A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben.

Az áprilisi plenáris vita nyomán készült előterjesztést a szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali képviselőcsoport együtt nyújtotta be.

A határozat szerint Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, s ezért az EP utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát, hogy készítsen jelentést Magyarországról, hogy az EP szavazhasson az uniós szerződés hetedik cikke első lépésének megindítására vonatkozó indoklással ellátott javaslatról.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mire lépnek, addigra oroszoknak,kinaiaknak meg még ki tudja kiknek leszünk eladósodva évtizedekre, melynek a visszafizetése már nem igazán érdekli Orbánékat! Ami ma ellophatsz, ne halaszd holnapra!
Ők lelépnek, és itt marad az ország tönkretéve.
Tisztelt hívek! Jöhet a hozsanna!
Perwool
Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna."
(Ady Endre, 1902.)
quadrocopter
Jó reggelt EP! Stilszerűen dobroe utro! Nem egy kapkodó idegbeteg ez a gyülekezet se, a Geci nyíltan építgeti az illiberális szarságot, az orruk előtt és még csak nem is titkolja, ezek a széplegények meg most ébredeznek! Valóban szükség van tökös reformokra Brüsszelben is, de nem úgy, ahogyan az elmeroggyant szarházi gondolja!
bakegya
...MI VAN ???-a felcsutkay MÉSZÁROS LŐREINCET MEG SE KÉRDEZIK MILYEN MAGYARORSZÁGOT AKAR CSINÁLNI???
szép új világ
Nem véletlen akarja ez a tolvaj banda lehívni az összes uniós pénzt az idén, amit még lehet.
@quadrocopter: Rendbe tenni a dolgokat Magyarországon, az a magyarok feladata lesz. Ebbe az EU nem fog beleszólni. Amíg az ellenzéki pártok egymás basztatásával vannak elfoglalva addig a fide$$ fogja nyeri a választásokat.
Ki nem állhatom Gyurcsányt, de egy dologban igaza van, ha szükséges az ördöggel is össze kell fogni, hogy a felcsúti dakotát megbuktassuk és végre oda költöztessük be, ahová való!
lópicigáspár
Egy kicsit mintha fáziskésésben lennének!
quadrocopter
@szép új világ: A Napnál is világosabb, hogy az eltelt 7 évben Orbán, az illiberális állam kiépítésére és megerőstésére használta fel az uniós pénzt, az illiberalizmus álcája alatt mehet a szabadrablás, a harácsolás és ehhez kiépítette/átírta a hatóságokat is!
Mindezt az unió szeme előtt és ezt az elferdülést a menekültügy hozta a felszínre, teljes egészében és tette kétségtelenné!
Orbán és Lézer simán bebukták a kettős beszédet, mást mesélnek Brüsszelnek és mást itthon!
Hét év kellett ahhoz, hogy a valóban bürokratikus unió feleszméljen és botorkáljon néhány -
eddig hatástalan! - ellenlépést!
Sámannus
Ajaj! Kezdődik a buli tesvírek! Mi lesz ha még a zasztalra sem lehet majd sz@rni.
Nem baj, majd az ruszkik majd hagyják! Hööööö hööö Hööö!
Eladott Ország
"Röviden: Orbán Pekingből megüzente haza a csordájának, hogy a Nyugatból már kiszipolyozott mindent, amit akart (és ebbe a még le nem hívott, de lehívás alatt álló utolsó fitying vissza nem térítendő európai támogatás is beleértendő), ideje egy másik útra lépni. Különösen aktuális ez az Európai Parlament holnapi plenáris ülése előtt, ahol az európai értékekre folyamatosan trágyeleves gumicsizmával taposó korrupt, elvtelen őfényességének hála, Magyarország újra terítéken lesz. A kérdés az, hogy aktiválják­ e ama bizonyos 7-­es cikkelyt, vagy még asszisztálnak egy ideig a nemtommihez, amit művel. A kölykeiket Svájcban és a rohadó Nyugaton (nem Mongóliában, nem Azerbajdzsánban, nem Kínában) taníttató, magukat Európában kezeltető, Louis Vuittonba borult, Audival közlekedő seggfejek azt mantrázzák, hogy nekünk a Kelet a járható út. Miközben egy szó nem esik arról, hogy a köpködött, halottnak nyilvánított globalizáció egyik legnagyobb nyertese éppen Kína. Azzal a megjegyzéssel, hogy az olcsó tucatárut, éhbérért foglalkoztatott rabszolgákkal előállíttató
gazdasági modell persze jelentős határt szab a gyarapodásnak még akkor is, ha a nyugathoz való felzárkózás kétségtelen. Csak kurvára eltúlzott. Orbán hatalomban maradásának egyedüli feltétele, hogy elhiggyük: befolyásos diktatúrák gyarmataként akarjuk leélni az életünket, ahol az a természetes, hogy jogunk van kussolni."
Hellcat
Érdekes kommentek vannak facebookon az e témában született cikkek alatt...A sok fideszbirka libsizik bolsizik, meg hogy kurva eu beleszól mindenbe. Agyatlan barmok bazdmeg átkozzák az eut minden erejükből ellene vannak, aztán amikor az eu megelégeli és eljárást indít akkor meg fel vannak háborodva. Jólenne már felfogni, hogy az euból JÓVAL több pénz jött ide mint amit befizettünk...az más, hogy a qrbánék eltapsikolták a faszba az egészet...14000 milliárd, 1x alkalom volt soha még1x ilyen lehetőségünk nem lesz...most ha te a szomszédodtól kaptál egy csomó támogatást, te meg cserébe a háta mögött minden szarnak elhordanád otthon, még néha a küszöbére is szarnál akkor amikor a szomszádod beszól, hogy azért most már kurvára elég lesz akkor neked SEMMI jogod nincs felháborodni.
Jozefina
Na végre!!! Csak ezt legalább gyorsan és hatékonyan kellene véghez vinni!!! Már épp idelye volt, hogy a Néppárt is kifaroljon orbán mögül!!! A sok barom keleti diktátor meg majd teletömi, csak azért, hogy Mo-on keresztül betegyék a lábukat az EU-ba.
human
Bármekkora is lesz az EU-s szigor Orbán csak akkor tűnik el, ha nem válasszák meg újra a polgárok. Ezt a munkát nem ússzuk meg.
Mézike
@human: nyomtam egy tetsziket, de nincs igazad. Orbán akkor fog csak igazán bekeményiteni ha kiszedik alóla a bársonyszéket. A legutóbbi ellenzéki tevékenysége kismiska lesz ahhoz amit müvelne ha vesztené a választásokat.
lópicigáspár
@Mézike: Én nagyon bízok benne, hogy a politika környékébe sem fog kerülni, mint köztörvényes elítélt bűnöző!
Mézike
@lópicigáspár: Ö ? Soha. Mindenhol ott vannak a birkái...És maradnak is belőlük elegen ahhoz hogy egy estleges kormányváltás után megvédjék a vezirt.
Mézike
@lópicigáspár: Hát na! csak sajna nincs halálbünti...ebben a nagy demorkáciában.
lópicigáspár
@Mézike: Ettől el szoktak tekinteni egy esetleges statárium folytán! :)))
Mézike
@lópicigáspár: Ja tényleg! :-) Ha lefogod én benne vagyok!
quadrocopter
Zselézett agyú éppen most sorosozik az RTL-en a kilátásba helyezett szopatásra reagálva!
human
@Mézike: Igazad van, hisz mindenhol az ő emberei vannak és már százmilliárdokat gyűjtött össze az ínségesebb időkre.
justhpeter
Vége van a pávatáncnak, az Unió lepontozta. Ugyan ettől nem jött meg az eszük, mert a külügy címeres ökre még most is sorosozik. Nem jöttek rá, hogy nevetségesek, amikor egy 87 éves emberrel riogatnak.
Fradigege
Mit kell ezt vizsgálni? Meg van sértve az uniós jog. Olyan nyomorékok ezek is.
Eladott Ország
@justhpeter: kolozsvaros.com/2016/12/09/mi-a-franc-lesz-veletek-ha-soros-netan-feldobja-a-pacskert/
Mi a franc lesz veletek, ha Soros netán feldobja a pacskert? A teremfoci koronázatlan királya el is magyarázta, hogy nem tűrjük, hogy beleugassanak a tudjukkik a mi átláthatatlan korruptságunkba, hogy leckéztessenek és bíráljanak minket csak úgy, miközben velünk köztudottan minden rendben van. A szervilizmus kényszerétől hajtva barnanyelvék viszont nem nyughattak, és addig izzadtak vért és verítéket, amíg találtak nagy nehezen egy forrást, aminek alapján Petikét meg lehet támasztani jobbról, hogy el ne dőljön, valamint igazolni lehet a (ki)lépés indokoltságát.
kukac50
Az azért Orbán szégyene,hogy az unióban tudják,hogy mennyien élnek szegénységben22- 28 és 40 ezer forintból,tudnak a Miskolci cigányok életminőségéről mert erről is szól az unió kifogása csak a Fidesz nem tudja,hogy Magyarország ma már nem biztonságos országok közé van sorolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.