A világbajnokságot szervező cég szerint több beruházást, ami a világbajnoksághoz köthető, nem is oda kellene számolni.

A Hír TV kereste meg nemrég a nyári vizes világbajnokság szervezőcégét, hogy mennyibe is kerül a vébé, és tényleg ez lesz-e a legdrágább a vizes világbajnokságok sorában. 

A vébé végköltségei ugyanis – Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerint – megközelíthetik a 130 milliárdot, de ebbe az összegbe a vébéhez kapcsolódó közúti és egyéb infrastrukturális fejlesztéseket is beleszámították. Magának a vébének a költségeit anno Gyárfás Tamás 24-25 milliárd forintra saccolta, Seszták miniszter viszont 40 milliárdban gondolkodott.

A sportrendezvényt szervező cég visszautasította, hogy ez lenne minden idők legdrágább vizes vébéje. A cég szóvivője szerint nehéz megbecsülni, hogy valójában mennyibe kerül a sportrendezvény. 

Ez nem reális, merthogy a világbajnokságnak háromféle költsége van. Maga a szervezés és rendezés költsége nem a világ legdrágábbja, az hogy emellett a Margit-szigetet csatornázzák vagy felújítják a Róbert Károly körutat, azt gondoljuk, hogy ez nem a vb költsége, tehát oda, hozzászámolni nem egészen fair

– nyilatkozta Borsa Miklós.

A Margit-szigeten a vébéhez kapcsolódik a kaszinó felújítása. Múlt héten derült ki, hogy kikötői úszóművek beszerzésére félmilliárd, a versenyzők vízi szállítására pedig további 380 millió forint megy el – olvasható a Hír TV cikkében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
"Magának a vébének a költségeit anno Gyárfás Tamás 24-25 milliárd forintra saccolta, Seszták miniszter viszont 40 milliárdban gondolkodott."
Az oroszoknál ez 3,5 milliárd rubel, átszámolva 17,5 milliárd forint volt a kazanyi vébén.
gyuszipapa587
Szerintem ennyi pénzből minimum 10 vizes V B t meg lehet rendezi vagy az ország összes városába egy egy új uszodát lehet építeni !!! De ha azt számítjuk hogy mennyit költenek ténylegesen a rendezésre éa mennyit lopnak el akkor lehet hogy nem ez a legdrágább !!!
RonaGyuri
ez is a témához tartozik:

A kínai mobil

Engedély is hibádzik, de az is aki megcsinálná

Már az alcímből is látszik, hogy nem a mobil-telefonok világába ártom bele magamat. Nem az ezek terén jelentkező nyomulásról van szó. Hanem már megint a vizes VB, aminek a neve igazán találó, ha rengeteg leúsztatott pénzre gondolunk.
A szinte naponta repkedő újabb és újabb százmilliók mellett most egy újabb érdekességről érkezett hír.
A Margitszigeti ideiglenes (ezt hívják mobilnak) lelátókról van szó. Aminek az engedélye sincs még rendben, s persze akkor mitől is szerepelne az eddigi költségekben. S persze még megrendelés sincs rá. Az mno.hu értesülései szerint vállalkozót sem lesz könnyű találni. S egyes hírek szerint „megfelelő helyi kapacitások híján Kínáig kellett szaladni a szükséges mobillelátóért”! =))
Annak azért örülök, hogy nem foci-lelátóról van szó, mert ahogy én magamat ösmerem, még rosszra gondolnék a Kínába szaladásról! =))
telegdilaci
@RonaGyuri: Mennyibe került volna az Olimpia,ha sikerült volna meg rendezni,bele rokkant,volna ez a szegény Ország! nem értem ebben az Országban építenek,valamit,a tervezettnek,a 20x szorosába kerül!
Hellcat
Még lehet...és ahogy a fideszt ismerem az is lesz.
Fradigege
Nem csak minden idők legdrágábbika, hanem a legkorruptabb is. Így értelmezzük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.