Miközben évek óta komoly gondot okoz a magyar gazdaságnak az elvándorlás, a külföldi munkavállalás családokat szakít szét, egy most publikált nagyszabású kutatás szerint a folyamat nem ért véget. (...)

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@36: @Béla333: Persze hogy elmennek, (a fiatalok is) nem tudják feldolgozni a Magyarországra hirtelen rátört jólétet! Ezt a sokkot csak az erősek bírják, a gyengék menekülnek! -:)
a lényeg, a jogállam működésképtelensége...hosszútávon ez fog visszaütni...és az, hogy bármelyik párt került kormányra ( kettő közül) nem volt visszatartóerő, az ipari mértékű lopásban jeleskedtek..és a mai napig sincs ebben változás..a Fidesz egész iparágakat sajátít ki...nincs ügyész aki vádat emelne se MSZP se Fideszes bűnöző ellen..aztán ha folytán csoda folytán eljutnak az ügyek bíróságig..ott nem lesz bíró aki elítélje ezeket a gazembereket...
Így megy ez 27 éve...ezért maradunk Balkán alja még vagy 25 évig...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Elfogyunk. Kész.:(
Szép az, hogy sokan haza akarnak egy idő után jönni, de sajnos sok a változó a képletben.
36
Na, de majd a "demokratikus" oldal, hip-hop megoldja a gondot...
Béla333
@36: 12.54
Az úgy nem megy, hogy el@-nak valamit, aztán meg oldja meg aki akarja!?
Szerinted miért mennek el, és mi kellene hogy visszajöjjenek?
Kíváncsi lennék egy Fideszes véleményére!
36
@Béla333: Sokszor leírtam már itt, és most ismét leírom. Szerintem mindegy lenne, hogy ki vezeti az országot, ha az emberek egy lineáris és felfelé ívelő-na jó, néha azért megtorpanó-de biztonságot adó államban élhetnének.
Én bírálom a fideszt és az ellenzékét is.

Szerintem,-sajnos-belátható időn belül nem lesz az elvándorlásra megoldás. Azok akik elmentek/elmennek, megunták már a sok reformot, megszorítást, válságot, ilyen, meg olyan tervet. Észrevették, hogy Kádártól-Orbánig, kilopják alóluk az országot. Illetve, időnként ujraosztják maguk között az elitek. Magyarországon, nincs széles középréteg, csak a lent és fent van és csak egy picike középosztály. Most pedig, már az nincs, akiből középréteg lenne.
Szétcsúszott és szétesett a dolog.:(
Béla333
@36: 13.40
Mi lenne, ha olyan elvárást támasztanánk a politikusokkal szemben, hogy mindegyikük (az éppen kormányoldal és az akkori ellenzék közösen) egyeztessenek egy nemzeti minimumot?!
Hogy mit is akarunk az egészségüggyel, az oktatással, az igazságszolgáltatással, stb, stb.
Hogy ne az legyen, hogy ha valamelyik nyer egy választáson, az első dolga az, hogy amit a másik csapat épített 4-8 év alatt azt lerombolja porig és újra, más elképzelések szerint kezdik az egészet újraépíteni?!
Gyakorlatilag folyamatos építkezés-rombolás folyik az országban évtizedek óta.
Amelyik állam politikai "elit"-je képes egy ilyen minimumban megállapodni, azok kormányokon átívelően képesek fejlődni. Nem tudom, a szlovákok, a románok nem ezért haladnak-e jobban, mint mi?
36
@Béla333: Valóban ez lenne a jó út. A hozzánk hasonló, kis területű országok, Hollandia, Belgium, már évszázadok óta, politikus és polgár megegyezésével léteznek és haladnak-bár most Hollandiában nem igazán tudnak kormányt alakítani, mert négy, vagy öt pártnak kell egyeztetnie, az osztrákok pedig most következnek ugyanezzel a kérdéssel-de mindez nem szabad/na, hogy a gazdasági, szociális jólétet befolyásolja. A polgár anyagi és erkölcsi megbecsülése, meg kell hogy maradjon.
Ez eddig, nálunk sikerült.
36
@Béla333: Bocsánat, az utolsó mondatom így gondoltam: Ez eddig, nálunk nem sikerült.
Perwool
@36: @Béla333: Persze hogy elmennek, (a fiatalok is) nem tudják feldolgozni a Magyarországra hirtelen rátört jólétet! Ezt a sokkot csak az erősek bírják, a gyengék menekülnek! -:)
a lényeg, a jogállam működésképtelensége...hosszútávon ez fog visszaütni...és az, hogy bármelyik párt került kormányra ( kettő közül) nem volt visszatartóerő, az ipari mértékű lopásban jeleskedtek..és a mai napig sincs ebben változás..a Fidesz egész iparágakat sajátít ki...nincs ügyész aki vádat emelne se MSZP se Fideszes bűnöző ellen..aztán ha folytán csoda folytán eljutnak az ügyek bíróságig..ott nem lesz bíró aki elítélje ezeket a gazembereket...
Így megy ez 27 éve...ezért maradunk Balkán alja még vagy 25 évig...
Perwool
Bocs! ."aztán ha folytán csoda folytán"

jav: aztán, ha valami!

(jobb a beszélőkém, mint az írókám)-:))
Béla333
@Perwool: 14.14
Így van! Ezért kell eltakarítani az elmúlt évtizedekben rajtunk élősködő mindkét oldal pártjait, politikusait.
Ők ugyanis a tőlünk ellopott pénzek/értékek elosztási arányában meg tudott állapodni, de egy nemzeti minimumban nem!
Alkalmatlanok erre és ráadásul még bűnözők is!
36
@Perwool: Igen. Sokan "nem bírják", mert a kapitalizmus, itt politikai vad-kapitalizmus. A politikai vezetés belefolyik az oligarchákon keresztül a polgárok életébe. A politikusokat, valóban a jogalkalmazó választhatná le az emberek gazdasági életének mindennapjairól szankcionálással. Amíg ez nem történik meg, folytatódik, amit már a 80-as években megéltünk. A megtűrt kis maszekoló magánszektor jövedelme és az állami alkalmazott jövedelme között, óriási különbség alakult ki. Így sajnos az írígység is csak nőtt.
A 90-es években a magánszektor nagysága nőtt, de többségük sajnos kényszervállalkozó volt, mert megszűnt az állami termelő cégek nagy része. Sokan elvéreztek ebben az időszakban, amíg a politika átmentette magát és minden értéket privatizáltak a potentátok. Folytathatnám, de ekkor már el volt csúszva minden, a jövedelem különbségek és a politika+gazdasági élet+jogalkalmazó összefolyása miatt...
Perwool
@36: A kör bezárul a nagy kedvenc az illiberális modellel..amivel vissza is kanyarodtunk a gyökerekhez..ahonnan indult Orbán a kommunista meleg akolból.
Orbán a bíróságokat az ügyészséget, NAV-ot saját kézben tartja.
Na innentől kezdve nincs az a lopás ami bűncselekmény lenne.És mindezt a maffiatevékenységet leöntötte "nemzetikeresztény" mázzal, hogy legyen tapsikolás is a lopásnak.Anno még Fidesz szavazóként..respektáltam a szoci szavazok bölcsességét (pedig ez volt az utolsó amire velük kapcsolatban gondoltam), hogy kihátráltak tolvaj MSZP mögül..De most elborzadva tapasztalom, hogy a Fidesz-fanokat semmi nem tántorítja el imádott vezérüktől..kilophatja a szemüket..az utolsó földdarabot alóluk...10-100 milliárdokat verhet el a felcsúti illuzionista a hobbijára tékozolhatja el a nemzet jövőjét...utalhatja ki off-shoreba, a vallás hívői maradnak..Az orbánizmus nem politikai nézet, hanem vallásos hit.Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 27 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz! Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
A szabadságunkkal, az Eu-s pénzekkel nem tudtak élni politikusaink!
36
@Perwool: Igen. Ez már egyfajta hit. A dolgok igazolását pedig, mesterien teszik.
A szabadsággal, valóban nem tudtak élni. Szabadosság lett belőle, mert szerintem mindíg átesett/esik a ló túloldalára az ideológia terén. Vagy keményvonalas liberális, vagy populista-konzervatív. Nincs középút. Vagy mindent, vagy semmit.(Az elitnek mindíg mindent, a polgárok pedig elégedjenek meg azzal, ami lecsorog hozzájuk, csak a fejük legyen tele azzal hogy valami hamisan igaz és nagyon erős eszme vezeti az országot.) Igen. Ez ugyanaz mint a Trabant, nadrágszíjparcella, sör és virsli.:(
Perwool
@36: Fentebb írtad. Én is azt mondom, sajnos eltűnt a középréteg ahová jó volt tartozni!
36
@Perwool: Az egzisztenciális lecsúszás borzasztó. Én a családomban mindezt, 89-ben, 97-ben, 2008-ban és 2012-ben tapasztaltam meg. Mindíg, több és több pénzt kellene keresni ahhoz, hogy felkapaszkodj a közben folyamatosan emelkedő árakhoz, költségekhez. Mindezt, csak a társadalom, nagyon szűk középrétege tudja megugrani. Pl. Ügyvédek, orvosok, akikre egyrészt mindíg szükség van, másrészt akár állami, akár privát területen tudnak plasztikusan a körülményekhez alkalmazkodni. De ez sajnos, nem mindenki.
Perwool
@36:
4 millió szegény él a létminimum alatt... de "örülhet" az 500 ezer milliomosnak...vagy inkább milliárdosnak.
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!

"Miért fáj neked az égő élet? Nincs benne részed soha. Ne sírj, grófodnak lesz azért leánya, pénze, bora. Ne félj, a tél meg fog gyötörni, mint máskor, hogyha akar. Élethez, szemhez nincs közöd, grófi föld ez és magyar."
​/Ady/​
Baloselvű
A nagytőkés, burzsuj, kapitalista GYURCSÁNY Ferenc azt mondta amikor miniszterelnök volt, hogy akinek nem tetszik a rendszer az hagyja el az országot! Sőt később jól el is verette azokat akik ellene demonstráltak. Sokan megfogadták a tanácsát és elhagyták az országot, mert az népnyúzó MSZP kormányok idején távoztak a legtöbben. Most ugyanazok próbálják a saját bűneiket mindent kiforgatva a mostani kormányra hárítani és nem tudják elviselni, hogy nem ők vanank hatalmon és még a népnek is sokkal jobban megy mint az ő idejükben!
Perwool
@Baloselvű: A Gyurcsány-szöveg szó szerint ez volt:
"Lehet példálózni Szlovákiával. El lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat akarunk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni osztalék után adót! Nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni. Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni minket kérem. Tessék, lehet menni!"

Az inkriminált mondat igazi értelmét az előtte lévők adják meg. És nem a derék magyar lakossághoz szólt az ajánlat (ahogy ezt a jobboldal kitekerte), hanem csak a munkáltatókhoz.

Apropó, a jelenlegi kormány nem üldözi a multikat a külföldi munkáltatókat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.