A Figyelő főszerkesztője szerint a Momentum csütörtöki akcióját pártállástól és politikai ízléstől függetlenül mindenkinek el kell utasítania.

Lánczi Tamást az M1 aktuális csatornán pénteken arról kérdezték, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke csütörtökön megjelent az Origo portál szerkesztőségében.

A főszerkesztő úgy fogalmazott: az, hogy egy most alakult párt elnöke egy újságírót "fenyeget meg, nyomást gyakorol rá és megpróbálja elbizonytalanítani a munkájában", nagyon veszedelmes precedens, amire "nem volt példa" a rendszerváltás óta.

Hangsúlyozta: ha most ezt szó nélkül hagyják a médiában dolgozók, a közbeszédet alakítók, akkor holnaptól bármelyik pártvezető vagy aktivista érezheti úgy, hogy egy őt sértő cikk miatt bemehet bármelyik szerkesztőségbe, odamehet egy újságíróhoz, "megfenyegetheti, összetörheti a gépét, meglegyintheti, megverheti". "Akarunk-e ilyen országban élni?" – tette fel a kérdést.

Lánczi Tamás szavai szerint az eset előzménye az volt, hogy az Origo egyik munkatársa írt egy cikket, amelyben "teljesen legitim kérdéseket tett fel" a Momentum működéséről, arról, honnan finanszírozzák magukat. Úgy folytatta: erre egy olyan pártnak, amely azt mondja magáról, hogy a közélet átláthatóságáért küzd, illik válaszolnia, és "nem az a válasz, hogy bemegyünk a szerkesztőségbe és letorkoljuk az újságírót és utána az interneten fenyegető bejegyzéseket helyezünk el, hogy bezárunk bizonyos médiumokat". "Ez az ötvenes évek szelleme" – fogalmazott a Figyelő főszerkesztője.

Kiemelte, egy közszereplőnek tűrnie kell, hogy megjelennek róla olyan cikkek is, amelyekkel nem ért egyet; ha pedig személyiségi jogokat sértőnek vagy rágalomnak érzi egy cikk állításait, "el lehet menni a bírósághoz (...), de nem embereket megfenyegetni".

(MTI)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága Lánczi et.! A Népszabadság esetében nem volt ilyen fene együttérző az újságírókkal! Ja, azok újságírók voltak, nem Hári János gyenge utánzatai!
Azt meg majd eldöntöm, hogy kit és miért utasítok el!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: Lehet hogy a végső lökést pont az adja meg, a pénzcsap elzárása!!!
desiro
Igen téged elutasítalak köcsög...
Szókrakész
@kokopelli: Ez legyen a legnagyobb gond.
A liberális ss viszont sokkal nagyobb kárt okoz.
Szókrakész
@kokopelli: Nekem ilyen psssszt nincs a billemen.
A ti libcsi székházas gépeken van?!?!?!
De szerintem felesleges, mert ti alapból a parancsosztás után kussoltok.
" azaz kettő s-sel.
Azaz ss
Szókrakész
@Pálinkás Pál: Pántlikás palika!
Te se a történelembe tudsz belekötni, mert ahhoz sík hülye vagy.
De nem szégyen.
Itt sokan azok.
A libcsik.
Tehát ne érezd magad kirekesztve, hogy barom vagy.
Pálinkás Pál
De vicces gyerek vagy te...biztos te voltál a császár a gyogyóban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.