A Párbeszéd elnökségi tagja szerint kirekesztő, megbélyegző és önkényes a Fidesz-kormányzat családdefiníciója.

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Hegyesi Beáta azt követelte, hogy kapjanak törvényi védelmet a mindinkább terjedő, egyéb családformák is.

Hangsúlyozta: az alaptörvény egy férfi és egy nő házasságát, illetve a szülő-gyerek kapcsolatot tekinti a család alapjának, így az élettársi kapcsolatban élők, özvegyek, árvák vagy az egynemű párok kiestek e körből.

A Párbeszéd szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen családformában él, hogyan neveli a gyermekeit – fogalmazott, hozzátéve, sokan például nem önszántukból válnak egyedülálló szülővé.

A kormányzat nem hajlandó figyelembe venni azt, hogy milyen jelentős változások voltak a családszerkezetben – tette hozzá Hegyesi Beáta, utalva arra, hogy ma a családok ötöde egyszülős, ezek 62 százaléka szegénységben él, miközben 2008 óta egy fillérrel sem emelték a családi pótlékot, ami így reálértéke negyedét elveszítette.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Az önkényuralmakra jellemző, hogy a társadalom tagjainak azért kell kínlódniuk a mindennapokban, mert nem a hatalmat gyakorló őfensége által meghatározott formában élik a magánéletüket.
Nessy
Már megint pár évtizedet visszafelé megyünk az időben!
Már a negyvenes években, kis gyerekként, elvált szülők gyermeke voltam. Volt, amikor az adataimat kérték, édesanyám nevét az én vezeték nevemmel kezdték írni. Az iskolában volt tanár, aki finoman fogalmazva "zabi gyerekként" kezelt. Ja, úgy mellékesen nem lettem rabló, gyilkos, drogos etc.
magyarbakancs
A gyengén teljesítő politikai gyülevész bandák mindig ,keresnek olyan réteget amit lehet szapulni ,
Család az ahol szeretik a gyereket még ha egyedül is nevelik.
karma1
@Nessy: Milyen par evtizedet? EVSZAZADOT! Idiota rendszer, idiota seggnyalok altal mukodtetve...:o((((
Csizmás Kond
" így az élettársi kapcsolatban élők, özvegyek, árvák vagy az egynemű párok kiestek e körből."
nadekérem...az élettársi viszony már a nevében is jelzi a kapcsolat minőségét. Maholnap akkor a szexuális viszonyt is családi kapcsolatnak kéne venni ?
Az özvegyek meg az árvák...özvegy csak az lehet akinek volt családi kapcsolata...
...árva...hát ez elég sokoldalú fogalom.
namihami
Mennyivel erkölcstelenebb egy évek, évtizedek óta együtt élő, de azonos nemű pár, mint az a ""pár"", amelyik ""nyitott házasságban"" élve kefél fűvel-fával?
Jaaaa, hogy van papírja a félredugás igazolására? Akkor erkölcsös és fideszileg (plusz KDNP) igazolható.
Szóljon már valaki ezeknek a szellemi árvízkárosultaknak, hogy a statisztika szerint hogyan élnek, szülnek manapság a fiatalok és az idősek egyre nagyobb többsége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.