Költözik a levéltár.

Folynak az egyeztetések a Magyar Nemzeti Levéltár költözéséről, a levéltár, valamint a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai között.

A levéltár szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint eddig csaknem kilenc kilométer iratanyagot szállítottak át a Hess András téri épületből a XI. kerületi Daróczi úton lévő épületbe, ahol a kialakított raktárak megfelelő körülményeket biztosítanak.

A Hess András téren további kilenc kilométer iratanyag vár elhelyezésre, hamarosan megkezdődik az iratok elszállítása a Magyar Nemzeti Levéltár telephelyeire, továbbá a Daróczi útra. A költöztetés lebonyolítása után mindenütt biztosított lesz a teljes körű hozzáférés az iratokhoz.

A levéltár közleményében jelezte: megkezdődött az Országos Levéltár új épületéről szóló kormány-előterjesztés előkészítése, amelynek nyomán néhány éven belül megvalósulhat egy minden elvárásnak megfelelő levéltár.

A levéltár Hess András utcai épületét ugyanis a nemzetgazdasági minisztérium nézte ki magának, és a levéltárnak úgy kell onnan kiköltöznie, hogy normális új épület még nem áll rendelkezésre az ország történeti gyűjteményeinek együttes tárolására és kutatására – olvasható a 444 cikkében.

(MTI, 444)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Remek alkalom a levéltárban lévő "bizonyítékok" költöztetése közben felügyelet nélkül kidobni, amiket ki kell...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.