A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület elkezdi előkészíteni az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben.

Az áprilisi plenáris vita nyomán készült előterjesztést a szociáldemokrata, a liberális, a zöldpárti és a radikális baloldali frakció együtt nyújtotta be, az elfogadásához azonban más képviselőcsoportok tagjainak a szavazatára is szükség volt.

A 393 szavazattal, 221 ellenében, 64 tartózkodás mellett jóváhagyott határozat szerint az elmúlt néhány év fejleményei együttvéve

"rendszerszintű fenyegetést jelenthetnek a jogállamiságra nézve" Magyarországon.

A parlament ezért utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát (LIBE), hogy készítsen különjelentést Magyarországról, hogy a plénum szavazhasson egy indoklással ellátott javaslatról, amellyel kezdeményezheti a hetes cikk szerinti eljárás megindítását a tagországok kormányait tömörítő tanácsban.

A szövegben felszólítják a magyar kormányt a párbeszéd folytatására az Európai Bizottsággal, illetve arra, hogy helyezze hatályon kívül a felsőoktatási törvény módosítását és a menekültügyi szabályozás egyes elemeit, valamint vonja vissza a civil szervezetekről szóló szabálytervezetet. A bizottságtól pedig az EP azt kéri, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyarországi felhasználását.

Az EP sérelmezi, hogy az utóbbi években

"súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete"

Magyarországon, példaként említve a többi között a gyülekezés, az egyesülés, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságát, a kisebbségekhez tartozó személyek és a menekültek emberi jogait, illetve az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Mint írták, úgy vélik, hogy "a jelenlegi bizottsági megközelítés elsősorban a jogszabályok marginális, technikai vonatkozásaival foglalkozik, figyelmen kívül hagyva a tendenciákat, az ismétlődő mintákat és az intézkedéseknek a jogállamiságra és az alapvető jogokra gyakorolt együttes hatását", ezért a "kötelezettségszegési eljárások a legtöbb esetben nem eredményeztek tényleges változásokat".

"Magyarország egyfajta teszt az EU számára, amelynek során bizonyíthatja, hogy képes és hajlandó választ adni saját alapvető értékeinek valamely tagállam általi fenyegetésére és megsértésére"

- fogalmaztak.

A Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt egy másik, "enyhébbnek" számító határozati javaslatot nyújtott be a magyarországi helyzetről, a szociáldemokrata-liberális-zöldpárti-radikális baloldali tervezet elfogadása után azonban erről már nem szavazott a strasbourgi plenáris ülés.

A négypárti határozattervezetre más képviselőcsoportok tagjai közül is sokan átszavaztak. A 216 fős néppárti frakcióból 67-en támogatták a "szigorúbb" szöveget, 40-en pedig tartózkodtak a szavazáson.

A szerdai szavazást követően továbbra is legalább két lépés kell még ahhoz, hogy meginduljon Magyarországgal szemben az a többlépcsős eljárás, melyet az alapjogok megsértése esetére kodifikáltak az uniós jogba. Elsőként az EP-nek ténylegesen el kell fogadnia az indoklással ellátott javaslatot, amely kezdeményezi az eljárást elindítását. Ehhez a leadott voksok több mint kétharmada és az EP-képviselők abszolút többségének támogatására lenne szükség az Európai Parlamentben. Ezt követően a tagállamokat tömörítő tanács súlyozott szavazással, négyötödös többséggel dönthet arról, hogy fennáll a veszélye Magyarországon annak, hogy csorbulnak az EU alapértékei.

Ezt követően több lépcsőben több lehetőség is van a folyamat leállítására és felülvizsgálatára. A végső szankció az alapjogokat megsértő bármely tagállammal szemben az, hogy miután egyhangú megállapítást nyert, hogy sérti az alapértékeket, és ezt nem is orvosolja, a tanács úgy dönthet, hogy felfüggeszti az adott ország szerződésekből fakadó egyes jogait. Ezek között említi példaként az uniós szerződés a szavazati jog lehetséges felfüggesztését, ami az adott ország ideiglenes kizárását jelenti a tanács döntéshozatalából.

A hetes cikk törvénybe foglalása óta még soha sem volt példa arra, hogy bármely tagállam ellen bármelyik uniós intézmény kezdeményezze az eljárás megindítását.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A kép önmagáért beszél! A semmiről nem tehető, ártatlanul megvádolt, bánatos ebihal "potyográfiája" !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Foxley
Segítsenek leváltani, oszt jó napot.
papa.49
A pofonzsákot kinyitották, már a hazugovics alatta is áll...
A baj csak az hogy nem az exkavátor alatt fekszik...
Jozefina
Az EP nek tanulnia kellene a fidesz-kdnp soron kívüli (gyorsított) törvényhozási gyakorlatából és akkor nem kellene oly hosszú ideig gecizniük!!!
dr. prédikátor
Viktor szopkin te geci !!! Ez már nem saller!!! EZ MÁR KO!!!
silber13
A kép önmagáért beszél! A semmiről nem tehető, ártatlanul megvádolt, bánatos ebihal "potyográfiája" !!
division
"szociáldemokrata-liberális-zöldpárti-radikális baloldali "
Ez mindent elmond.
Manhattan
Magyarország számára nem sok lehetőség maradt ebben a meccsben. Az Európai Unióból nem tudunk kilépni, bármennyire is idegesíti Orbánt a tanár-diák viszony. Azért nem, mert ha kilépnénk, elzáródna az a kifogyhatatlan pénzcsap, amiből a hatalom klientúrát és gazdasági növekedést épített. Ráadásul, ha nem vagyunk tagjai az EU-nak, akkor kelet felől is érdektelenek leszünk. Mit kezdene Oroszország, vagy Kína egy kelet-európai kishatalommal, amelyik nem tagja az EU-nak? Semmit. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a magyarok nagy része inkább bent maradna az unióban.
Peller Anikó
Miért pont Magyarországot?

Hiszen Magyarország csupán balfasz módra megválasztotta ezeket a férgeket (nem vitás ez is elég nagy bűn) de az ország szétlopását mégiscsak a kormányzat abszolválja.
volvós
Javaslom az EU illetékeseinek, hogy Magyarországot
ne büntessék egy felcsúti disznóól-takaritó g...i miatt...
RonaGyuri
Én nem tudtam azt, kérem
és jó, hogy megmondták
hogy addig jár a korsó
míg el nem lopják
És azt sem tudtam, kérem
hogy nem szabad lopni
szegény emberekkel
mindig kitolni
nyanya001
Az EP megszavazta a Magyarországot elítélő határozatot, felfüggeszthetik a szavazati jogunkat.
Az Európai Parlament szerdán 393 igen szavazattal elfogadta a magyar jogállamiság leépülését elítélő határozatát. 221 képviselő szavazott ellene és 64-en tartózkodtak.
lyen súlyos büntetést még soha, egyetlen tagállam ellen sem érvényesítettek.

Ha ez az eljárás végigmegy, akkor a magyar kormány elveszti a szavazati jogát az Európai Tanácsban, vagyis a minisztereket és miniszterelnököket tömörítő szervezetben, ami az EU legerősebb intézménye.

Ennek beláthatatlan diplomáciai következményei lehetnek hazánkra nézve.

akkor ezt is elintézte a kormány !
Álljatok fel egységesen köpjetek fel és álljatok alá !
volvós
@Horizont: 18:12

Hát egy elmebeteg tekintete...:-(
division
@Horizont: "A Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt egy másik, "enyhébbnek" számító határozati javaslatot nyújtott be a magyarországi helyzetről"
Legalább ők megpróbálták.
Perwool
@division: 18:29
"A négypárti határozattervezetre más képviselőcsoportok tagjai közül is sokan átszavaztak. A 216 fős néppárti frakcióból 67-en támogatták a "szigorúbb" szöveget, 40-en pedig tartózkodtak a szavazáson.
division
@Horizont: @Perwool: Lenne egy kérdésem: Ti örültök annak hogy szankcionálhatják az országot amiben éltek? Tényleg csak érdeklődöm...
Perwool
@division: Az uniós tagság nem egy svédasztal, ahonnan kicsipegetheted ami ízlik, a többit meg fanyalogva félretolod. Jogokkal és kötelezettségekkel is jár.
Orbánék több, mint tízezer milliárd támogatás elfogadása után "állítsuk meg Brüsszelt!" kampányt folytatnak. Szarnak ők a 7-es cikkre, tudják, hogy úgysem fogják elfogadni, de már alig várták ezt a határozatot, mert így újra van mivel "bizonyítani" neked meg a másik kétmilliónak, hogy Brüsszel megint csak ártani akar szegény kis hazánknak. Senki másnak csak nekünk magyaroknak. Miközben pont ők azok, akik ártottak, ezért van ez az egész.Az EP azért hoz ilyen határozatot, mert a kormány a személyre szabott törvényhozással leépíti a magyar jogállamot, ezáltal magyar állampolgárok jogait sérti.
verőce21
"A megszavazott állásfoglalás elítéli az Orbán-kormány tevékenységét, és úgy ítéli meg, hogy az elmúlt néhány évben “súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete” Magyarországon."

Juncker bábjai most arra köteleznek bennünket, hogy betelepítsünk migránsokat? Leírná valaki pontosan miről van szó? Amiről népszavaztunk, és amire azt mondta az ellenzék, hogy nincs ilyen EU-s veszély?
human
@division: Tegyük félre, hogy szándékosan provokatív a kérdésed. A franc örül neki. Viszont a demokrácia leépítése, a gyűlöletkeltés miatt senki nem lepődik meg rajta.
verőce21
"Megszavazták a szocialisták a Magyarország elleni 7. cikkes javaslatot az EP-ben"
A 2018-as EP választásnál meg mennek a levesbe.
bakegya
Elég baj ez MAGYARORSZÁGNAK!!!
Köztörvényes bűnÖZŐK KORMÁNYOZZÁK KELET FELÉ A HAZÁNK, élen MUSSZOLÍNI MINTÁJÁRA a bunkó orbánnal!!!
verőce21
@Horizont: (19:20) Azt írja, "Szarnak ők a 7-es cikkre". Nahát. Ezt írja Ő is.
Ahogy elnézem, Viktort nem érdekli a véleményed (igaz: mást sem!)
division
@Horizont: Most még 1294 menekültet, jövő héten meg a dupláját. Én javaslom mindenkihez költöztessenek be egy családot aki ezzel egyetért.
division
@human: Hol nincs demokrácia? Oké, vannak problémák a kormánnyal, ahogy eddig bármelyikkel (olyan nem lesz ami jó mindenkinek), de ne beszéljünk már ilyen blődséget hogy nincs demokrácia. Nem provokálok, ez a véleményem.
justhpeter
Az Unió lepontozta a pávatáncot, a versenyző nem jutott tovább.
qxy
Ugye hogy volt egy ország hasonló cipőbe? Mit is tettek?? Kiállt a nép,az országért és mivel a politikusok vették fel és azok gazdagodtak nekik kellett vissza fizetni Az összes politikusra teljes vagyon elkobzás lett és szoptak az Orbánok.De sajnos itt a nép max a kapuba áll ki nem a hazáért. ez a baj.
bakegya
@division: NÉPPÁRT AMELYIK A SAJÁT NÉPÉNEK ÁRT???-téged hova hozott a gólya!!!
bakegya
@verőce21: te meg nagy szeretettel szarod le itt is azokat akik nem kívánják tolerálni a haza penge kurucait, a kommunista kína és a nagy putyin seggnyalogányait titkos üzlettársait!
ELÉG ÉRDEKES A NÉPPÁRTTAGOK KÖRÖSZTÉNKEDÉSE-VÉGÜL IS A PAPOK IS FELESKÜDTEK annó a fasiszta ténykedésekre,még a VATIKÁNBAN IS.
division
@Horizont: Pedig van itt egy réteg akiknek csak jogaik vannak kötelezettségük meg nincs. Ez így lenne majd a menekülteknél is.
@bakegya: Van ott egy gomb a billentyűzeten hogy Caps Lock, néha kapcsold ki...
Fradigege
Azért vannak a zsírmoréjék befosva, mert elzárhatják a csapokat. Ezek, ilyen mészárossal az élen nem tudnak fennmaradni a piacon.Tönkre mennek, ezért kell a folyamatos eu-s lóvé utánpótlás.
verőce21
@division: (19:31) A lipsiknél a kisszobába remélem befogadnak egy-egy nyaksebész migránst!
verőce21
@Horizont: (19:57) Meglátod nem is fog megtörténni a 7. cikkely érvényesítése! Sok gátat meg kell ahhoz még ugrania ennek az indítványnak. Ne szégyelljük már előre magunkat!
Szégyelljék magukat a lipsi hazaárulók, akik Magyarország ellen szavaztak az EP-ben!
vonotok
Na Te " kis g...i " ezt akartad. Megint tőlünk hangos Európa. E földrész szégyene lettünk. Remélem nem kerülöd el méltó büntetésedet.
verőce21
@Horizont: (20:55) Te nagyon eldobtad a Pöttyöst Béjbi...Csak hajtod a magadét, mint egy imamalmot, a jogokkal és kötelezettségekkel.
Olyan kötelezettség nincsen, hogy azzal kell együtt lakni, akivel nem akarsz. Nálatok a kisszobában elfér egy nyakvágó, kereszténygyűlölő muszlim család? :)
verőce21
@Horizont: (21:22) Pedig milyen jól eléldegélnétek úgy tarkán, sokan. :)
Reggelire készítenéd nekik a vallásiknak megfelelő ételeket, italokat. Az asztal lábát lefűrészelnétek alacsonyabbra, hogy otthonosan érezzék magukat, törökülésben.
Falakról az esküvői képeket leszednétek, nehogy megzavarja őket az emberábrázolás.

Aztán reggelre, ha elvágnák valamelyiktek a torkát, nem azt jelenti, hogy gyűlölködnek, csak még többet meg kellene tennetek a beilleszkedésükre. :)
tutajos
Tudta?
Jó migráns, rossz migráns, fizetős migráns...
/Tovább is van, mondjam még?/
JAJMÁR
Egyébként amiért megszavazták a 7. cikkelyt az valós ok? Ha igen, akkor mire föl a nagy rinyálás. Ha nem, akkor pedig - de egy helikopter? - be kell bizonyítani.

Elég a képmutató, vádaskodó, érzelmekre ható játszmákból.
Az ország többsége nem kéri.
Csak a megvezetett verőcefélékre meg a gondolatnélküli aluliskolázott rétegre van hatással.
Zeta
Viktor meg oldja!
Előre hozott választás, népszavazással egyűtt , ami az eu kilélésről fog szólni! Káder János majd aláirja. Tehát Aláiró János lesz!
human
@division: Melyik kormány alatt volt, hogy a demokrácia intézményét egy tucat verőlegénnyel gyalázták meg? A fidesz első 2/3-os többségét arra használta fel, hogy egyből átírta a választási törvényt, hogy legközelebb már 43%-al is 2/3-ot szerezhessen. Az alkotmánybíróság létszámát megemelték, hogy az új helyekre saját embereiket tegyék. Kobatov-lista megvan? Csak pártszimpatizánsokról készíthetnének listát, de a fidesz mindenkit listáz. Közmunkásokat vezényelnek ki az ellenzék ellen demonstrálni kihasználva a függőségi viszonyt? Mi ez a földesúri tempó? Ez a te demokráciád?
verőce21
@Horizont: (21:40) Te kerested a társaságomat, mint mindig. :)
Vonzódsz, mit a mágneshez?
verőce21
@JAJMÁR: (21:50) Ennél butább szöveget ritkán olvasni itt. Pedig igen erős a konkurencia. :)
volvós
@Horizont: 21:40

Csodálom, hogy tudsz lealacsonyodni ilyen agyatlan primitiv egybites troll szintjére...
Te sokkal intelligensebb vagy, ez a lény csak felolvassa ( agy és értelem nélkül ),
amit a központból átfaxoltak neki...
verőce21
@volvós: Ezzel a szövegeddel te még az egy bitet sem ütöd meg.
a helység kalapácsa
Telem van a tököm ezzel a sok "nem-e lehetne-e" ígérettel, fenyegetőzéssel, kirohanással, stb.

Meg majd.
Majd legközelebb.
Majd jövőre.
Majd öt év múlva.
Ha te továbbra is így, akkor majd mi úgy: ha te továbbra is úgy, akkor majd mi így - és ez a szójáték kitolva 100 évre.
Majd egyszer jó lesz.
Majdan...
a helység kalapácsa
Egy EU-s képviselő 8 milliót keres havonta a semmiért, MAJD biztos csinál valamit ugyanannyiért.
Ezzel nem adok igazat, orbánnak, mert az orbánféle "reform" még jobban szakadékszéle, csak jelzem, hogy a világ - en bloc - ÚGY SZAR, AHOGY VAN.
A világ keleti fele - közel, s távol: Afrika: Dél-Amerika - beteg, mert primitív. mezsgyén mozog.
A nyugati világ, meg már nem tudja jó dolgában, hogy mit csináljon.

Már csak abban van különbség ország és ország között, hogy melyik ország vezetője (vezető garnitúrája, szeretett vezére) mennyire hagyja élni a benne élő embereket.

A korszakok árnyékában, a világ különböző felén mindig is voltak-vannak jobb, meg mindig is voltak-vannak rosszabb napok...

Persze van egy nüanszi különbség a régen volt, és a most között: Régen víz által, MOST tűz által.

Azért, mert Allegro Barbaro-ban nyomatom, azért még van komolyság alapja a mondandómnak.
Más szóval: lesz itt még sírás és fogcsikorgatás, meg külső sötétség - MEG MINDEN.
Szókrakész
Tegyük hozzá, hogy olyanok miatt baxtatnak minket a libcsi barmok, mert sérültek a ratyik, leszbik jogai(ergo, nem baxhatnak az utcán, nem ..., a család férfi+nő párkapcsolatot jelent...), a cigányokat is kátrányos megkülönböztetés éri, ...
nevemnick
Bírom a zorbán klikk sóhajtozásait, mosakodását, sorosozását és a többi hazugságaikat.
Csak egy dolgot ne felejtsetek el: 2002-2010-ig a orr-bán bagázs rohangált az Eu parlamenthez különböző, minden valóságot nélkülöző feljelentésekkel. Nem egyszer, sokszor... évente többször.
Most, hogy a saját eus pártjának nagy része is megelégelte az ámokfutást, megint ,,állítsuk meg Brüsszelt" című reklámokkal b@ssza tele a médiát.

Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem ezeket, az országra és polgáraira veszélyes véglényeket.
De örökre!
papa.49
hazugovics tartsd a pofád, megérkezett a pofonzsák!!!
bakegya
@division: igen is vakondi úr!-ajánlhatnék még néhány kiváló nagyothalló készüléket is...nem KÍNAI!!!DDD
JAJMÁR
@verőce21: A saját, a semmit körbemagyarázó szöveged akkor micsoda?
Jó, tudom, ez van most neked kiadva, de akkor is. Kicsit se ég az arcod?

Minden mocsokság eltakarására jók a szerencsétlen migránsok, akiket ki tudja kik "zavarnak" errefelé.
Perwool
@division: Orbán anno aláírta a kvótát, amit az EU visszaigazolt,
erre Orbán itthon harcol az ellen amit már egyszer aláírt.
A csatlakozás óta a magyar kormányok viselkedése, döntési több kárt okoztak Magyarországnak mint az EU szabályai.
Idehaza sincs olyan, hogy Salgótarján helyi rendelettel felülírja az állam törvényeit. Vagy akár azt, hogy egy menekült európai állampolgárságot kap bárhol, (mellesleg elment az összes esze,) akkor akár Felcsútra is költözhet, és ebben senki sem akadályozhatja meg.
Te tudsz olyat aki menekült státusz kapott, és az osztrákok felől ide jött? Vagy olyat, hogy tömegesen menekülnének haza az Európában élő, dolgozó magyarok?
19:34"Hol nincs demokrácia?"
Ahol pártállam van!
A fogalmak tisztázása érdekében: pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal (és a labdarúgó szövetség is)." Elgondolkodtató...
(Tudom nem válaszolsz, mert untatlak, és sok a dolgod)-:)
verőce21
@Perwool: (07:35) Amit aláírtunk, az egy általános egyezmény volt a "menekültek" elosztásáról. Nem egy darabszámmal ellátott egyezmény.
De miért ne írta volna azt alá a magyar delegáció, hátha valaki be akar fogadni belőlük? Később tolták a kvótákat, amit viszont magyar részről senki nem írt alá.
Ne keverjétek mindig a dolgokat, mert az hazugság!
verőce21
@JAJMÁR: (07:33) "...a semmit körbemagyarázó szöveged"(?) - ilyen csak neked van, ebben felülmúlhatatlan vagy!
Én a lényegest, a találót, a humoros oldalát írom a dolgoknak!
Perwool
@verőce21: 2015. szept.22.
"Az EU-tagországok belügy miniszterei kedden nagy többséggel elfogadták 120 ezer menekült szétosztásának tervét.Csehország, Magyarország, Románia, Szlovákia ellene szavazott, Finnország pedig tartózkodott – jelentették közösségi források."

Ahogy nálunk a parlamentben falhoz lehet állítani a kisebbségben lévőket, feltételezem ez az EP-ben is így néz ki. Ilyen a parlamentáris demokrácia. Itthon Orbánéké a többség, úgyhogy itt tetszik nekik. Kint nem, ott nem tetszik.
eugen4402
Nekem feltűnt, hogy 393 db. Soros-klón foglalt helyet az ülésteremben. Ez az ördögi vénember képes volt ennyi példányban sokszorosítani önmagát, csak azért, hogy a "magyarembereknek" borsot törjön az orra alá. Naná, hogy ennyi szavazattal elfogadta a saját javaslatát...
lusta
Kezdjük az elején.
A menekültek befogadása erkölcsi kötelesség.
Miért?
Ha feltételezzük, hogy a többség kereszt(y)én(y), akkor ez a kötelesség a felebaráti szeretetből következik.
verőce21
@lusta: A keresztényeket a muszlimok már a tengeri átkeléskor kidobálták a csónakból.
A muszlimok pedig nem a felebarátaink.
human
@verőce21: Hát hogyne. Te beteg vagy.
kukac50
Orbán már egyszer aláírta,hogy befogadunk 1294 letelepedést kérő személyt! Akkor kitől akarja megvédeni Magyarországot? Minek veri a nyálát ha megszavazta aláírta?
Zavarjon el minden Kínait Oroszt azokat is akik Magyarországra jöttek lőgyakorlatra!Németet ha zavarja az 1284 személy befogadása.Emberségből ember baráti szeretetből Kereszténységből adódóan is be kell fogadni, a tanultabb embereket. Nagyon sok Nép él Magyarországon! Terroristák nem jönnek vagy nem Minket bántanak, csak a gyűlölet kampányt folytató Fideszesek lehetnek a célpontok! A Fidesztől nagyobb terroristák nincsenek ezek éhhalálra ítélték félországot!
JAJMÁR
@verőce21: Humor tényleg van az írásaidban.

Csak hát nem mindegy, hogy a humorodon veled nevetnek, vagy nevetséges vagy , és ezért rajtad.
Veled kevesen és ritkán nevetnek.
karma1
@Horizont: Nezd, akar "orulsz" annak, hogy kizarjak Magyarorszagot az Uniobol, akar nem, Neked, mint kisembernek szerintem az lenne a legjobb, ha IGEN.
Mert Te szemely szerint eddig csak azt a rengeteg sz@rt kaptad a nyakadba, amit orban azert aggathatott Rad, mert ot az unios penz tartotta (tartja me'g) a hatalomban.
Az, hogy a bejovo unios penzeknek egyenes utja van az MNB-bol a csokosok zsebebe, meg az offshore cegekbe, Teged eddig csak szarul ert, ez Neked annyi, mintha nem is jott volna be az orszagba, mivel nem a "KOZ"-ert hasznaltak fel orbanek, hanem a sajat gyarapodasukra. A sportletesitmenyeket nem lehet kenyerre kenni, az a 4 millio melyszegeny nem hatodik meg a vizes VB-tol, a kamu-rizsacsokkentestol (ami valojaban NEM csokkenes), a megszuntetett szocialis halo hianya sokkal jobban erint mindenkit.
Magyarorszag tulnyomo resze - az a 8 millio, aki NEM a fideszre szavazott, vagy egyaltalan nem ment el szavazni, mert ketkedik (es valojaban nincs is igazan elfogadhato ellenzeki part, akire szavazhatott volna) NEM fog rosszul jarni - legalabbis nem rosszabbul, - azzal, ha orbanekat kipenderitik a hatalombol, es utanuk johetne egy szakertokbol allo, fair kormany.
Tehat azok az alszent kerdezgetok, akik azt kerdezik, hogy "Te tenyleg ilyen mocsok allampolgar vagy, hogy az Uniobol valo kizarasnak orulnel?" azoknak nyugodtan valaszolhatod, hogy "igen, mert nekem az orban kormanybol - na meg a tobbiekbol is elozoleg - valahogy mindig a sz@r jutott, az eletszinvonalam meredeken zuhant a gengsztervaltas ota".
(Mert akkor ezek az alszent kerdezok ezzel a kerdesukkel azt is bebizonyitjak, hogy akkor az a mocskos Brusszel megiscsak jo volt nekik, hogy most Teged vonnanak kerdesre, hogy Te milyen magyarkent orulnel annak, ha kizarnanak (vegleg) Europa fejlett orszagai kozul.)
division
@bakegya: Gondolod ha kiabálsz írás közben ahhoz nekem kell egy nagyothalló készülék?
division
@verőce21: Akadna köztük önkéntes sebész is nagy valószínűséggel:-)
division
@papa.49: Semmi gond, nem a lájkokra hajtok, akkor itt bólogatnék az összes ocsmányságra amit a kormányról írtok. Tudod az a baj hogy amikor jót csinálnak az nektek akkor is rossz. Hogy miért? Mert Fidesz!
Béla333
@division: 01.47
Lehet hogy így van, hogy már ha valami elfogadhatót is tesz Orbán és bandája, már azt sem fogadják/fogadjuk el, de tudod ehhez kellett 7 év szívós "munkája" is.
A választók hülyének nézése, a sok hazugság, korrupció, lopkodás, mocskosság, hazaárulás, amiben azért lássuk be: a kormányod jól teljesít!
Most már késő azon siránkozni, hogy dehát csinálnak ők jót is, most már ott tartunk, hogy bármit tehet, az emberek azt mondják: MOCSKOS FIDESZ és azt is, hogy FIDESZ TAKARODJ!
Nem tudom érted-e?!
Ördögvadász
@karma1: gyüttment a gyarmaton! te árva mákvirág!
Osztod itt szokásod szerint, osztod az észt. Az észt, ami nincs. Egy kecskepásztor elboldogul vele a tanyán, de gyüttment...
Ez nem birkanyáj. A tanyán. És minek neked az õshaza?, ha úgyis megléptél.

Lehet, a soros seggnyaló EU bürokrácia szankciókat fog bevezetni. Hát tegye.
Oroszország is éppen a szankciók bevezetése után erõsödött rohamosan. Úgyhogy...
A tagországok szuverenítását, különben is lábbal tiporja a brüsszeli bürokrácia. Az brüsszeli centralizmus, vagy a FED alattvalói. Akár a kulák rendszerben. A kizsákmányoló rendszerben.
A judás góré óriási gazember, Schwarz gyurkát pedig, ha apja lehuzta volna valahol, most kevesebb gond lenne a glóbuszon. Ezektõl büdösödik minden. Nem ezt a fajtát, hanem éppen ez a fajta engedte ki a szerencsétleneket a kéményen. Hogy a fajuk fenn maradhasson. A világmindenség kárára.
És ezt teszik ma is. Parazita módon élõsködnek az emberiségen. Az alvilág rémei!, amítõl szabadúlni kell! Reméljük, remélem ez a schwarz fajzat legalább feldobja a tappancsait.
És ezt minél hamarabb. Hamár egy 38-as kaliberüvel nem könnyítettek a sorsán!

És tejel a birka, gyüttment?
papa.49
A baj csak az a ,,kizárással,, hogy annak is minden következményét a nép fogja viselni, pl. nem lesz pénz még a nyuggerek nyugdíjára sem, se táppénz, se gyes, viszont a ,,képviselők,, minden juttatásukat ugyanúgy megkapják mint most!!!
Miért nem lesz pénz a felsoroltakra, mert a lopással AKKOR SE ÁLLNAK LE!!!
papa.49
@division: Azt a jót amit a fütyisz tett a néppel írd már ide, szerintem még a ,,söralátét,, is nagy lesz hozzá!!!
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy a hódolóknak mit tett, hanem az igazi proli, néppel!!!
Ördögvadász
@Horizont: talán befogad téged is a törzs kecskepásztornak. Vagy segédnek.
Gyüttment talán elintézi. Neked. A nemzet meg mennyire fog hiányolni!:-)
Béla333
@Ördögvadász: 08.50
Szerintem neked kellene a vezéreddel visszaköltözni az Etelközbe.
Ugyse szeretitek a Nyugatot, a kultúrát, az igazmondást, a becsületességet és már a fényestekinTETŰ vezéred is megmondta: olyan félázsiai népségek vagytok, akik azt szertik, ha nem kell gondolkodni, akiknek megmondják, hogy miről mit gondoljanak!
Ez mind stimmel egy Fideszesre!
Nyergeljetek és indulás!
karma1
@Horizont: Csillagom, hagyd a pocsbe ezt az szerencsetlen f@szkalapot...:o))) En meghivlak sok szeretettel, de persze vendegsegbe, hiszen a "kecskekkekl" nekem semmi dolgom, viszont jol el tudnank itt szorakozni...:o)))) Amikor ezt a szar robotot olvasom, mindig eszembe jut, hogy mennyit gurizhetnek "odafont" a betaplalasaval, aztan meg a visszakodolassal...:o)))
Ja, hat az orbanc-rendszer nem mindenkinek fenekig tejfol, kellenekj az agyatlan robotok is, akik bekavarna(na)k ezen az oldalon, pedig dehogyis...:o)))))
Azert nagyon koszonom, de tudd, hogy jot rohogok az agyatlan barmon...:o)))))
papa.49
@Horizont: @karma1: Hagyjátok, ez egy régi troll, új köntösben, új névvel!!!
Ördögvadász
@karma1: melyik törzshöz kerültél gyüttment?
karma1
@Horizont: Latod, errol beszelek... Ez egy szar robot: olyanokat irok Neked rola, amiert - ha olvasna is, nemcsak kopkodesre lenne beallitva - mar regen el kellett volna engem kuldenie a francba, a legenyhebb esetben... De nem kuld, mert ez egy loszar, meg csak nem is elo troll... Olvasd el 09.57-et...:o)))))
karma1
@Horizont: Latod? Te is ilyeneket irsz (monnyuk teljesen jogosan), hogy leszarod, es ezt sem veszi fel... Egy ember-troll mar reges regen rohanna a modihoz... Ez nem fog...:o)))
Egyebkent en az ilyen barmokat nagyon jol kezelem a beszolasaikkal egyutt: amikor egy ekkora sultbaromsagot idekop, akkor en csinalok valami nagyon pozitiv dolgot, es hidd el, ennel jobb dolgot nem lehet veluk kezdeni. Bar az a nyavalyas ruhes is egy troll - sajnos, o fizikai sejthalmazbol all, nem gep, o a szunyi...-, az o negativ baromsagaival is igy teszek...
(Ez kulonben egy kivalo vedekezesi mod MINDEN tipusu kulso negativitas ellen, kesobb mar annyira megszokhatod, hogy direkt varod a baromsagokat, mert mar tudod, hogy peldaul ilyenkor egy jobaratodra gondolsz, akinek regen irtal levelet, de most megteszed, mikozben az idiota a klavijanal leragja mind a 20 kormet (tudod, meg a labarol is, ha van neki), hogy en miert nem pukkadok mar meg a duhtol...:o)))
Hat nem pukkadok meg, masokat en is megvedek, ha arra kerul a sor, de ezt a gepet kihagyom az eletembol. ...:o))) Mindjart szep lesz az elet...:o)))
karma1
@tutajos: A jo es a rossz migransrol meselj egy kicsit verocenek... Az o csoret csak az az 1294 leellenorzott, regisztralt , ideiglenes ellatasra szorulo menekult b@ssza, akiket - csak ELMELETILEG!, akkor is penzert - kellene befogadnia a magyaroknak, de a rogan-fele , terroristakat Europara szabadito migransokkal - azzal a 18 ezer fovel - egyaltalan nem foglalkozik... Mondhatod ezt neki, a kovetkezo ezer evben sem fog eljutni a tudataig,...:o))
Eladott Ország
"Miután az Unió nem ingyenkonyha, sem nem jótékonysági intézmény, hanem egy gazdasági, jogi és eszmei közösség, csak addig élvezhetjük a védelmüket, ameddig teljes jogú tagként kivesszük a részünket a közös munkából éppen úgy, mint a közös feladatokból. Krumpli néni mindebből semmit nem ért, csak a szónokot hallja és hisz neki, bármekkora ökörséget is beszél. Azt felesleges remélni, hogy a Krumpli nénik kihalnak, mert nem halnak ki, mindig van utánpótlás. Arra azonban érdemes gondolni, hogy az előző rendszer is megbukott, hiába szurkolt a rádió előtt az akkori Krumpli néni. Ez most is így lesz. Mert még másfél millió Krumpli néni sem tudja működtetni az országot, ha elfogy a pénz. Ez az egyetlen, ami mozgásban tartja a rendszert. Ha nem jön több utánpótlás, akkor Krumpli néni lesz az első, akinek nem viszi a postás a nyugdíjat. Az első hónapot még ki fogja húzni és még szorosabban csimpaszkodik a vallásalapítóra. A második hónapban már kritikusabban fogadja a szavait, a harmadik hónapban pedig kirúgja maga alól a hokedlit és az első sorban fog üvöltözni a bukott vezér háza előtt. Mert a világ így működik és a Krumpli nénik is így működnek. És a krumplileves bizony krumplileves lesz. Becsapjuk saját magunkat, olybá tesszük, a dolgokat mintha minden nagyon flottul menne, és nagyon meglepődünk, mikor pofára esünk a saját hülyeségünk miatt. Azt hinné az ember, hogy a XXI. században már minden az, aminek látszik. "Minden legyen az, ami. A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" /Kádár János/ Kádár János ezen elhíresült mondása mára is érvényes és érthető, ha nem is mindenki számára. Aki ezt megérti, annak /azoknak/ nem olyan kirakat tevékenységet kellene sztárolni ami mostanára ismét divat lett."
karma1
@lusta: Hagyd a francba verocet... Hat nem latod? o ott volt, amikor a keresztenyeket a muszlimok kidobaltak a csonakbol, vagyis veroce ezt elsokezbol, szemelyesen latta... Es ekkora agyhalottakkal meg leallsz ertelmesen csevegni,...hmmm...:o)))
verőce21
@karma1: (11:50) stb. Mégis miért foglalkoztok annyit velem? Megéri a drága lipsi időtöket rám pazarolni? Azt kell mondjam, igen, megéri. Mert izgatja a fantáziátokat, mit írok, kinek írok, miért írok?
Már alig várjátok a következő bejegyzésem, hogy üdítsem az elméteket. Indítatok a google keresőben, hogy mit írtam utoljára? @Horizont: (De ne szégyelljétek, nem vagytok egyedül ezzel!)
verőce21
Várjunk azzal a "legszigorúbb büntetéssel". Egyelőre az indítvány is érvénytelen! :)
A lipsik megint megszívták a rossz végét!
Ördögvadász
@karma1: gyüttment! te mákszem. Örülnél, ha egykori hazádat szankcionálná a cionista csatlós eu diktatúra? örülne egy ócska jelentéktelen disszidens? Oh...
Megvolt már a fejés, te gyöngyszem?
JAJMÁR
@Ördögvadász: Itt, ezen a blogon te vagy a "gyüttment". Vagyis gyüttmönt, ha tájszólást használsz csináld jól!
Most éppen úgy "gyüttél" mint ördögvadàsz, de tuti előbb mész innen, mint Karma!
Ennyit elég is tudni rólad. A kecskét se érdekli a magánéleted.
nevemnick
Vergőce: várd ki a végét. Nagy valószínűséggel '18-ban majd ,,lúdláb" mintájú ingben, vezetőszáron megy a bíróság elé a vezíred.
Eladott Ország
@verőce21: Mi a lipsi? Te ki vagy illipsi? Akkor lúzer vagy.
verőce21
@nevemnick: (23:17) Ha ébren vagy ne álmodj! :)
emerencia
@Ördögvadász: tegnap, 17:54 Karma jó ember és nincsenek hátsó szándékai. Lehet vele egyet nem érteni egy-egy adott kérdésben, de személyében szándékosan megbántani csak egy olyan hiteltelen, félreprogramozott robot képes mint amilyen te vagy.
Ördögvadász
@JAJMÁR: @emerencia: a selejt marháknak hátúl a helyük!
karma1
@nevemnick: Je, csak azt nem tudom, hogy verocenek mi a gyasz baja van velem, szarok ra, hozza se szolok evek ota.,... Hiaba, a Gazdaallat uldozesi maniaja ugy latszik, jarvanyos...:o))))
szép új világ
@verőce21: Mindössze csak annyit szeretnék kérdezni Tőled, hogy a nick nevedben a 21 az életkorodra vagy az IQ-ra utal?
verőce21
@szép új világ: (09:02) A Te "íqúdra" utal, ha már így kérdezed! :)
JAJMÁR
@Ördögvadász: Akkor már értem miért vagy ennyire lemaradva :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.