélyezteti az ott utazók testi épségét! De megúszhatja garázdaság vétsége címen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A vill, vezető csupán hasonult a politikai hatalomhoz, ami ugye rossz üzenetet hordoz, mert legközelebb az utas ha fizikai fölénybe lesz jól pofán veri a pacákot oszt, törölgetheti a vérző orrát a törött kezével...
Csizmás Kond
...lehetett a villamosvezető is hibás de ugyanúgy lehetett az utas is.
Equus
ha jól értelmezem, a gizda köcsög fickó a csukódó ajtót felfeszítette, aztán zavarta a közérdekű jármű vezetőjét a munkájában. A villamoson a vezető a kapitány... fura lenne, ha a késve érkező utas ugyanezt tenné a repülőgép vezetőjével... berongyolna a pilótafülkébe, kezében az ótvaros mobiljával és kérdésekkel zaklatná felszállás közben... Hány évet is kapna a repülés biztonságának veszélyeztetése miatt?
a helység kalapácsa
@Csizmás Kond: Soros Győrgy a hibás, meg Brüsszel.

Állítsuk meg Kurt Russell-t. (a Galaxis Őrzői alapján)
Csizmás Kond
@a helység kalapácsa: ...azok bűnösek...
a helység kalapácsa
@Csizmás Kond: Ugye vicces voltam, és jót nevettél?

Nekem kell a pozitív visszaigazolás - már nem emlékszem miért, mert túl nagy a nyomás rajtam, és ezért nem emlékszem, mert túl nagy a nyomás rajtam, de kell a pozitív visszaigazolás, de már nem emlékszem miért, mert túl nagy rajtam a nyomás...
wagabund
nem ártana látni a kedves utas teljes alakú fotóját...aztán megkérdezni, miért feszíti ki a csinga ajtaját, amikor nemsokára jön a következő..

a villamosvezető pusztán azért ideges, mert akár borzalmas baleset is lehet az eset vége...akkor aztán áll minden, amíg a mentők kihalásszák a sietős versenyzőt a vas alól..

a villamosvezető meg hetekig járhat kihallgatásra, piszilógushoz, stb...azontúl egy ország gyűlöli..mert szétfeszítette az ajtót egy köcsög..
Pálinkás Pál
@Equus: Te valami hülye bkv-s vagy???Ha az én kezemből ütötte volna ki a telefont,akkor én az ülésből ,igen gyorsan!!!És most nyomhatod a rizsát,aki idegbeteg az ne vezessen járművet,főleg a tömegközlekedésben!!
Equus
@Pálinkás Pál: Te valami hülye imbecillis barom vagy??? Hány ember is utazik azon a villamoson? Honnan a faszból van bátorságod, h zavard a jármű vezetőjét, még akkor is, ha valóban sérelem ért volna? Ha én lettem volna a vezető, lezárom az ajtókat és megvárom a rendőröket. Azoknak lehetett volna magyarázni... ez a háborodott állat egy született szarkeverő lehetett. Stílusából ítélve: nyilván cigány..
coni
Nem tudom mi történt a felvétel előtt de a videón az utas volt agresszív. Biztosan őt büntetnék meg mert veszélyeztette az utasokat amikor vezetés közben zaklatta a villamosvezetőt.
terlasz
@coni: A v.vezető sem volt egy angyalka. Szóvá lehet tenni, ha az utas helytelenül viselkedik, de egy közfeladatot ellátó személy ne köcsögözzön. Az alapszituációt nem láttuk, ezért az is előfordulhatott, hogy az ajtó rá lett csukva és még cserépedénynek is nevezték. Szerintem, te sem hagytad volna szó nélkül.
Pálinkás Pál
@Equus: csak bkv-s lehetsz te,vagy még rosszabb,narancsmarha!!!Szóval szerinted ha a tujasofőr köcsögözik,akkor vágjon jópofát az ember???Remélem az életben is ilyen magadért mindig kiálló kretén vagy..és mindenki beléd törli a lábát!!
picike1
a felvételeknek szabályai vannak és kell hogy legyenek ,mert kromplomitáló felvételeket vannak és még neki áll följebb! lehetnek az utasok is részegek,meg józanok is
Equus
@Pálinkás Pál: nevedhez méltó úr vagy ... cgrt.
Propeller Magdolna
Közfeladatot ellátó személy elleni ZAKLATÁS! Ezzel veszélyezteti az ott utazók testi épségét! De megúszhatja garázdaság vétsége címen...
papa.49
Tolerancia ez ami hiányzik ma a társadalomból, és ebben oroszlán része van az arrogáns hatalomnak is...
Csizmás Kond
@a helység kalapácsa: ...most akkor kalapács vagy, vagy prés ?
terlasz
@Propeller Magdolna: A garázdaság fogalmának utána kellene nézned.
Propeller Magdolna
@terlasz: ... viselkedésével másokat megbotránkoztat illetve kirívóan közösségellenes...
terlasz
@Propeller Magdolna: Engem pl. a v.vezető viselkedése botránkoztatott meg.
coni
@terlasz: "közfeladatot ellátó személy ne köcsögözzön"

Te ott voltál és hallottad a köcsögözést? Láttad, hogy mi történt?
A videón már csak az látszik/hallatszik, hogy valaki agresszíven zaklatja, filmezi a villamosvezetőt amikor vezet utasokkal a fedélzeten. A többi csak hit kérdése...
terlasz
@coni: Nem csak az látszik, hallatszik, hanem az is, hogy a vezető meg sem kísérelte tagadni a köcsögözést. Mellesleg az agresszivitás nagyobb volt a vezető részéről, mert fizikailag is próbálta megoldani a vitát.
Egyébként pedig, a közfeladatot ellátó személy tényleg ne köcsögözzön.
Propeller Magdolna
@terlasz: Akkor nem a garázdaság fogalmával volt gondod nálam ezek szerint!!!
terlasz
@Propeller Magdolna: Szerintem az nem garázdaság, ha sérelmeinket szóvá tesszük, ráadásul durva szavak használata nélkül. A telefon kiverése a kézből inkább az, de ezen nem veszünk össze, kedves Magdolna.
advocat
Felfeszítette az ajtót? Igen? Akkor mi a gond? Egyébként lehetne igaza, de mi történt? Ki látta?
Propeller Magdolna
@terlasz: Bizony ne! Közfeladatot ellátó személyt munkavégzés közben szándékosan zavarni az mi?! Az utazók és a többi közlekedésben résztvevő élete múlik rajta!
Ha panaszom van, mint utas, tegyem meg a megfelelő helyen... Kép, illetve hangfelvétel rögzítése törvényben szabályozott!!!
terlasz
@Propeller Magdolna: Erről a videóról nekem más jut eszembe, de ha Neked az ellenkezője, akkor maradjunk ennyiben. Szerencsére nem vagyunk egyformák, ezért aztán teljesen normális, ha nem mindenben értünk egyet.
Propeller Magdolna
@terlasz: Az a baj, hogy bárki azt hiszi, hogy bárhol és bármikor készíthet kép-, illetve hangfelvételt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.