A hétfőn történt Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő balesetben érintett egyik sofőr szerint a másik autós vágott be elé, emiatt karamboloztak. 

Megszólalt a Dózsa György úti halálos balesetben érintett egyik sofőr, M. Richárd, aki fél órával az ütközés előtt vette meg azt a Mercedes kabriót, és aki több mint 10 éve a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, és jelenleg is folyik ellene eljárás.

M. Richárd a Velvetnek elmondta, rendkívül sajnálja a történteket, de vétlennek érzi magát, a baleset egy fatális véletlennek köszönhető. 

Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak

- mondta el a portálnak. 

M. azt állítja, a Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, amelyről balra akart kanyarodni a Kassák Lajos utcába, ő pedig a Mercedes-szel a Váci út irányából ment a Dózsa György úton, és mivel mindkettejüknek zöldet jelzett a lámpa, ezért neki lett volna elsőbbsége, de a Citroën elé vágott. 

A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam,hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem

- mondta el a Velvetnek M. Richárd. A férfi  cáfolta a szemtanúk állítását, miszerint a Mercedes 120-130 km/h-s sebességgel közlekedett. 

Az ütközés következtében a Citroën letarolta az út mellett álló trolibuszmegállót, és egy 23 éves férfit elsodort. Ő a helyszínen, az autóban ülő egyik utas – akit a sofőrrel együtt megfeszített munkával vágtak ki a járműből a tűzoltók – pedig kórházba szállítását követően halt meg. Hárman súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg a megállóban várakozók közül.

A két áldozat a Fővárosi Vízműveknél dolgozott, a társaság Facebook-oldalán emlékezett meg két alkalmazottjáról.

A Fővárosi Vízművek közössége gyászolja elhunyt

A Fővárosi Vízművek közössége gyászolja elhunyt munkatársait A Fővárosi Vízművek közössége mély megrendüléssel értesült a lesújtó hírről, hogy a XIII. kerületben tegnap történt súlyos közlekedési baleset két halálos áldozata munkatársunk volt. Kollégáink tragikus és felfoghatatlan elvesztése valamennyiünket megrázott. Értékes emberekkel, barátokkal, jó szakemberekkel, fiatal életekkel lett szegényebb Társaságunk.

 (Címlapi kép: MTI/Mihádák Zoltán)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
@Manhattan: egy ma született bárány, a frissen hullott hó fehérségével. Minden szava maga az igazság... alig kisebb gazember, mint a most kormányon lévők...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
@Manhattan: egy ma született bárány, a frissen hullott hó fehérségével. Minden szava maga az igazság... alig kisebb gazember, mint a most kormányon lévők...
human
Egyszer ültem olyan autóban, amit állat módjára vezetett a tulaj. Végig görcsben volt a gyomrom. Száguldozás közben bemutogattak, beszóltak egy autósnak aki elénk hajtott a kereszteződésben. Csakhogy azzal a sebességgel amivel mentünk persze, hogy rosszul mérte fel mikorra érünk oda hozzá. Az ilyenek mindig felsőbbrendűnek tartják magukat amíg meg nem halnak vagy le nem csukják őket. Az a baj, hogy mindkét esetben biztos van ártatlan áldozat is.
Equus
francba... csak kikívánkozik... tállai úr és bandája hol a bánatos picsában vannak ilyenkor? Egy redvás üdítőt felkap tállai bérence, kiszalad vele az üzletből, árát lerakja ugyan, de 2 perc múlva már ott a garda financiara bandája és vergődnek, h nem kaptak számlát... jön a több százezres bírság...
Itt egy féreg 30 milliós autót simán megvesz... hol van a vagyonosodási vizsgálat? Hol van az online pénztárgép? És hány ilyen van még, tállai úr?
quadrocopter
Érdekes: elégvágott, majd frontálisan ütközött!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: szövegértésed nullla!!! ugorj neki mégegyszer!!!"M. azt állítja, a Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, amelyről balra akart kanyarodni a Kassák Lajos utcába, ő pedig a Mercedes-szel a Váci út irányából ment a Dózsa György úton, és mivel mindkettejüknek zöldet jelzett a lámpa, ezért neki lett volna elsőbbsége, de a Citroën elé vágott. " akkor most sorold,miért is nem lehet így majdnem frontálisan ütközni???
papa.49
Hogy mondja a köznyelv kinek van elsőbbsége AKINEK MEGADJÁK, a pacák ment mint a meszes, a szerencsétlen meg nem gondolta hogy olyan gyorsan ott is lesz a koma...
simmering73
Bizonyára csak a véletlen műve, hogy ilyen brutális baleseteknél mindig szerepel egy Mercedes vagy egy Bmw vagy egy luxus terepjáró.
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Okosodj! Rád fér és még marad is holnapra!

"Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak" - mondta el a portálnak.

Mi van a szövegértéssel józsibogár? Az "elé vágott" előzésnél használatos szókapcsolat- józsibogár!
human
@Pálinkás Pál: Ha gyorshajtás volt, akkor még akár szabályosan is kikanyarodhatott elé a citroen, de a gyorshajtás miatt hamarabb odaért a kopaszok autója. Erről írtam fentebb.
szép új világ
@papa.49: Ahogy mondod. Ha a baromarcú nem megy padlógázzal, még csak látni sem fogják egymást nem hogy ütközni.
papa.49
@szép új világ: Az hogy a mercis pacák azt mondja nem ment gyorsan, hát ez is egy álláspont a képekből ítélve a találkozás pillanatában kb. 150 km volt a két kocsi sebessége, ebből a kanyarodó nyilván 20-30 km részesült a többi a mergyó sebessége lehetett, ami a megengedett sebesség több mint 2 X se, akkor lehet vitatni ki a hunyó...Még egy a pacák saját maga mondta hogy egy másik kocsit előzött, ami meg is zavarhatta a Citrom vezetőjét, pl. lehet nem is látta a hátsó autót a BMV. mögött, aztán ha folytatjuk útkereszteződés közvetlen közelében tilos előzni, pláne több sávos úton, nálam a mercis a hunyó...
egyvandor
Kb volt 300 métere beelőzni egy BMW-t. A citroen annak feltehetően elsőbbséget tudott volna adni, hiszen nem feltehetően nem kezdett volna vele szemben bekanyarodni. A mercis meg egy "gáznyomással" előzésből előbukkan talán akkora sebességgel hogy lehetetlenség legyen neki elsőbbséget adni.
volvós
Mercis, Bmw-s, terepjárós börtöntöltelék köcsögök...
Az ilyenektöl mentsen meg a találkozás...és egy ilyen buzi
30 millás autót fél órája vette...strici roma maffiózó !!!
Pálinkás Pál
@papa.49: Remélem nem vezetsz!!! Lökd már ide azt a KRESZ-szabályt,ami szerint kereszteződésben nem lehet előzni,főleg többsávos úton!!
papa.49
@Pálinkás Pál: Az adott helyen ZÁRÓVONAL választja el a két sávot, például már ezért se...
Azonkívül ha esetleg nem tudnád az előzés feltételeit ide írom előzni tilos pl ÚTKERESZTEZŐDÉSBEN!!!
papa.49
@Pálinkás Pál: Nem lámpával szabályzott útkereszteződésben is csak a BALRA KANYARODÓT ELŐZHETED MEG JOBBRÓL, egyéb esetben NEM ELŐZHETSZ, úgyhogy tanulmányozd a KRESZ könyvet mert hiányos a tudásod!!!
Rólam meg csak annyit naponta vezetek 100-400 km, és kb. 10 éve ,,B 10,, vagyok NA VESZÍTS EL!!!
szaboria1
@papa.49: Van egy kérdésem zebra előtt álló BMV-be egy citroen belingo mekkora sebességgel csapódhatott bele ha ha az 1 t. BMV-t rátolta a zebrára.
papa.49
@szaboria1: Ne haragudj de nem értem a kérdésed, ez nem egy Berlingo volt, és nem egy BMV, hanem egy sport Merci, és egy C4 Citrom, ami szintén elég nehéz vas, nem beszélve a Merciről...
A képekből ítélve a kettő sebesség különbsége 150 km lehetett, mivel a Citrom kanyarodott nem valószínű hogy 30- km gyorsabban ment volna, és a maradék a Mercié...
Pálinkás Pál
@papa.49: De változatlanul nincs szövegértésed!!!Mellesleg nem látom a KRESZ paragrafust,amiből idézel!!!Ja...és mit vezetsz??? dodzsemes voltál a Ricsóban???
papa.49
@Pálinkás Pál: Majom anyádat sértegesd!!!
papa.49
@Pálinkás Pál: Hülyegyerek előveszed a KRESZ könyvet és elolvasod az ,,ELŐZÉS FELTÉTELEIT,, és mindjárt megvilágosodsz!!!
vandarics
@Pálinkás Pál: Csak reménykedem benne, hogy nincs jogosítványod... Még-hogy útkereszteződésben és főleg jobbról előzni... Palika-Palika! Elgurult a gyógyszer? Tessék megkeresni nagyon gyorsan és 2,5 dl vízzel bevenni!
Fradigege
Igen. Bevágott, mert zöld lámpa volt neki. Ez , KiEZ?!
Pálinkás Pál
@vandarics: Neked sincs szövegértésed..."A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam,hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt ..." ..nos...ebből hogy vontad le ,hogy én a jobbról előzést preferálom???Jó lenne ha nem csak ugatnátok,hanem elolvassátok a cikket,azt a hozzászólást amire alapból reagáltam...elképesztő hogy nektek még szavazati jogotok is van!!!
advocat
Hm. 120? Érdekes. Felettéb. Mert ha csak 50-nel (80-nal) megy, elkerülhető lett volna a baleset. Csak hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra nem kényszeríthette volna a Citroen, de egyébként (üzemi?) fékezésre, lassításra talán igen. Vélem. Mert az előzés (útkereszteződésben?) is azért szabályozott. Szóval azért az előzésre hivatkozni még nem minden. Gondolom.
vandarics
@Pálinkás Pál: Palika?!?! A szavazati jogomhoz semmi közöd! Nekem viszont az anyádhoz annál több! Ki a f@sz tud ilyen gyökér, buzigyereket csinálni a világra, mint ez a pali?
@papa.49 Én kérek elnézést a majmok nevében. :-) Ennek a gyökérnek nem majom, hanem valami patkány volt az anyja!
Pálinkás Pál
@vandarics: direkt neked kikerestem...eltudod olvasni???
(8) Tilos elõzni:

a) kijelölt gyalogosátkelõhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelõhely elõtt;

b) villamost közvetlenül olyan megállóhely elõtt, ahol az utasok fel- és leszállása az úttestrõl, illetõleg az úttestre történik;

c) be nem látható útkanyarulatban, illetõleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az elõzés annak érintése nélkül végrehajtható;

d) vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró elõtt;

e) útkeresztezõdésben és közvetlenül útkeresztezõdés elõtt, kivéve

- ha a forgalmat rendõr vagy fényjelzõ készülék irányítja és az elõzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,
- ha a jármû fõútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsõbbségét jelzõtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.
- körforgalmú úton,
- ha a jármûvel csak jobbról szabad elõzni [(4) bek.].

(9) A (8) bekezdés d) és e) pontjában meghatározott tilalom nem vonatkozik a kétkerekû motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak gépjármûvel való elõzésére.
bár mint már írtam nem erősséged a szövegértés!!!/ mellesleg én anyáztalak kicsicsíra??!!!/
vandarics
@papa.49: Ez a gyökér, valami hülye firkász lehet, mert másolni azt tud, de vezetni azt nem. De egy patkányivadéknak, minek is kellene vezetni. Na szép napot papa.
vandarics
@Pálinkás Pál: Palika-Palika! Másolni nem csak te tudsz, kis csíra-gyerek! Nekem nem kell kikeresni, én ezt tudom!
„Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek.” Így szól szó szerint a KRESZ-szabály, és ezt sokan úgy értelmezik, hogy szépen, lassan lakott területen belül és kívül is elhaladhatunk a belső sávban tötyörgő mellett. (kreszforum.hu)
Pető Attila KRESZ-oktató szerint: "fontos tudni, hogy a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest nem azonos a párhuzamos közlekedéssel!"
Na menj vissza gyorsan anyádhoz és kérd meg, hogy adjon egy kis pénzt, KRESZ-vizsgára.
Mellesleg, meg az anyáddal beszélgess ilyen hangnemben!
Pálinkás Pál
@vandarics: csíra...leszarom a kresz oktatódat,meg téged is...tisztán látszik...abban a bizonyos kereszteződésben ahol a baleset történt,bizony lehet előzni!!!innentől kezdve befejezem veled a szellemi párbajt...mert nem korrekt egy fegyvertelen emberrel!!!
vandarics
@Pálinkás Pál: anyád látszik tisztán te buznyákivadék. Felülírod a KRESZ-szabályait is te kis gyökér? Gyere ki a kereszteződésbe, hadd magyarázzam meg neked, hogy mi is az a KRESZ.
U.I. anyádat se hagyd otthon
papa.49
@vandarics: Hagyd a fenébe, nem ér annyit hogy feldühítsd magad...
papa.49
@vandarics: Még egy miért ajánlotta fel a Mercis az anyagi segítségét, ha ő maga nem sáros???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.