A héten kezd egyeztetni a kormány képviselője, Altusz Kristóf külügyi államtitkár a Közép-európai Egyetem vezetésével a felsőoktatási intézmény jövőjéről – nyilatkozta Palkovics László oktatási államtitkár a Hír TV kérdésére.

Hozzátette, az Európai Unió aggályait a magyar kormány továbbra sem osztja, az Európai Bizottság az előírt időben megkapja Budapest válaszát.

Egy hónap késéssel kezd tárgyalni a kormány a CEU-val

Palkovics László azt is elmondta, Altusznak két feladata van. Az egyik, hogy hogy tárgyaljon releváns kormányokkal a kormányközi megállapodások előkészítéséről. A másik feladata a munkabizottságnak az irányítása. Amiben több minisztérium is vesz részt, nemcsak az oktatási minisztérium, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium is, akinek bármifajta olyan ügye lehet, amiben segítséget akarunk nyújtani.

Ezek a tárgyalások most kezdődnek, azt hiszem, a CEU-val pontosan jövő héten van már az első időpont, ezt most egyeztetik a kollégáink. Sok embert kell összehozni, úgyhogy a tárgyalások elkezdődnek

– nyilatkozta Palkovics.

A tárgyalás egy hónapot csúszott, Áder János köztársasági elnök ugyanis április elején azzal a megjegyzéssel írta alá a CEU törvényt, hogy a kormány haladéktalanul üljön asztalhoz az egyetem képviselőivel.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisrigó
Nekem ez a mondat nagyon árulkodó " az Európai Bizottság időben megkapja Budapest válaszát" Tárgyalgatunk egy kicsit némi hókusz-pókusz, majd megmondjuk, amit a fényestekintetű eldöntött. Lehet, hogy ezzel az úrral viteti el a balhét, hogy ő arcvesztés nélkül hátrálhasson meg. Mert ugye a Gyurcsány, a Soros, no meg a brüsszeli bürokraták...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: @Eladott Ország: ". Szociológusok szerint a retorikában a régi antiszemita elméletek köszönnek vissza, miközben a populisták kirohannak az elitek és az EU ellen. Egy lengyel elemző boszorkányüldözésnek minősíti a jelenséget, amely mögött ott a zsidóellenesség is. És mivel Soros a liberális értéket támogatja, zsidó származású és milliárdos, így tökéletesen alkalmas, hogy a tekintélyelvű, jobboldali populisták a választók kemény magja számára őt tegyék felelőssé a világ bajaiért.

Magyarország 400 millió dollárt kapott a befektetőtől a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül. Ehhez képest Orbán most arra készül, hogy bezárassa a CEU-t. Az OSI szóvivője azt mondta, hogy a támadásokkal a hatalom a figyelmet kívánja elvonni az ország igazi gondjairól, lásd az egészségügyet és az oktatást."
b1.blog.hu/2017/05/16/orbannak_mar_az_sem_segit_ha_a_tetteit_figyelik
justhpeter
Ugyanaz a pávatánc megy, ami mindenben.
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Érdekes módon Heisler Andrád, Kőves Slomó nem talált antiszemita jelleget a CEU témán, mivel az Egyetem ,mint olyan nem érintett az érintett törvény alapján, továbbra is ugyan úgy működhet, mint eddig.Tehát az oktatás szabadságát nem érte semmi inzultus. Ja, hogy a CEU, mely nem egyenlő a Közép Európai Egyetemmel, nem rendelkezik a nemzetközileg kötelező államközi szerződéssel / USA-M.O /, az nem vallás üldözés, ez csak az ellenzéknél az, hanem egy rátartiság, vagy nem tud ilyen egyezményt összehoznia SOROS.l
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Ha valaki nem tud válaszolni, akkor vagy tisztességesen, vagy sehogy. Így önmagát minősíti, megéri?
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: a (ki)nevetés is válasz a sok demagóg hülyeségeidre... :)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.