Orbán Viktortól saját pártcsaládjának vezetője követelné, hogy teremtse meg a CEU tovább budapesti működésének feltételeit. A magyar kormány azonnal függessze fel a felsőoktatási törvény módosításával kijelölt határidőket, és haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az illetékes hatóságokkal a CEU ügyében annak érdekében, hogy az egyetem szabad intézményként működhessen tovább Budapesten – ez szerepel a Manfred Weber jegyezte módosító javaslatban. A jobboldali Európai Néppárt frakcióvezetője így módosítaná azt a néppárti tervezetet, amelyről szerdán szavaznak az Európai Parlamentben. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktortól saját pártcsaládjának vezetője követelné, hogy teremtse meg a CEU tovább budapesti működésének feltételeit.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"A német szövetségi elnök az Európai Parlamentben ítélte el az egyetem felszámolására tett kísérletet, a képviselők felállva tapsoltak. Az Európai Bizottság vizsgálatot indított; úgy hírlik, az ügyben is tájékozódik, hogy milyen nemzetközi szerződések szolgálhatnak jogalapul kötelező erejű határozat meghozatalához (az oktatásügy elvben nemzeti hatáskör). A Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt 2010 óta először megszavazta, hogy az EP napirendjére tűzze a magyarországi fejleményeket; frakcióvezetője a bizottsági vizsgálat mellett is állást foglalt, és leszögezte: elvárják a magyar kormánytól, hogy tartsa magát a bizottság ítéletéhez. Arra, hogy Orbánékat a közeljövőben kizárják a néppárti tömörülésből, jelenleg nem lehet számítani. De úgy tűnik, azoknak az időknek is vége, amikor bármit büntetlenül megtehettek, mert pártcsaládjuk rendületlenül mögöttük állt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.