Seszták Miklós fejlesztési miniszternek egy kertészetben jutott eszébe, hogy mit is kér a magyar néptől a kormány a nemzeti konzultációval.

A nemzeti konzultációval nem politikai, hanem társadalmi felhatalmazást kér a kormány a magyar emberektől annak érdekében, hogy eredményesen vívja meg a harcot Brüsszellel hazánk alapértékeinek védelmében – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap a Csongrád megyei Bakson, a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében egy helyi kertészetben tett látogatásán.

Seszták Miklós a találkozón kiemelte: a rezsicsökkentéssel vagy a migrációval kapcsolatban Brüsszel alapértékeinket és alapintézményeinket támadja, amihez nincs joga, egy szuverén államnak viszont joga, sőt kötelessége megvédeni ezeket az értékeket.

Ahhoz, hogy ezekben az ügyekben eredményesen álljunk ki érdekeinkért és vegyük fel a harcot Brüsszellel, erős felhatalmazásra van szükség. Ezt a felhatalmazást adhatja meg a kormány számára a lakosság véleményét tükröző nemzeti konzultáció és ezért fontos a kérdőívek minél nagyobb számú kitöltése és visszaküldése is – húzta alá a politikus. A tárcavezető rámutatott: az említett témák esetében a kabinet politikai felhatalmazása megvan a határozott uniós fellépésre. "Saját magunk önigazolására nincs szükségünk, hiszen közel kétharmados parlamenti többséggel elég erősek vagyunk" – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a nemzeti konzultációval a kormány arról szeretne bizonyosságot szerezni: olyan ügyekért harcol és vállal fel szükség esetén konfliktusokat is, amelyek Csongrádtól Szabolcson át Zaláig Magyarország minden részében fontosak az embereknek.

Kifejtette, ahhoz, hogy Magyarországon stabil és működőképes gazdaság legyen, meg kell őriznünk önállóságunkat, csak így lehet stabil az ország.

Seszták Miklós az esemény résztvevőit tájékoztatta arról is, hogy a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a hazai kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére szánt források pályázati kiírásai immár teljes egészében hozzáférhetőek.

Hozzátette: mostantól a vállalkozókon van a sor, határidőre és jó pályázatokat kell benyújtaniuk, majd jól kell felhasználniuk a forrásokat. Nem elég ugyanis elnyerni egy-egy támogatási összeget, de azt fenntartható és a versenyképesség növelését szolgáló célokra kell elkölteni – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Brüsszellel szemben ad társadalmi felhatalmazást a nemzeti konzultáció"

Meg amit a paci himbál... Bezzeg egy joghatályos népszavazást nem mertek hagyni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Két lehetőség jöhet szóba. Seszták ugyanolyan ostoba seggnyaló mint a többi kormánytag, vagyis a vezér marhaságait kell visszabüfiznie, vagy csak közönséges címeres gazember, ami szintén nem meglepő, van a kormányban is elég belőlük. Összegzésként: nekünk teljesen mindegy melyik változat az igaz, csak egy kormányváltás segíthet a dolgon.
Cicamama55
De akkor arra is feljogosít minket, hogy egy konzultáció eldöntse, mikor, mennyi pénzt kérünk! Én azonnal és sokat!!! :))))
lusta
@Cicamama55: De akkor arra is feljogosít minket, hogy egy konzultáció eldöntse, hogy semennyi pénzt sem adunk! És azonnal és semmit!!! :))))
papa.49
Ez megint egy ORDAS HAZUGSÁG, a hazugovics mindent aláír Brüsszelben, aztán itthon veri a taknyát ellene!!!
Mikor lesz már az amikor a brüsszeli komák kiteszik a netre az szarházi hazugovics aláírásával a döntéseket, az tetű aláírását bárki összetudja vetni a konzultációs förmedvényeken szereplő ,,macskakaparással,, oszt. jónapot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél