Tálai András a NAV főnöke szerint nagy a gond az Aibnb-hálozattal, az az a közösségi szállás értékesítéssel, a szállásadók Uberével. Az Írországban bejegyzett cég adatait összevetve a honi adóbevallásokkal kiderül, hogy a szállásadók 81 százaléka csalt adót, finoman szólva kevesebbet vallott be itthon, mint az az ír adatokból kiderül. Az Airbnb-vel csaknem 4500 magyar szállásadó állt kapcsolatban, ők összesen 120 ezer alkalommal adták ki ingatlanjukat, amivel mintegy 6 milliárd forint bevételt szereztek, a NAV szerint. A NAV azonban, mint megtudtuk Tállaitól, nem azért van, hogy szénné büntessen, – jé – hanem, hogy segítséget nyújtson. “A kockázatelemzés eredménye alapján a NAV támogató eljárás keretében keresi meg az eltéréssel érintett szállásadókat. Az adóhivatalnak ugyanis nem a bírságolás a célja, hanem az, hogy mindenki a szabályokat betartva adja ki az ingatlanját”

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
szólott a disznófejű Nagyúr... kell a pénz a stadionokra és az adriai nyaralókra meg a Kajmán-szigeteken nyitott számlákra... ja... és el ne felejtsem: a kiskorú svájci bankszámlájára is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.