A szobor alkotója szerint javítható az emlékmű.

Hofi Géza szobrának a letört fejrészét most épp az alkotó, Stremeny Géza őrzi, aki szerint két lehetőség is van az emlékműben esett kár javítására: vagy a helyszínen hegesztik meg, vagy az egészet elszállítják. A szobrász a Borsnak azt mondta, a javíttatást a Budapest Galéria vállalta magára. Szerinte „a szobor rendbe fog jönni, már csak idő és pénz kérdése”.

A közelben lévő Komédiás Kávéházból tettek bejelentést a napokban, hogy egyik éjjel leesett a szobor feje. A rongálót keresik, egyelőre ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Tanú nem jelentkezett, így a Bors szerint az egyedüli remény a Budapesti Operettszínáz bejáratánál lévő kamera, ami pont rálát a kérdéses szoborra, s feltehetően a rongálást is rögzítette.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"Remélem Hofi lát minket, mert ha el kellene mesélni neki, mi folyik itt, biztosan nem hinné el. Hogy 2016-­ban a Borsszem Jankóból és a Ludas Matyiból írják a kormányprogramot. Hogy az ország vezetése az abszurdnál debilebb ötletek megvalósításában merül ki és nincs a
szégyenérzetnek egy felső határa, ami megálljt parancsolhatna ennek a dübörgő
pusztításnak. Nem hiszem, hogy van még (pedig biztosan van) elfekvő éhenkórász, élősködő semmittevő a polgári holdudvarban, akit ne neveztek volna ki tanácsadónak, valamilyenügyi biztosnak, megbízottnak, igazgatónak, elnöknek, hogy ilyen módon vásárolják meg örök hűségét az állampárt iránt. Annyira jól megy nekünk, Gézám, hogy bár még nincsen tengernagyunk és holdraszállási miniszterelnöki főfőbiztosunk, de más minden van. Megmutattuk Brüsszelnek, hogy nekünk ilyen is van, ami nekik nincs, remélhetőleg értenek a szóból. Csak az a baj, hogy ez abban különbözik a Muppet Show­tól, hogy a borzalmas bohóckodást ezek véresen komolyan gondolják ­csinálják és azokkal fizettetik meg, akiket egyáltalán nem érdekel ez az előadás. Milliárdos tételeket loptak szét azért, hogy olyan beroggyant, megrepedt kerékpárutakat építsenek, amelyeknél konkrétan a rések között
burjánzik a növényzet, sőt, több helyen már a nád is áttört az aszfalton. Most meg kerékpározási kormánybiztost neveznek ki, hogy népszerűsítse ezt a lassan életveszélyesnek minősülő sportot. Már 15 éve is paródia volt ez az ország, de ez rosszabb annál. A gyászos valóság már régen felülírta legvadabb képzelgéseinket és rémálmainkat, és ha nem velünk történne, még röhöghetnénk is rajta. Hogy felszámolták a korrupciót, a GDP­ növekedésünket egész Európa irigyli, rendberakták az egészségügyet és az oktatást, kiszámítható pályára helyezték a nyugdíjrendszert, megszűnt a közmunka, önálló iparunk van és tömegesen települ haza a kivándorolt munkaerő. Tényleg a legszebb ideje volt az igazán fontos dolgokkal foglalkozni. Ja, nem. Remélem Hofi lát minket, mert ezt még neki is nehéz lenne...
Eladott Ország
folytatás ma, 10:08...felülmúlnia. Amúgy majdnem elfelejtettem: Semjén vezetésével Nemzeti Címer Bizottságot hoz létre a kormány.
szaboria1
Tegnap este láttam a szobor állapotát. Kérdésem mi kerülne szobrász úr 500000.-ft-be a helyre állítás? Mivel látszik a fejet tartó csonk sem sérült meg.
Eladott Ország
Istenem, Hofi lubickolna a kormány teljesítményét látva, a Madách kamarában napi 24
órában 7 napon keresztül, folyamatosan nyomhatná a műsorát. Most sajnálom igazán, hogy
olyan korán elment!
szaboria1
@Eladott Ország: Mivel nagyon sok műsor megvan felvételről nem csak az önálló számai hanem a rádiókabaréban elhangzottak is. Nagyon nagyon aktuális a mai helyzetre is.
Eladott Ország
@szaboria1: A szobrász úr Stremeny Géza se tudja. Biztos ki kell pótolni a nyugdíjat.
www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE
Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?
szaboria1
@Eladott Ország: Márkus is nagyot alakított ezzel a számmal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.