Megtenné még egyszer, és ugyan úgy besétálna kérdőre vonni az Origo újságíróját Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, aki szerint az akció elérte a célját, mindenki arról beszél. Hozzátette, lehetett volna kicsit elegánsabban is csinálni. Azt nem tervezik egyelőre, hogy más szerkesztőségekbe is bemennek.

„Mi egy elnyomó rendszernek a felelős, tettre kész és egymással szolidaritást vállaló polgárai vagyunk, a legfontosabb üzenete ennek az volt, hogy nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni a hatalom által” – ezzel magyarázta Fekete-Győr András az Origo szerkesztőségében tett látogatásukat. Hangsúlyozta, ki kell állni azokért az emberekért, akiket nap mint nap megtéveszt hazugságaival a hatalom a propagandagépezeten keresztül.

A Momentum Mozgalom elnöke szerint az újságíró kérdőre vonásával semmilyen megfélemlítés nem történt, „megfélemlítés az az, amikor Magomed a csecsen megfenyeget egy magyar állampolgárt, hogy bocsánatot kérjen, vagy amikor kopaszok állják el a Nemzeti Választási Bizottságnak az ajtaját. Ezzel soha senki nem foglalkozik, de amikor három fiatal, egyébként jól szituált és közvetlen ember besétál egy közintézménybe, ugyanis az Origót tulajdonképpen közpénzből tartjuk fent, mert állami hirdetéseket hirdet, és közszereplővel beszélgetünk, akkor az minden csak nem megfélemlítés” – fogalmazott.

Kitért arra is, lehetett volna elegánsabban és konstruktívabban is beszélgetést kezdeményezni Kovács Andrással. „Ha legközelebb csinálhatnám, akkor bevinnék neki minden olyan valótlan állítást, amit ő a Momentum tagjaival szemben megtett, és azt ott helyben cáfolnám. Megkérdezném tőle konstruktívan, hogy hogyan érzi magát, és hogyan éli meg ezt a munkakört, és mint állampolgár az állampolgárral beszélgessünk”.

Kiemelte, az akciójukkal több, békeszerető, független újságírót és embert is megsérthettek, de mindezek ellenére „azt is látnunk kell, hogy a propaganda, mint olyan, az eddig tabu-téma volt Magyarországon.”

Fekete-Győr úgy látja, a szerkesztőségi látogatás nem sült el pont ellenkezőleg, mint ahogy elképzelték, hiszek az akciót követően a sajtó felkapta az ügyet, cikkek, publicisztikák boncolgatták a történteket. „A nyilvánosság erejét kell használnunk, nem elég az, hogy sajtó-helyreigazítási pereket kezdeményezünk az Origóval szemben, mert végtelen pénzük van, mert azok az álhíreik szinten tartását segíti” – fogalmazott.

Elárulta, tartalmilag teljes mértékben megtennék még egyszer az akciót, „a formán, a hogyanon lehet még csiszolni, és szerintem nagyon fontos az, hogy fejlődjünk, tapasztaljunk, az ember ezt csak úgy tudja elérni, ha kint van a hidegben, interakcióba lép állampolgárokkal és különböző viszonyokkal – még egyszer megcsinálnánk, ha tehetnénk, igen.”

Azt nem tervezik egyelőre, hogy más szerkesztőségekbe is bemennek, hasonló célokkal. – mondta a Hír Tv Egyenesen című műsorában.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
nepszava.us/a-momentum-orban-ala-dolgozik/
A hazai sajtóviszonyok közepette, a minden demokratikus ellenőrzés nélkül működő állami szervek és hatóságok részrehajló tevékenysége mellett, ki lenne képes megállítani a költségvetés és a strómanok megszámlálhatatlan milliárdjaira támaszkodó Fideszt 2018-ban? Vajon elég lenne ehhez a Kovács Andrások megvilágosodása? Komolyan ebben bízik a Momentum? Az ilyen látványpolitizálással, a Kovács Andrások pellengére állításával a Momentum elkendőzi az igazi problémát, elhazudja, hogy már ma sincs reális esélye a Fidesz leváltásának választások útján. A Momentum és a magát demokratikusnak nevező ellenzék azzal, hogy nem hirdeti meg a választási bojkottot, legitimálja a Fidesz jövő évi győzelmét. Teszi ezt annak ellenére, hogy tudja, a 2018-as választás sem szabad, sem demokratikus nem lesz. Célja kizárólag Orbán Viktor hatalmon tartása és a kiválasztott udvari ellenzék jövedelmező parlamenti mandátumainak megőrzése, az évi százmilliós állami párttámogatás bezsebelése, semmi más.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/05/21/a-momentum-esete-orbanizmussal/
Egy szerkesztőségi betűpiszkáló önkényes felkeresése, és számon kérése aligha tekinthető a hatalomgyakorlás operatív intézményrendszere elleni akciónak. A Momentum tagjai tehát gyakorlatilag felkeresték a szódás lovát, és nagyon csúnyán néztek rá. Elérve azt, hogy beszéljenek róluk, de leleplezve azt a döntéshelyzeti gyávaságot, amire aligha lehet a légváraknál komolyabb felépítményt alapozni. De ezen messze túlmenve, gyakorlatilag bejelentkeztek önjelölt forradalmárnak. Márpedig a valós kockázatokat rejtő döntések szülte felelősségtől irtózó, gyáva „forradalmárok” jobb, ha nem kapnak operatív hatalmat. Erre a legjobb példa maga Orbán Viktor és hatalomgyakorlása. Fekete-Győr András és társai akciója ebből a szempontból is sokkal leleplezőbb valószínűleg, mintsem azt szerették volna.
Gyakorlatilag kiírva a Momentum Mozgalmat abból a listából, amelynek tagjai a demokráciát tartják szem előtt. S nem a maguk alkotta unortodox szabályrendszerek mentén. Egyben a nyersen illiberális orbanizmus mellé egy, a Fidesz módszertanát egy pótcselekvős populizmusba oltó vonulatot is meghatározva. Talán annak érdekében, hogy a Fideszt elhagyó választóknak legyen még egy gyűjtőkosárkája. A Jobbik mellett.
Sámannus
@Eladott Ország: A firkászok elég vájt fülűek ahhoz, hogy fogást találjanak egy emberen. Ki pécézik kedvenc megélhetési tudományuk elvrendszeréhez illő dumájukat. Ők nem próbáltak még valószínűleg embereket maguk mellé állítani, Fekete Győrék teszik, inkább csak stanicliba csomagolt értelem forgácsokkal operálnak.
Sajnos oda kell menni a cikkek szerzőihez is, és elmagyarázni, hogy amit tesznek, sima rabszolgamunka, nem az ő érdekeit szolgálják.
Lehet, hogy ezt a srácot ellenkező irányba repíti ez a riport, de az mégis sokaknak lejöhet belőle, hogy tisztesség is lehet a világon, csak éppen ahol a srác is dolgozik ott nem azt árulják.
Orbán jobban fél egy kósza akciótól, mint azt gondolnánk.
Az omladozó NER bármikor maga alá temetheti.
Desischado
Eladott Országgal értek egyet. A lényeg az, hogy a probléma gyökeréig kell leásni, és ez az akció nem érte el azt, hogy az embereknek végre kinyíljon a szeme. Sajnos.
a helység kalapácsa
Én sem bánom.
A sok mocskolódó propagandista szarkupac szembesült a hús-vér emberrel.

És ezek a gyökerek ettől megijedtek...
A vérhazug propagandisták ettől - szembesülni az emberrel - megijedtek.
Szánalmas!
NaponTamas
A takarîtònõ miért nem vàgta ki,ha màr biztonsàgi õr nincs? De imàdnàm ha egy ilyen kisfiú berobogna a mubkahelyemre pampogni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.