A szocialisták szerint a Fidesz bűnei miatt nyolc év alatt egymillióan hagyták el az országot.

Az MSZP szerint Orbán Viktor "megtizedeli Magyarországot". Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bár a miniszterelnök tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért, ezt nem váltja be, sőt "ha így haladunk", nyolc év alatt egymillióan hagyják el az országot "a Fidesz bűnei miatt".

A dolgozók "elmenekülnek": eddig mintegy hatszázezren tettek így, és a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézet elemzése alapján a következő években további csaknem négyszázezren tervezik a kivándorlást a nagyobbik kormánypárt politikája miatt – mondta. A kabinet tehát "megtizedeli Magyarországot", az itthon maradó elesetteket pedig magukra hagyja – értékelt a szocialista képviselő.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a 2018-as költségvetést a Fidesz dicséri, mindenki más azonban menekül a dokumentum elől. Feltette a kérdést: ha a munkából élők költségvetéséről van szó, mi a helyzet a munkanélküliekkel, a nyugdíjasokkal, a gyermekekkel. Az MSZP szerint a nagyobbik kormánypárt maga ismeri be, hogy a dokumentum kirekeszt mintegy hatmillió embert, holott Magyarország egészére kellene vonatkoznia.

Ugyanakkor még az sem igaz teljesen, hogy a munkából élőké a költségvetés, valójában az igazságtalanságé és a korrupcióé – folytatta. Beletervezték Mészáros Lőrinc "következő 100 milliárdját", amit "Orbán Viktornak és családjának gyűjtöget strómanként".

Az MSZP ebbe nem törődik bele, ezért 258 milliárd forint átcsoportosítását kezdeményezte a szociális és családtámogatások területén – hangsúlyozta Bangóné Borbély Ildikó.

Közölte: egyebek mellett 35 százalékkal emelnék a családi pótlék és a gyermekgondozási ellátások összegét. A rászoruló gyermekek iskolai szünidei étkeztetésére fordított forrás 50 százalékos növelését indítványozták.

A bevezetendő kivételes rokkantsági ellátásra szánt keretet 150 millió helyett 1 milliárd forintban határoznák meg, a szociális tűzifa finanszírozására 3 milliárd helyett 6 milliárdot nyújtanának. Megdupláznák a közgyógyellátás és más szociális juttatások összegét is, míg az ápolási díjat 80 százalékkal emelnék. A lakhatási szegénység csökkentése érdekében egy 30 milliárdos módosító javaslatot adtak be – sorolta.

Az MSZP minden kezdeményezése a magyar családok segítésére irányul – hangoztatta, hozzátéve: van pénz a költségvetésben, csak a megfelelő célokra kellene fordítani.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@anka: Így jön ki, a közel 300 ezres átlagkereset a szarul teljesítő orbániában.
anka
A fizessmaffia statisztikája: mé'szaros 10 milliós órabére szemben egy melós 490 forintos órabérével..., ez így i/gazságos!
Perwool
@anka: Így jön ki, a közel 300 ezres átlagkereset a szarul teljesítő orbániában.
Eladott Ország
Megvan a csúti cigány által beígért 1 millió új munkahely.
Desischado
Itt csak a strómanok, az oligarchák, a csókosok meg a haverok boldogulhatnak. A nép meg dögöljön éhen. Gratula minden otthon űlőnek, akik lusták elmenni szavazni, meg a 2 millió birkának!
kukac50
Orbánhoz közeli tíz százalék él jól a többiek meg nyomorognak!
szép új világ
Azért had hívjam fel a figyelmét az előttem kommentelőknek annyival, hogy a kivándorlás már a Gyurcsány vezette MSZP alatt elkezdődött. Sőt erre még Gyurcsány rá is erősítette azzal a kijelentésével, hogy "akinek nem tetszik itt, el lehet menni!"
Ettől függetlenül, amit írtatok az igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.