Még januárban nyert jogerősen pert a Transparency International és a Magyar Narancs abban a perben, amelyet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ellen indítottak, hogy adják ki az Erzsébet-utalványra vonatkozó reklámköltségeket, pontosabban, hogy mennyiért hirdettek a Habony Árpád tulajdonában álló Modern Media Group kiadványaiban. – írja a 24.hu.

A Magyar Narancs most azt írja, hiába kötelezte a bíróság az utalványforgalmazót az adatok kiadására, a határidőig, április 12-ig nem tette meg, ezért a Transparency május 11-én feljelentést tett a rendőrségen. A Btk. 220. paragrafusa szerint közérdekű adattal történő visszaélést valósít meg az, aki jogerős bírósági ítélet ellenére sem tesz eleget közlési kötelezettségének.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kevés lett az idő a sumákok elsikálására. A pereskedés ad még annyit, hogy be tudják fejezni és szép szinessé tenni a kamut.
justhpeter
Ilyenkor nagy összegű büntinek is jönnie kellene.
human
Magyarországon demokrácia van, mert be lehet perelni a kormányt azokért az iratokért amit amúgy magától nyilvánosságra kellene hoznia, mert közérdekű adatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.