Mintegy másfél milliárd forintból valósulhat meg a geotermikus fűtésrendszer Kiskunhalason, ami kiváltja az eddigi földgáz alapú távhőszolgáltatás jelentős részét. Kovács Imre, az EU-Fire Kft. igazgatója az MTI-nek elmondta: Kiskunhalas térsége kedvező geotermikus adottságokkal rendelkezik, ezért bíztak a január közepén megkezdett kutatófúrások jó eredményében. A geológus szakemberek a várt 100-115 Celsius fokos helyett 135 fokos hőmérsékletet találtak 2500 méter mélyen a település határában.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Milyen érdekes!
Ha ez másfél milliárdból kijön, akkor hány ilyet lehetne kiépíteni a PaksII árából?!
papa.49
A fütyiszes ,,közintézmények,, meg a fütyiszes nacsalnyikok, házai, lakásai lesznek rákötve, a közember meg fagyjon meg a saját házában!!!
Béla333
@r2d2: 06.11
Kedvező adózási feltételekkel támogatni kellene a családi házakra feltelepíthetó, áramot termelő kis fotovoltázs elemeket, egyes helyeken indulhatna biogáz erőmű (a környék mezőgazdaságát is fejleszthetné!) plussz egy néhány szélerőmű és lassan már ott tartunk, ahol a németek: az atomerőműveiket leállítják és teljes mértékben átállnak a megújuló energiákra.
Csak a begyepesedett tökfejek ragaszkodnak ezzel szemben az atomerőműhöz, PaksII-höz!
El kell söpörni ezt a kártékony Fidesz kormányt, mérhetetlen károkat okoznak az országnak!
r2d2
@Béla333: Vannak jó ötleteid! Főleg a hsz. elején! Ne felejtsd el, Angela Merkell atomfizikus a férjével együtt! Innen már csak az a kérdés, ki építse meg Paks 2-t???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.