A Teva Gyógyszergyár 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében a következő hónapokban. 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet – közölte a társaság.

A gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.

Hangsúlyozzák: a Teva továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt. A terv az együttesen több mint 2000 embernek munkát adó debreceni és sajóbábonyi üzemet, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét nem érinti.

A Teva továbbra is folyamatosan befektet a debreceni üzem működésébe, elsősorban a termelésbe, valamint a kutatás-fejlesztésbe.

A közlemény kitér arra is, hogy a Teva aktívan keres új vevőt a gödöllői üzemre, és ebben együtt kíván működni a kormányzati szervekkel is.

A Teva infúziós szereket és vakcinákat gyártó új gödöllői központját 2012 októberében adták át. A 22 milliárd forintos beruházással 15 ezer négyzetméter alapterületű gyáregység épült fel. Ez a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb gyógyszergyára. Az itt készült gyógyszereket Európa, Észak-Amerika és a Közel-Kelet 70 országába exportálják.

Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatala 2016-ban a gyártási előírások megszegése miatt két antibiotikum kivételével megtiltotta a gödöllői Teva-gyárban készült gyógyszerek importját, miután tavaly januárban rutin hatósági ellenőrzést tartott a telephelyen. A Teva ezt követően elővigyázatosságból minden gyártási tevékenységet felfüggesztett Gödöllőn.

A Teva Magyarország Zrt. az izraeli Teva gyógyszeripari csoportnak, a világ vezető generikus gyógyszergyártójának tagja. 

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.