Házi őrizetet rendelt el a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa azzal a tíz, hivatali vesztegetéssel gyanúsított határrendésszel szemben, akit több másikkal együtt szerdán vettek őrizetbe – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Kovács Katalin százados közölte, a KNYF Szegedi Regionális Osztálya a tíz rendőr előzetes letartóztatását indítványozta. A házi őrizetről hozott katonai tanácsi végzés ellen az ügyészség fellebbezett.

A KNYF vezetője, Keresztes Imre főügyész szerdán közölte, hogy hivatali vesztegetés elfogadása miatt több, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt vettek őrizetbe, tíz esetben kérték az előzetes letartóztatás elrendelését. Véleményük szerint erre azért lenne szükség, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, emellett a gyanúsítottak jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp feltehetően nem lenne biztosítható, valamint a katonai büntetőeljárásban meghatározott speciális, szolgálati és fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás adatai szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve ide belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyért készpénzt, amelynek összege alkalmanként változó volt.

A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük.

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn és kedden a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével számos helyszínen tartott házkutatást, ezek során nagy összegű készpénzt – forintot és valutát – foglalt le.

A 32 gyanúsított közül többen beismerték a bűncselekmény elkövetését.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Úgy látszik nem vált be az életpályamodell program. Amit az egyeseknek lehet, a ketteseknek nem.
pungapeter
A mi kutyánk kölykei elven csak nem kell börtönbe menniük. Arra ott vannak a két száraz gallyat hazavivők meg a kakaós csiga tolvaj nemzetközi bűnözők. Azok arra születtek, ezek meg csak megtévedtek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.