Litvániában követik el a legtöbb öngyilkosságot az Európai Unióban, a balti államban 100 ezer emberre 32 ilyen eset jut, míg a "sereghajtó" Görögországban és Cipruson 100 ezerből csak öt ember vet véget életének önkezével – derül ki az EU statisztikai hivatalának szerdán közzétett friss adataiból.

A 100 ezer főre jutó 19 öngyilkossal Magyarország, Szlovénia és Lettország osztozik a második helyezésen, "dobogós" még Észtország 18 öngyilkossággal, negyedik helyen Belgium és Horvátország (17) áll.

Az alacsony öngyilkossági statisztikájú országok közé tartozik Olaszország (6), Nagy-Britannia (7), Málta és Spanyolország (8). Az EU átlagában 11 öngyilkosság jut 100 ezer főre, az átlaggal megegyező a ráta Írországban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában és Szlovákiában.

Az Eurostat adatai szerint 2014-ben az EU tagállamaiban 57 717 ember követett el öngyilkosságot, ez az összhalálozás 1,2 száz

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nem lehetünk mindenben az utolsók között.
Horizont
Ez mindig így volt, régen is. Mármint hogy élen jártunk -mindig. Ennek azért okának kell lennie!
magyarbakancs
A Jobb oldali propaganda évekig azt sulykolta,hogy csökken az öngyilkosságok száma.
Mégse?
Mindig a 19,20 században is magas volt az öngyilkosságok száma hazánkban.
Önsanyargató,folyton elégedetlen nép vagyunk.
Mindig olyan célokat tüzünk ki magunknak amit nem tudunk elérni ,és akkor jön a depresszió.
iluminati
@Horizont: Ebben igaza van. Okának kell lennie... elsősorban társadalom egészében lehet keresni az okokat..
eugen4402
@magyarbakancs: Emlékszel a legendás jelszóra? "Merjünk nagyot álmodni!" Ezzel zsinórban lehet választásokat nyerni, de ha valaki halkan figyelmeztet arra, hogy most már fel kéne ébredni, mert reggel van, az ellenséggé válik, Soros-bérenc, rosszarcú hazaárulóvá, sújtsa őt a magyar emberek haragja..! Ez a nép csak álomvilágban szeret sütkérezni, a valóság túl rideg, tele tüskékkel és buktatókkal, szép is lenne, ha "megálmodnánk", hogy mi magunk tesszük ilyenné...
Yeromos
Talán ezért van, mert nálunk van a legtöbb olyan ember aki kilátástalannak érzi a helyzetét, elveszti a munkáját, nem tudja fizetni a hitelét nem talál munkát vagy csak olyan alacsony bérért, hogy nem tud belőle megélni, amiatt depressziós vagy alkoholista lesz, megromlanak a kapcsolatai. Nagyon sok olyan ember van ebben az országban aki kilátástalannak gondolja a jövőjét. A lényeg, hogy MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK.
Horizont
@Yeromos: Ez igaz, de sok a nagyon gyenge két végén gyertyát égető élvezeti cikkekben menedéket kereső (jó)társ nélküli, idegileg labilis ember! A hatalom sokat tehetne ezekért az emberekért, de nem tesz. Inkább rátesz nekik egy lapáttal. @iluminati:
magyarbakancs
@eugen4402: Minden szavaddal egyet értek.
Köszönöm megtisztelő soraidat.
KisGenyo2
Az eutanázia minek számít? 1 öngyilkos merénylő az 1 öngyilkos, vagy az áldozatok is benne vannak?
simmering73
Végre valamiben az élbolyban vagyunk. Köszönet nemzetromboló kormányunknak.
kokopelli
..a világsláger... :"Szomorú Vasárnap"...
..a közmondás... :"Sírva vigad a magyar"...
..a közhely... "báncsák a magyart"...és a többi hasonló rezignáló baromságok
stb..stb...elárulják a magyar lelkivilágot!
Edmond Dantes
Azzal is magyarázták valamelyik évben a kormánypárti lapok egyikében,hogy a magyarnak szuicid hajlama van.Érdekes,sem Garancsi,sem Mészáros,sem Tiborcz, sem Habony,sem Vajna,sem Rogán, sem a többi pénzzel kitömött nem akar magához nyúlni.Tehát akkor ők nem magyarok!!! Így már értem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél