Németh Szilárd szerint a bebörtönzött Ahmed H. miatt "támadta meg" az országot "Brüsszel".

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint elképesztő, hogy az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás Magyarország elleni megindításának előkészítéséről szóló határozatban az Európai Parlament (EP) menteget és védelmébe vesz egy terrorizmus miatt elítélt migránst.

Németh Szilárd vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a határozatban hivatkoznak a terrorizmusért tíz év börtönbüntetésre ítélt Ahmed H. nevű szír férfire, aki 2015. szeptember 16-án egy megafonon keresztül irányította a magyar határt megtámadó migránsokat.

A kormánypárti politikus szerint ez is azt bizonyítja, hogy azért szavazta meg az EP a határozatot, mert Magyarország nem hajlandó beengedni az illegális bevándorlókat.

Brüsszel minden eddiginél keményebb támadást indított az ország ellen, de "Magyarország összefog az emberekkel és a végsőkig kitart", mert első az ország szuverenitása és a magyar emberek biztonsága – jelentette ki Németh Szilárd.

Úgy fogalmazott, példa nélküli és megmagyarázhatatlan az is, hogy a magyar baloldali EP-képviselők minden kritika nélkül megszavazták az előterjesztést, megalkotásában pedig Niedermüller Péter, a DK és Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa is részt vett.

Arra a kérdésre, hogy mit lép most a kormány, azt mondta, Magyarország az EU tagja, az EU-nak pedig vannak szabályai. Ha az unió megkeresi valamilyen ügyben Magyarországot, akkor a kormány tárgyalni fog, de nem enged az álláspontjából.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Attila)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elítéltnek eléggé elítélt,
nem egészen az országot csak a kormányt
de tényleg egy menekült miatt,
igaz nem csak ő, hanem a hozzá hasonló barátaival együtt:
EGY ELMEGYÓGYINTÉZETBŐL SZÖKÖTT dagadt törpéről van szó!=))
kisrigó
Jól van rezsi "úr"! Teljesítetted a mai hülyítési feladatot, lehet tovább tolni a biciklit!
wagabund
az az ahmed nem akart igazából ott "áttörni"... ehhez volt kilenc útlevele is... inkább az arab tévéadók számára rendezte a műsort, hadd lássa több száz millió társa a világban, hogy ő milyen keményen küzd a társai továbbjutásáért...

...kiderült, hogy túltolta a biciklit. Menteni a menthetőt azt találja mondani, hogy ő nem ott, nem úgy, nem azt,..és különben is...jogai vannak..

mint hallottuk Ausztrália megkezdte a szigetein táborozó menekültek visszaszállítását eredeti élőhelyükre..pedig ezekkel nem is találkoznak az ausztrálok, mégis visszaviszik őket...
(rádióhír)
Aki Én
Nem az országot, hanem titeket kreténeket tánadnak, egyébként 8 millió magyarral együtt. Ti mentek szembe a forgalommal ökör suttyó.
De mondjad csak, az aluliskolázottak imádják. Már papírunk van róla, hogy a fidesz a suttyók pártja.
volvós
Viztoronyfejürezsike !! Megint egy kellemetlent röfögtél !!
teuton
@wagabund: A tenyek nem voltak a cetlin amit kaptal, hogy ide kell bevakarjad 5 ft-ert?
Na akkor nezzük sorjaban:
- Ausztralia NEM tagja az EU-nak, tehat nem vonatkoznak ra a menekültbefogadasi törvenyek, amik MO--ra viszont igen.
- Ausztraliaba evente kb. 50ezer bevandorlo mehet, NEM Rogan zseben keresztül penzert!
- Ahmednel NEM 9 utlevel volt, ill. amik voltak, azok mind a vele együtt levö csaladtagjaie volt.
- Mondj EGYETLEN magyar törvenyt vagy iteletet, amit az EU- vagy Hagai Emberjogi Birosag elött megtamadva nem kellett megvaltoztani vagy teljesen eltörölni, söt horribilis összegü birosagi költsegeket karteritest fizetni az erintetteknek?
- Pont nehany napja volt a hirekben, hogy több hatarrendeszt letartoztattak, mert penzert engedtek be embereket a hataron. Biztosan csak a töredeket szedtek be mint Antilop, de öket ,egbüntetik! Masreszt erre jo a dupla hatarkerites, lehet nehany rosszul fizetett allami alkalmazottnak egy kis mellekkeresete, mert ellatmanyt nem sokat kapnak..
quadrocopter
Büdösbogár Hájtaréj! Emberölésért, rablásért osztanak ki 10 évet, te görény!
terlasz
Sörösbérencek vagytok Ti itt mind! A haza megmentője ellen emelitek fel a szavatokat! Gyalázat! ;)
nezelodo
Már majdnem aszt hittem, hogy olyan jók a magyar szolgálatok, hogy elő tudták ásni a migráns előéletéről a bűnözői múltat! Egy fenét, így könnyű, és röhejes is, hogy a ti ítéletetek a bizonyíték! Kérész életű lesz a bélyeg, mint a 2006-os Nemzeti Hőseitek dicsősége.
Ja és a némethszilárdok meg társaik a haza megmentői!! Majd kérdezzék meg az unokáinkat, amikor nyögik az ország kifosztóinak a rájuk hagyott hatalmas adósságát, pl a kínai hitelek visszafizetésekor!
papa.49
Hiába hőzöngsz rezsihájdisznó nincs igazad, a törvényeket nektek is be kell tartanotok, NEM VAGYOK KIVÉTELEK!!!
Mézike
Kérem szépen valaki hámozza már meg nekem ezt a szöveget...
papa.49
@Mézike: Ezt az épületes baromságot nem lehet normális ésszel értelmezni...
Mézike
@papa.49: Kösz! :-) Akkor minden rendben.
kukac50
Szilárd ha gondolkodnál,tudnád, hogy sok van a Fidesz számlájára felírva csak erről elfelejtkeztél. Van 4-es metró, van világítás szerelés, van 960 km vasút felújítás, van kaszinó ügy. van közbeszerzések nélküli szerződések, uniós pénzek szétlopása. Igazságszolgáltatás működés képtelensége.
28 ügy miatt van eljárás Magyarországon.
A két afrikai csak hab a tortán ami a kormány érzéketlensége az oka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.