Kétnapos vizsgálat volt a speciális intézményben.

Kétnapos vizsgálatot folytatott le a gödi Topházban az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA) az illetékes államtitkárság felkérésére. 

A szervezet vezetője, Papp Ágnes a közszolgálati híradónak elmondta, bántalmazásra és éheztetésre utaló nyomokat nem találtak a gondozottakon, ám 

nem az állítják, hogy nincsenek tennivalók a Topházban, hiszen kétszázhúsz lakója van az intézménynek, és majdnem mindannyian súlyosan és halmozottan sérültek. Ez nagyon sok kérdést és teendőt felvet, de ez egészen más kérdés.

A cikk szerint Czibere Károly pénteken kijelentette, hogy

a szándékos bűncselekményre, kínzásra, erőszakra vonatkozó jelzéseket nem erősítették meg, viszont jogsértések, mulasztások, tűrhetetlen állapotok vannak, ezeken pedig változtatni kell.

Mint ismert, nemrég a brit Mental Disability Advocacy Center (MDAC) éheztetésről, bántalmazásról számolt be egy jelentésében, miután a topházban járt, a jelentést fényképekkel illusztrálták. 

A fényképek miatt az intézmény vezetése feljelentést tett, mondván a szervezet aktivistái illegálisan jártak bent náluk, és nem kértek engedélyt semelyik gondozott gyámjától sem a felvételek elkészítésére. A gödi Topházban tapasztalt állapotok miatt a rendőrség is nyomozni kezdett.

(444, hirado.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Nem előre bejelentett ellenőrzést kell tenni ilyen intézetekben! Heti havi ellenőrzés kell minden intézetben idős otthonba szociális otthonba,
Mert nagyon sok látogató elégedetlen a gondozással. Mitől ilyen soványak a Gödi otthonba?
Nincs elég személyzet akik megetetnék Őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.