A kínai elnök Egy övezet, egy út stratégiája nagyon komoly lehetőségeket jelent Európának, amiket a kontinensnek ki kell használnia – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Pekingben zajló Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon a közmédiának.

Szijjártó: Az Egy övezet, egy út stratégia komoly lehetőségeket jelent Európának

Fotó: MTI/KKM

A helyi idő szerint vasárnap délelőtt – 28 állam- és kormányfő részvételével – megnyitott tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök is jelen van.

Szijjártó Péter nyilatkozatában hangsúlyozta: az Egy övezet, egy út stratégia az eurázsiai együttműködés infrastruktúráját teremti meg.

Magyar részről a miniszter három célt jelölt meg: elsőként azt, hogy minél több magyar fejlett – elsősorban vízgazdálkodási, városüzemeltetési és informatikai – technológiát használjanak Ázsia ezen részén. A kormány továbbá azt szeretné, hogy minél több infrastrukturális fejlesztés, a lehető legtöbb Ázsia-Európa-útvonal Magyarországon keresztül haladjon. Cél emellett, hogy az Egy övezet, egy út stratégia keretében Európába irányuló kínai befektetések egy jelentős része Magyarországra érkezzen – közölte.

A kereskedelmi infrastruktúra fejlesztésére irányuló Egy övezet, egy út program két fő része a "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri selyemút".

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Atyaisten! Ez a gunarnyaku szerencsetlenseg akar eladni magyar technologiat azoknak, akik megepitettek a vilag legmagasabb helyein keresztulvezeto vonatjaratat??? Ami olyan jo mernoki teljesitmeny, hogy az amcsik se nagyo tudnak tulszarnyalni.
Maradjanak inkabb Moszkvaban, es a kiss bela arulja tovabb a letelepedesi kotvenyeket a meszaros-fele szalonnauzletben, oszt jonapot. Az a neki valo exportcikk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Atyaisten! Ez a gunarnyaku szerencsetlenseg akar eladni magyar technologiat azoknak, akik megepitettek a vilag legmagasabb helyein keresztulvezeto vonatjaratat??? Ami olyan jo mernoki teljesitmeny, hogy az amcsik se nagyo tudnak tulszarnyalni.
Maradjanak inkabb Moszkvaban, es a kiss bela arulja tovabb a letelepedesi kotvenyeket a meszaros-fele szalonnauzletben, oszt jonapot. Az a neki valo exportcikk...
F_Viktor
@karma1: S ahol évente 2 millió számítástechnikust ad a világnak. S ekkor még Indiáról nem is beszéltünk.
Equus
és teremfoci VB-t Mo-n...
és magyar hajót a a tengeri selyemútra...
épp ideje, h a mészáros lőrinc jahchton kívül egyébbel is megjelenjen a világtengereken.
karma1
@Equus: na ne mondd ma', hogy a Hapci nem mutatna jol a kinai flottaban, mint vezerhajo???Merjunk nagyot almodni! (De azert ne csodalkozzon majd ez a kis idiota futsalos, ha reggelente a bilibe er a keze,...:o))))
RonaGyuri
A tarajos megint elemében van

a derék külgarázda még magához képest is elképesztő baromságokat hordott össze

Az MTI beszámolója szerint „A kínai elnök Egy övezet, egy út stratégiája nagyon komoly lehetőségeket jelent Európának, amiket a kontinensnek ki kell használnia - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Pekingben zajló Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon a közmédiának.”. Nos a dolog elég furcsán hangzik, de főleg a tartalma miatt, azonban a hozzáfűzött „indoklás” már lenyűgözően bornírt: „A stratégia az eurázsiai együttműködés infrastruktúráját teremti meg”! =))
nyanya001
Hadd árasszák el Európát a szar gagyi hamisított áruikkal,
na meg jöjjenek letelepedni.
Aztán mindenkinek ki kell váltani a piros könyvet... mert ha nem
megharagszik a nagy hatalmú Kína !
Equus
@RonaGyuri: kiszólt a trágyagiliszta az aljából: látjátok, mekkora, milyen szép? Na, mindezt én hordtam össze és az enyém, csak az enyém...
RonaGyuri
@Equus: csak a szokásos, de engem az infrastruktúrát teremtő stratégia nyűgözött le! =))
Equus
@RonaGyuri: merjünk nagyot álmodni... csak a bilit vigyék távolabb az ágytól... :)
bakegya
A BUDAPESTI METRÓ MEGÁLL...A BUSZOK KIÉGNEK,KIZUHAN BELŐLE AZ UTAS...a FELCSÚTI KISVASÚT UTÁN NAGYVASÚT ...TRANS IS KELL,KELL-ÉS KELL VICCTORNAK!!!
Béla333
Ez a 8 általánost végzett futsal miniszternek fogalma sincs a történelemről, csak azt fújja, amit a habonyművek a szájába adott!

"Janke közbevetésére, miszerint Lengyelország számára fenyegetést jelentenek az oroszok, Szijjártó a következőképpen felelt:
Ön lengyel, ön itt él. (…) Én nem vagyok lengyel, nem itt élek, nincs lengyel gondolkodásmódom. Magyar vagyok, és megvan a magunk történelme. Mi nem tekintünk fenyegetésként Oroszországra. Pont."
hvg.hu/gazdasag/20170426_szijjarto_magyar_orosz_viszony_tortenelem

Hogy ez a gyerek történelemből nem jutott el az érettségiig, az biztos!
Sötét agyú Fideszes!
kakaósbögre
navárjá.Európát érdekli ez a faszság?
kokopelli
@RonaGyuri: ...visszaköszön a múlt!
"archív net"..."Magyarország csatlakozása a Világbankhoz és az IMF-hez" I. II. és III. rész!
Anno a SzU engedélyével a kínaiak adtak párszázmillió $-t,hogy a foglalót befizethesse az
ország! Megint megy a kiárusítáás? A Putyin is áll valahol az árnyékban mint anno az akkori
elvtársak Moszkvában?
P.s.: érdemes elolvasni az "archiv net"-et nevekkel,összegekkel, idővel,és nem utolsó-
sorban idézetekkel megtűzdelve!...Lehet,hogy más megvilágításban tűnik fel az IMF is,és a
nagy "keleti nyitás" is ?
wagabund
most mondták a hírekben, hogy Kína 35ezer milliárd forintnyi összeget áldoz a selyemút kiépítésére.

aztaqurvaéletbe...ez már tényleg marhasok pénz...
justhpeter
Kezdem sajnálni ezt a csávót. Hogyan keveredhetett ide ?
staro2
A képen úgy néz ki peti, mint akit részegség miatt kizártak a borkóstolóról.
Megjegyzem ő józanul is képes ökörségeket mondani.
bencemacska
Úgy néz ki, mint az óvodás, aki megkapta hőn áhított új játékát!
Clavigo
"" alegtöbb Ázsia- EU. útvonal Orbánlandoh haldjon keresztül.." ..Vazzze,,körülnézhetnél az EU. tengeri kikötőiben,,Lófejű...Egy szaros,,soha meg nem térülő vasutvonallal akarod überelni azt az árumennyiséget ,,ami arrafelé bejön az EU-ba ? ?? Van ebben az országban olyan állat,,akinek ezt be tudod mesélni ?? ...esetleg rezsiszilárdnak talán,,de abban sem vagyok biztos...
F_Viktor
@wagabund: Írod:
"aztaqurvaéletbe...ez már tényleg marhasok pénz..."

Sok, s Keresztapa ezért csapott le, mint gyöngytyúk a friss t@konyra, hogy jut majd bőven a stróman-elvtársainak is belőle.
Equus
@wagabund: 12.25 majd a mészáros és társai bűnszövetkezet megépíti a Peking-Budapest közöttti függőhidat. Az jó lesz arra is, h megállás nélkül lehet vinni az átnevelő táborba rogán, tőkés, tömjénzsóti, harrach uramat és a banda többi tagját is
bakegya
In-fra,meg még struck-túra is...ahhoz ,hogy én Kínába eljussak,HELSINKIBE KELL ELŐSZÖR REPÜLNI,AZTÁN ONNAN PEKING..egy egész nap a repülés!-.na ennyit a magyarok EURÓPÁJÁRÓL A tranzit vonat a MÉSZÁROS LÖLŐNEK KELL ???
-ócó vicctor,ócó peti mennyit kaptok zsebbe ezért???
AKINEK UTÁNA DOBNAK HITELT ANNAK SE KELL,MI PEDIG EBBE FOGUNK BELEDÖGLENI!-gané,mocskos banda ez a fideSS
herczeg0210
Nem hajaz ez az "egy az ország egy a zászló"-ra???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.