Fodor Gábor és pártja a marihuánafogyasztás legalizálásáról nyújtott be módosító javaslatot – írja a 444.hu. A liberálisok minden 21 év fölötti személy számára legálissá tennék a kannabisz és származékainak fogyasztását.

A Parlament honlapján olvasható a Magyar Liberális Párt elnökének módosító javaslata, amelyben Fodor Gábor úgy fogalmaz,

az Országgyűlés felismerve a kannabisz fogyasztása kriminalizálásának veszélyeit, valamint azt, hogy a büntetőjogi elrettentésen alapuló drogpolitika nem lehet sem hatékony, sem pedig igazságos, mivel sokkal nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás maga, amelyet egyébként sem képes megszüntetni vagy megelőzni, felismerve a kannabisz gyógyászati és rekreációs használatának létjogosultságát, elfogadva azt, hogy a „kannabisz, mint belépő drog” elméletet a tudomány nem igazolta”,

ezért a kábítószerfogyasztást tiltó törvény hatálya alól kivennék a kannabisz, kannabisz-gyanta, -extraktum és -tinktúra, a tetrahidro-kannabinol (THC) izomerek és szterokémiai variánsaik fogyasztását.

A törvényjavaslat szerint 21 év felett lehetne szabadon fogyasztani marihuánát, ennél fiatalabbak csak gyógyászati célból juthatnának hozzá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Őszintén örülök, hogy a liberálisoknak ez ma a legnagyobb problémája. Talán azért is tartanak ott, ahol most vannak.
papa.49
Fodoros gabi bújjál vissza a gazdaállatod seggébe, és ott is szipákolhatsz, ezzel a programmal nem értek sehová, ill csak egy helyre, tudod az istálló mellett szokott lenni, na oda igen...
lampa laz
21 év felett lenne szabad fogyasztani, de hülye vagy gabesz, így már a legtöbb újszülött is elvonási tünetekkel jön a világra. Aki 1x rákattan annak annyi, mert idő kérdése és még erősebbekhez nyúl.
Köb Jani
A marihuána fogyasztásának azonnali hatásai közé tartozik a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar, és a mozgáskoordináció elvesztése, melyet gyakran depresszió vagy álmosság követ. Vannak, akik a drog használatától pánikrohamot kapnak vagy szorongani kezdenek.
De a probléma itt nem ér véget. A tudományos kutatások szerint a THC, a cannabis hatóanyaga, hetekig vagy még tovább a testben marad.
A marihuána füstje 50-70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst. Egy fontos tanulmány szerint egyetlen dzsoint annyi kárt tud okozni a tüdőben, mint öt egymás után elszívott hagyományos cigaretta. Azok, akik már régóta és rendszeresen szívnak dzsointot, gyakran szenvednek hörghurutban, ami a légutak gyulladásos betegsége.
A drog nem csak a testi egészségre lehet káros hatással. 2008-as ausztrál tanulmányok szerint a marihuána éveken át tartó intenzív fogyasztása összefüggésbe hozható bizonyos agyi rendellenességekkel. Ezt alátámasztják a marihuána hosszú távú hatásaival kapcsolatban végzett korábbi tanulmányok is, amelyek azt állapították meg, hogy a marihuána olyan elváltozásokat okoz az agyban, amelyek hasonlóak azokhoz az elváltozásokhoz, amelyek más elterjedt drogok hosszú távú használata miatt alakulnak ki. Számos tanulmány összefüggést talált a folyamatos marihuánahasználat és a pszichózis (elmebaj) között.
A marihuána eltorzítja az ondósejtek szerkezetét. Így még egy kis mennyiségű marihuána is ideiglenes sterilitást (a gyereknemzés képességének elvesztése) okozhat a férfiaknál. A nőknél a marihuána használata megzavarhatja a menstruációs ciklust.
A tanulmányok szerint a sok füvet szívó emberek szellemi képességei hajlamosak gyengülni. A cannabisban található THC akadályozza az idegsejtek működését az agyban, és így káros hatással van az emlékezetre.
A cannabis azon kevés drogok egyike, amely súlyos, örökletes fogyatékosságok kialakulásához vezető rendellenes sejtosztódást okoz. Azok a terhes nők, akik rendszeresen szívnak marihuánát vagy hasist,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.