A kínai elnök Egy övezet, egy út stratégiája nagyon komoly lehetőségeket jelent Európának, amiket a kontinensnek ki kell használnia – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Pekingben zajló Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon a közmédiának.

Szijjártó: Az Egy övezet, egy út stratégia komoly lehetőségeket jelent Európának

Fotó: MTI/KKM

A helyi idő szerint vasárnap délelőtt – 28 állam- és kormányfő részvételével – megnyitott tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök is jelen van.

Szijjártó Péter nyilatkozatában hangsúlyozta: az Egy övezet, egy út stratégia az eurázsiai együttműködés infrastruktúráját teremti meg.

Magyar részről a miniszter három célt jelölt meg: elsőként azt, hogy minél több magyar fejlett – elsősorban vízgazdálkodási, városüzemeltetési és informatikai – technológiát használjanak Ázsia ezen részén. A kormány továbbá azt szeretné, hogy minél több infrastrukturális fejlesztés, a lehető legtöbb Ázsia-Európa-útvonal Magyarországon keresztül haladjon. Cél emellett, hogy az Egy övezet, egy út stratégia keretében Európába irányuló kínai befektetések egy jelentős része Magyarországra érkezzen – közölte.

A kereskedelmi infrastruktúra fejlesztésére irányuló Egy övezet, egy út program két fő része a "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri selyemút".

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Atyaisten! Ez a gunarnyaku szerencsetlenseg akar eladni magyar technologiat azoknak, akik megepitettek a vilag legmagasabb helyein keresztulvezeto vonatjaratat??? Ami olyan jo mernoki teljesitmeny, hogy az amcsik se nagyo tudnak tulszarnyalni.
Maradjanak inkabb Moszkvaban, es a kiss bela arulja tovabb a letelepedesi kotvenyeket a meszaros-fele szalonnauzletben, oszt jonapot. Az a neki valo exportcikk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Úgy néz ki, mint az óvodás, aki megkapta hőn áhított új játékát!
Clavigo
"" alegtöbb Ázsia- EU. útvonal Orbánlandoh haldjon keresztül.." ..Vazzze,,körülnézhetnél az EU. tengeri kikötőiben,,Lófejű...Egy szaros,,soha meg nem térülő vasutvonallal akarod überelni azt az árumennyiséget ,,ami arrafelé bejön az EU-ba ? ?? Van ebben az országban olyan állat,,akinek ezt be tudod mesélni ?? ...esetleg rezsiszilárdnak talán,,de abban sem vagyok biztos...
F_Viktor
@wagabund: Írod:
"aztaqurvaéletbe...ez már tényleg marhasok pénz..."

Sok, s Keresztapa ezért csapott le, mint gyöngytyúk a friss t@konyra, hogy jut majd bőven a stróman-elvtársainak is belőle.
Equus
@wagabund: 12.25 majd a mészáros és társai bűnszövetkezet megépíti a Peking-Budapest közöttti függőhidat. Az jó lesz arra is, h megállás nélkül lehet vinni az átnevelő táborba rogán, tőkés, tömjénzsóti, harrach uramat és a banda többi tagját is
bakegya
In-fra,meg még struck-túra is...ahhoz ,hogy én Kínába eljussak,HELSINKIBE KELL ELŐSZÖR REPÜLNI,AZTÁN ONNAN PEKING..egy egész nap a repülés!-.na ennyit a magyarok EURÓPÁJÁRÓL A tranzit vonat a MÉSZÁROS LÖLŐNEK KELL ???
-ócó vicctor,ócó peti mennyit kaptok zsebbe ezért???
AKINEK UTÁNA DOBNAK HITELT ANNAK SE KELL,MI PEDIG EBBE FOGUNK BELEDÖGLENI!-gané,mocskos banda ez a fideSS
herczeg0210
Nem hajaz ez az "egy az ország egy a zászló"-ra???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.