A Bors információi szerint Magyarország fontolgatja, hogy megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését Ausztriával közösen.

Földrajzi okokból itthon nyilván nem az alpesi, hanem a jeges számokat rendeznék meg, így például a gyorskorcsolyát és részben a jégkorongtornát.

Az érvek között szerepel, hogy idén szeptemberben jó eséllyel Párizs kaphatja a 2024-es játékokat, ez pedig azt jelenti, hogy a nyári versenyek legjobb esetben is 2036-ban jöhetnek vissza Európába.

A téli versenyek eddigi kijelölt helyszínei alapján esélyes, hogy 2026-ban Európában rendezzék a játékokat. 2010-ben egyébként Kanadában, 2014-ben Oroszországban volt téli olimpia, 2018-ban Dél-Korea, 2022-ben pedig Kína következik.

A MOB legbelső köreiből is megerősítették a lapnak azt az információját, hogy az ötletgazda Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

A Bors érdeklődött az ügyben az Osztrák Olimpiai Bizottságnál is, ahol Wolfgang Eichler sajtófőnök elismerte, hogy Ausztria megpályázza a 2026-os téli olimpia megrendezését, de nem erősítette meg, hogy ezt Magyarországgal közösen tenné.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Még lesem zajlott a vizes vb ami szerintem a tervezett kiadások miatt már nem lesz nyereséges. Akkor megint olyan akarunk amire még nem vagyunk igazán verseny képesek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A fidesz oligarcha itt is szeretné megdézsmálni a közpénzt. Csillapíthatatlan a vazallusok pénz éhsége. Ausztriának nincs szüksége a szegény rokon tolvaj vezetőire.
Ördögvadász
@Eladott Ország: tévedsz haver. Faymann hol van ma már?
A következõ kancellár meg minden bizonnyal a néppárti Kurz srác lesz. Teljesen Órbán!
Zeta
@Zeta: csak az emberek tűrőképességét tartják szemelőtt.
papa.49
Ne feledjétek a kupaklaja a jégsport szövetség elnöke)))))))))
Vajon tud-e korizni, vagy csak a taknyán csúszik???
Eladott Ország
@Ördögvadász: Termékdíjas Kupakos Tuszi-Hutu Lala , sms-ben nemrég bőlére eresztve közölte válaszát NEM.
Lackó50
Ezek - ha valami pénzt le lehet nyúlni, - akkor a Hortobágyon felépítik a világ legnagyobb műlesikló pályáját. Semmi nem számít. Havat majd Szibériából exportálnak hozzá. Így Putyin is beszállhat az üzletbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.