Az Opimus Group Nyrt. közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez a Kall Ingredients Kft.-ben, amelynek cége, a Tiszapüspöki Gabonafeldolgozó az európai izocukorpiacot akarja letarolni. Az idén nyáron adják át a tiszapüspöki ipari parkban Magyarország legnagyobb, 100 százalékban magyar tulajdonú gabonafeldolgozó üzemét – idézte fel mai bejelentésében az Opimus. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházással megvalósuló gyárban évente 530 ezer tonna kukoricát dolgoznak majd fel. Az üzem termelőkapacitása az egyik legnagyobb lesz Európában: évi 250 ezer tonna izocukor mellett élelmiszeripari és gyógyszerészeti alkoholt, étolaj-alapanyagot és GMO-mentes takarmány-alapanyagot állítanak elő. Mindez azért is érdekes, mivel Magyarország ma is izocukor-nagyhatalomnak számít: az európai gyártás harmada kerül ki a Hungrana Kft. gyárából. (A tiszapüspöki cég menedzsmentjének több tagja is onnan érkezett.)

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Remélem azért a hozzáértők megakadályozzák, hogy a Lőrike biokémiai előadást tartson, (mert nyilván tudja mit vett), és kiegészítse a S. Norbi által a nagyközönséggel is megosztott Nobel Díjat súroló tudományos értekezést.
Manhattan
Tudjuk kinek vásárol... Nem cicózik. Mit neki Brüsszel , vagy morál. Nem vár ő holmi választásokra.) Szanzsėn felvásárolja az egėsz országot !
nezelodo
Vajon a Lőrike már tud róla, szóltak-e neki előre, vagy majd néz mint borjú az új kapura?
CsipkeRózsa
Az emberek többsége ajándékot kap születésnapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra.
Hogy van aki hetente kap, ráadásul nagy értékű ajándékot, az már túlzás, sőt, talán nem is tudja annyira értékelni.
nezelodo
Remélem azért a hozzáértők megakadályozzák, hogy a Lőrike biokémiai előadást tartson, (mert nyilván tudja mit vett), és kiegészítse a S. Norbi által a nagyközönséggel is megosztott Nobel Díjat súroló tudományos értekezést.
namihami
Ennek a folyamatos Lőripiacnak (tudom, nem stróman) egy előnye azért van. Ha egyszer a falhoz állítják, persze hosszú a fal, van ott még hely, akkor ezt legalább nem tudja az országból kivinni.
A cash nagyrésze már úgyis Fáraóbácsi védelme alatt áll. Ezek legalább láthatók.
quadrocopter
Biztos, hogy tud róla a gázagyu "értelmiségi" is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.