Hétfőn írta meg a hvg.hu, hogy eltűnt az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának a pénze, melyet táboroztatásra, kirándulásra és tanulmányi jutalmakra raktak össze, és hogy azt K. András tanár, a kerületi önkormányzat Fidesz-KDNP delegáltja nyúlta le.

A lap most jobban kifejtette a sztorit, melyből az is kiderül, hogy a csak "fideszes tanár úrként" ismert férfi 3,2 milliónál többet tett el, és csak 1592 forintot hagyott meg a diákok pénzéből.

A Szemerések a Szemeréért Alapítvány azt közölte a hvg.hu-val, hogy számukra is csak április 5-én derült ki, hogy megkárosították őket. Ekkor került a kezükbe egy számlakivonat, melyen gyanús számlamozgást észleltek, és az egyenleg lekérése után azt látták, hogy a számlán csak 1592 forint van – ebből kellett volna fedezniük a szemerés diákok kirándulását, állatkerti belépőket, sportolásukat, vagy a félév végi tanulmányi jutalmakat.

Az alapítvány pénzét az alapítvány bankkártyájával vették le a számláról, részletekben. Folyamatosan, volt úgy, hogy csak egy bevásárlásnyit, máskor 50-100 ezer forintokat. Április 6-án az alapítvány ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. Ezen a napon mondott le tisztségéről K. András, és ment el fizetett szabadságra az iskolából, ahol azóta sem dolgozik.

K. András a hvg.hu-hoz később eljuttatott nyilatkozatában azt sugallja, hogy az iskolában leadott összeg az alapítvány házipénztárával való elszámolás. Az alapítvány új vezetősége viszont azt nyilatkozta, április 5-én, amikor rájöttek a visszaélésre, a szervezet házipénztárát is ellenőrizték. Ebben akkor 281 ezer forint volt, méghozzá nem K. Andrásnál.

A "fideszes tanár úr", amikor tudomást szerzett arról, hogy cikk készül az ügyből, visszaadta az alapítványnak a lenyúlt 3 265 700 forintot. Akkor is házipénztári elszámolásnak állította be a dolgot, de ez irreális, mert az alapítvány házipénztára, ami egy vaskazetta készpénzzel, végig az iskolai pénztárban volt. Egy iskolai forrás a lapnak azt is felvetette: ha K. valóban el akart volna számolni a nála lévő összeggel, akkor miért nem a lemondásakor tette, miért várt több mint egy hónapot, mikor már tudta, hogy kitudódtak a történtek?

Az ügyben az V. kerületi rendőrkapitányság nyomoz, sikkasztás és hűtlen kezelés mellett a bankkártyával visszaélés gyanúja merül fel.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Na és, mit számít? ...fidesses... megy az élet tovább!
Zeta
Az igazán magy tételek lenyúlói mind meg fogják úszni. Ez az összeg csak arra jó , hogy lám a " fideszes" tanár lopott. Pedig ez nem az az összeg amivel fent játszani szoktak!
Ez csak botlás, ráadásul megtérült, amit nem tudunk elmondsni az elmúlt 27 év lenyúlásairól.
eugen4402
Ezentúl nem mondom a fideszesekre, hogy gátlástalanok! Tanár úrnak van szíve, hagyott a diákoknak is egy kis aprópénzt...
human
Jó, de visszaadta miután kitudódott, szóval nem bűnös.
Lásd Lázár. Mikor kiderült, hogy közpénzen milliós luxuséjszakákat töltött ismeretlen személlyel befizette a pénzt és részéről lezártnak tekintette az ügyet, hisz visszafizette.
Vagy ott van Flóri esete. Ott meg a kormány adott 1.3 milliárdot, hogy Flóriék vissza tudják fizetni az eltüntetett 1,6 milliárdot. Ezzel próbálják ezt az ügyet is elsimítani. Meglátjuk mekkora sikerrel.
Sámannus
Ki tudja, hány stróman haverja van? Egymást védik, falaznak eltusolnak, visszatámadnak stb. "Csak" a bégetők hisznek nekik.
eugen4402
@human: Tudj'Isten, én vagyok a hibás, de ha az ISIS-terrorista hatvan tubusnyi pillanatragasztóval akarná visszaragasztani a lefejezett áldozat fejét, én azután is gyilkosnak bélyegezném...
quadrocopter
A diákok pénze elvesztette személyi tulajdon jellegét, amint a csordataghoz került!
Csak azt tette, amit vezérei a közpénzzel!
1magyar
Az jutott eszembe diákkorunkban vettük az 1,2 ft-os takarékbélyeget, hogy évvégére legyen pénzünk.Régen még a felnőttek is rakták a takarékba a pénzt, gyűjtöttek mert jó volt a kamat is.
Ma már nem is nagyon adnak kamatot,sőt ha kiveszik még ők fizetnek.
human
@1magyar: Azért nincs kamat, mert Orbánék az állampapír vásárlás felé akarják terelni az embereket. Édesanyám is most ezt tervezi. Logikus lépés, de rossz belegondolni, hogy hová mennek majd ezek a pénzek. Rarancsi, Mészáros és a nyaloncok vállalkozásaiban fogja végezni. Nem hatékony, értelmetlen, túlárazott beruházásokat fognak belőle csinálni. :(
nezelodo
Lári-fári, nincs itt látnivaló, hiszen bevallottan elkötelezett fideszes, és MANYUP pénznek nézte a diákok (szülők) pénzét a diákokért élő-haló tanár úr!
gyuszipapa587
Ez teljesen nyilvánvaló a fideszeseg mindent lenyúlnak az nem számít hogy a gyerekek é !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.