A gyermeket vállaló családok támogatásának növeléséről tárgyal szerdai ülésén a kormány – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Székkutason.

Lázár János a Csongrád megyei községben tartott lakossági fórumán mintegy százötven ember előtt elmondta, néhány éve 90 ezer gyermek született egy évben, ezt sikerült 93 ezerre emelni, de 125-130 ezren halnak meg.

A Brüsszellel folytatott vita lényege, hogy a kormány álláspontja szerint saját erőforrásainkból a magyar családokat, a fiatalok gyermekvállalását kell segíteni. A demográfiai problémákat nem Szíriából vagy Afrikából érkezők betelepítésével lehet megoldani, a bevándorlást nem támogatni, hanem leállítani kell – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A miniszter szerint a következő egy-két év fő kérdése az lesz, ki határozza meg, hogy ki élhet Magyarországon. Ebben a küzdelemben a kormánynak szüksége van az emberek támogatására – utalt a nemzeti konzultációra.

A magyar emberek érdeke, hogy a függetlenség, szuverenitás fontos kérdéseiről – kivel éljünk együtt, mennyi adót fizessünk és azt hogyan használjuk föl, milyen legyen a szociális támogatások rendszere – helyben döntsenek, ne Brüsszelben – hangsúlyozta.

Lázár János kifejtette, a 2015-ben már egyszer átélt migráció veszélye még nem múlt el, bármikor újabb százezrek indulhatnak el a Balkánról vagy Törökországból.

A miniszter kitért arra, hogy a magyar lakosság 40 százaléka él falun, községben. A kormány kötelessége, hogy minden településen megteremtse a 21. századhoz méltó élet lehetőségét – jelentette ki. 2010-ben a kormány legfontosabb célkitűzése az volt, hogy legyen az embereknek munkája, különösen a kistelepüléseken, amelyeket leginkább sújtott az elvándorlás – mondta a politikus.

Hozzátette: az eredményekre jó példa Székkutas, ahol aki akar, tud dolgozni, a községben 2 százalék körüli a munkanélküliség. Páratlan fejlődés jellemzi a település elmúlt néhány évét, a 47-es út rekonstrukcióját is beleértve 7 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett az alig több mint kétezer lakosú községbe.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ettől sokkalta fontosabb lenne ha végre a családi pótlékot emelnétek tetvesek, mert a ti ,,adójóváírásos,, baromságát akinek nincs munkája hogyan vegye igénybe!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bakegya: Igen csak a duma az megy, valós segítség nincs...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
A bárányba öltözött rókavigyorú Lúzer Jani megígérte a családok támogatását. Ha jól értelmezem Lúzer Jani szaporodási biztos úr mondandóját, jelen állás szerint az a gond, hogy akik jó anyagi körülmények között élnek, azok nem vállalnak gyermeket, akik vállalnak, azok meg nem élnek jó anyagi körülmények között. Ezért összhangot kell teremteni. A kérdés – ismervén a Fidesz agyafúrt gondolkodását ­, hogy a gyermeket vállaló, de nincstelen családoknak adják a gyermektelen gazdagok vagyonát, vagy a tehetős családok között kiosztják a szegények gyermekeit? Mert amennyiben az a cél, hogy a gazdagok szaporodjanak, a legegyszerűbb lesz betiltani a gyermekvállalást bizonyos jövedelmi szint alatt, felette viszont kötelezővé kell tenni. Propagandából nem lehet megélni
A gyermekes család nem csak úgy lesz. Úgy kezdődik, hogy nincs gyermek, aztán van. Ha a
gyermektelen családoktól, vagy a még család nélküli egyedülállóktól veszi el a kormány azt a
forrást, amelyet a többgyermekes családok támogatására fordít (családi adózás), akkor
kevesebben tudnak gyermeket vállalni. Minimálbérből, de még átlagfizetésből sem egyszerű dolog gyermeket vállalni. Megszületnek azok a gyermekek, csak már nem Magyarországon. De nem baj, majd hazudik valamit az éppen illetékes. Esetleg összehasonlítja a születések számát az albán kecskepásztor fogainak számával és biztos, hogy a születések száma győz. Soha a büdös életben nem volt olyan a alacsony a születések száma, mint a családbarát Orbán kormány regnálásának bármelyik, szabadon választott időszakában. Ennek több oka is van. Miután én is egyike vagyok annak az 5 millió embernek, akik kipottyantak Orbán Viktor kegyéből és kölcsönösen teszünk egymásra innentől kezdve, csak úgy barátilag elárulok néhány titkot. Szaporodásügyileg. Tudom, hogy a Lázároknak és hasonszőrű társainak hiába is mondanám, nem is nekik mondom. Csak úgy, a jövőre tekintettel.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/bari.jpg
­ma 12:06 kommenthez tartozó kép helyesbítése. A bárányba öltözött rókavigyorú Lúzer Jani, tótum-faktum főfitymasz.
Eladott Ország
@1magyar: Ha jól értelmezem Lúzer Jani szaporodási biztos úr mondandóját, jelen állás szerint az a gond, hogy akik jó anyagi körülmények között élnek, azok nem vállalnak gyermeket, akik vállalnak, azok meg nem élnek jó anyagi körülmények között. Ezért összhangot kell teremteni. A kérdés – ismervén a Fidesz agyafúrt gondolkodását ­, hogy a gyermeket vállaló, de nincstelen családoknak adják a gyermektelen gazdagok vagyonát, vagy a tehetős családok között kiosztják a szegények gyermekeit? Mert amennyiben az a cél, hogy a gazdagok szaporodjanak, a legegyszerűbb lesz betiltani a gyermekvállalást bizonyos jövedelmi szint alatt, felette viszont kötelezővé kell tenni.
Sámannus
Még emlékszem amikor ok nélkül bedöntötték a forintot. Ezek a ganéjok mindig az ellenkezőjét teszik amit mondanak. Akkor is sok fiatalt kényszerítettek a tartalékaik elköltésére. Tudták ők akkor is ez a gyerekszületésre is ki hat! Ezek állatok nem emberek.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/mice-395831_960_720.jpg
Házasodni, templomba járni, szaporodni, húzni az igát, hálásan kussolni. Mert szülessen minél több gyermek Magyarországon! – mondá a vezér. De csak egészséges, jó
fizikai adottságokkal rendelkező gyermek szülessen, mert az kell a gyárakba, üzemekbe,
földekre. Olyan, aki akár 12 órát is képes állni a szalag mellett, aki képes hasznot hajtani a
munkaadónak, aki elvégzi a szolgáltatásokat, éhbérért is ágytálazza a betegeket, beköti az
infúziót, megtanítja írni­ olvasni a gyerekeket. Olyan gyermekek szülessenek, akik örömmel szolgálják a gazdát, akik nem akarnak többet, mint amit a hatalom szán nekik, akik nem gondolkodnak, nem vitatkoznak, nem követelnek. Elfogadnak, megköszönik, dolgoznak és teljesítik honfiúi és honleányi kötelességüket; házasodnak és szaporodnak. Hogy a következő generációs elitnek is legyen adófizető, engedelmes, jó polgára. Ez az elit már remekül körvonalazódik. A most meggazdagodó disznószerelők, miniszterelnöki és miniszteri
sarjak hamarosan átveszik jogos jussukat a társadalmi és politikai ranglétra tetején, sokasodnak és szaporodnak, élvezik mindazokat a javakat, amely javakat a szülők gondosan összeraboltak. Mindenki más kárára. A mi gyerekeink kárára. Házasodni, templomba járni, szaporodni, húzni az igát, hálásan kussolni. Ez az alattvalók feladata. Ha ezt engedelmesen teljesítik, akkor évente egyszer kapnak zizit, ropit, szőkekólát. Aztán kuss legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.