Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerint a 2010-es kormányváltással született meg a magyar érdek elsődlegességét hangsúlyozó irányelv, ez váltott ki Magyarországgal szemben komoly nemzetközi ellenállást.

A fideszes politikus a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott csütörtöki békéscsabai lakossági fórumon azt mondta: az Orbán-kormánynak a magyar érdekek szem előtt tartásával sikerült kivezetnie az országot a 2010-es csődközeli helyzetből. Az emberek megadóztatása helyett a bankokat és a multinacionális vállalatokat adóztatták meg, ekkor "kezdődött az őrület, őrjöngés és üvöltözés volt Brüsszelben" – tette hozzá.

Egyetlen bank és multivállalat sem vonult ki Magyarországról, és 12 ország vette át ezt az adópolitikát – húzta alá.

Hoppál Péter közlése szerint másodszor a rezsicsökkentés miatt "üvöltöztek", végül amiatt vált állandóvá "az őrjöngés" a belga fővárosban, mert Magyarország kerítéssel zárta le a migrációs útvonalat, így védve a külső erőkkel szemben a közbiztonságot.

Kifejtette: a kormány a világban és az Európai Unióban egyedülálló családtámogatási rendszert dolgozott ki; 2010 óta 770 ezer új munkahely jött létre, 3,7 millióról 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliség 12-ről 4 százalékra esett; csökkentették a személyi jövedelemadót, amivel százmilliárdok maradtak "a dolgozó magyar embereknél", több szakmában bérprogramok, életpálya-modellek indultak.

Az államtitkár szerint a nemzetegyesítés is történelmi előrelépés volt Trianon óta, mostanra 700-800 ezren kérték a magyar állampolgárságot.

Az illegális bevándorlás hatásait beláthatatlanoknak nevezte. "Ha már beengedtük őket, nem lehet kitoloncolni, az embertelen" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a családegyesítés miatt egy migráns rövid időn belül tízet jelent.

Az ENSZ szerint Ázsiában és Afrikában népességrobbanás várható; a balkáni útvonalon jelenleg is 80 ezren vannak úton, török táborokban 3,5 millióan várakoznak. Ez azt bizonyítja, hogy a tömegáradatnak legalább 35 évig lesz utánpótlása – mondta Hoppál Péter.

Az illegális migrációt ráadásul "globális ügynökszervezetek" is segítik – jelentette ki.

"Nem kicsi a tét, ezért fordultunk az emberekhez a nemzeti konzultációval" – mondta, hozzátéve, hogy azt már 1,5 millióan küldték vissza, soha ennyien nem vettek még részt konzultációban.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ne tessék összekeverni a "magyar érdeket" a Fidesz érdekével!
Béla333
Szerintem meg az az ország érdeke, hogy ezt a hazaáruló, tolvaj, maffia kormányt, aki most uralkodik rajtunk minél előbb elzargassuk!
Perwool
Na kapaszkodj meg a bili fülébe, mert a legfaszább "eredménnyel" fényezed a kormányodat.
Segítek: A munkanélküliség tudod miért csökken papíron? Elmondom.
Pár hónap munkanélküliség után kikerülsz a nyilvántartásból, ha találtál munkát, ha nem. Attól kezdve nem vagy munkanélküli, csak nem dolgozol.Emberek tömegei kaptak munkát. Közmunkát. 50 ezer forintért. Szóval az eddigi szociális segélyt, csak el kell érte menni otthonról. Produktív munkával általában nem jár, az adófizetők állják a számlát, de jól néz ki, hogy ennyi embernek munkát adtak. Esetleg próbáld ki pár hónapig, aztán gyere ide tapsikolni, hogy de fasza munkád van! Amúgy szerinted az mitől van, hogy a kormány szerint a közmunka rendes meló, de az átlagbéreket mindig úgy közlik, hogy a "köz foglalkoztatottak nélkül"? Kicsit lerontaná a statisztikát, mi?
A legszebb. Gyanítom a világon egyedülálló. Hogy a munkahely teremtés eredményei közé sorolja azokat, akik külföldön dolgoznak bejelentve. Beszarás... Akik jórészt miattuk lépnek le az országból, azok az ő érdemükként találtak munkát! Lényegében van benne valami, de ezzel azért elég hülyén néz ki dicsekedni... Rövidesen gondolom majd a külföldön dolgozók fizetését is beleszámolják a hazai átlagbérbe és akkor aztán váltott kézzel csaphatod ki a taknyodat, hogy mekkorát javult a nép helyzete, Orbánéknak hála.
Gratulálok!
Perwool
Az egykulcsos adóval egy csomó pénzt hagytunk az emberek nagyjából 10%-nak zsebében.
Bevezettünk úgy 3 tucat új adót.
Emeltük az ÁFA-t, minden létező járulékot.
Megszüntettük a rokkant nyugdíjat.
Megszüntettük a korkedvezményes nyugdíjat.
Bevezettük a tandíjat.
Lenyúltuk a takarékszövetkezeteket.
A munkavállalók kárára módosítottuk a Munka Törvénykönyvét.
Haverok közt osztottuk szét az állami földeket.
Lenyúltuk a szerencsejáték ipart.
Lenyúltuk a dohányforgalmazást.
Lenyúltuk 3 millió ember magánnyugdíját.
Lenyúltunk minden létező közbeszerzési eljárást.
Leépítettük a sajtószabadságot.
Leépítettük a demokráciát.
Összebalhéztunk minden civilizált állammal.
Gyilkosokkal kereskedtünk.
Diktatúrákkal cimborálunk.
Fényesre nyaljuk Putyin seggét.
30 évre katasztrofális adósságba verjük az országot.
Koncepciós pereket rendeztünk.
Magánhadsereget csináltunk.
Üres stadionokra kúrtuk el a pénzt.
Százezer szám üldözzük el a munkavállalókat az országból.
Európa szégyenévé tettük a hazánkat.
Gratulálok!

Nem a kerítéssel van a baj, hanem az őrizetbevétel a menedékkérelem benyújtása után, mert az nemzetközi jogba ütközik.
Nem igazán értem, hogy miért is fájna bárkinek nyugaton, ha nálunk alacsonyak (lennének) az adók.
kepkezelo.com/images/6mrxbsgu7tvbmmh6ln4z.jpg

Hazudsz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.