A Betyársereg politikai szárnya, az Érpataki Modell Országos Hálózata és az Identitárius Egyetemisták Szövetsége alapítja az új mozgalmat, amiből akár párt is lehet. A Fidesz ennek örülne, a Jobbikot egyelőre hidegen hagyja a dolog.

Új szélsőjobboldali mozgalom alakul meg Vecsésen június 8-án, a szervezetet a Betyársereg politikai szárnya, az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterhez köthető Érpataki Modell Országos Hálózata, valamint az Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) alapítja meg – olvasható az Index cikkében. 

Jóban a Jobbikkal

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője szerint nem egy küzdősport egyesület lép a politikai színtérre, hanem ezen egyesületen belül alakult még februárban egy politikai szárny. 

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon szükség van egy szélsőjobboldali politikai erőre, a választásokon való induláson viszont egyelőre nem gondolkodunk, az még túl távlati. Jelenleg terepfelmérés zajlik

- mondta el az Indexnek a magát Vona Gábor barátjának tartó férfi, akit tavaly még Vona is a barátjának nevezett.

A Betyársereg leginkább vidéken aktivizálta magát eddig, több faluban is tartottak már felvonulást az elmúlt években, amelyek a közösség egy részében félelmet kelthettek.

Tyirityán szerint nagy az érdeklődés irántuk, ezért lehet, hogy június 8-ig még más jobboldali szervezetek is beállhatnak az alakuló mozgalom mögé. A Betyársereg jóban van a Jobbikkal, Tyirityán a néppártosodási kezdeményezésről is jó véleménnyel volt.

Érpataki Modell: se jobbik, se Fidesz

A szerveződés másik pillérét az Orosz Mihály Zoltán vezette vonal adja, Orosz 2014-ben a Jobbik támogatásával lett Érpatakon polgármester, de mostanában kritikusan viszonyul a párthoz, szerinte az nem képviseli már a tradicionális jobboldali konzervatív értékeket. 

"Orosz az Indexnek megerősítette, hogy el kell gondolkodni egy olyan párt létrehozásán, amely a keresztény-konzervatív, jobboldali értékeket képviseli, mert sem a Fidesz, sem a Jobbik nem teszi ezt a közéletben" – olvasható a cikkben.

Orosz szerint a jobboldalon csak álcivil mozgalmak vannak most, mint a CÖF, ezért kell egy új mozgalom. Arról is beszélt az Indexnek, hogy foglalkozni kell a cigány-magyar együttéléssel, mert a Balog Zoltán miniszter által vezetett romaprogram kudarcos. Kitért a menekültekre is, szerinte mindenkinek a saját hazájában kellene boldogulnia, és úgy vélekedett, az Iszlám Állam terrorszervezet távol áll az iszlámtól, csak azért jött létre, hogy az iszlám vallás ellen hangolja a népeket.

Orosznak a határvédelem sem tetszik, szerint a fokozatosság elvét betartva tűzparancsot kellene hirdetni a mindenféle biztonsági rendszerek helyett.

Szodómia, fúj

A harmadik pillért az új mozgalomban az Identitesz névre hallgató, viszonylag frissnek mondható hallgatói kezdeményezés alkotja, akik az egyetemeken tapasztalt liberális túlsúly ellen alakultak, hogy a jobboldaliakat képviseljék.

Ők egyelőre azzal vetették észre magukat  szélesebb közönség előtt, hogy egyszer szodómiáról hörögtek Budapesten, mikor az LMBTQ-szervezetek tüntettek egy szórakozóhely előtt.

Ők már be is jelentették, hogy belépnek a politika világába, hamarosan országjárásba is kezdenek. 

László Balázs az Indexnek azt mondta

július 8-a egy új erő ébredésének a napja lesz, amely a magyar etnikai önvédelem és a jobboldali egység jegyében lép a színre.

A Fidesz örül nekik – Vonát hidegen hagyja egyelőre

A Fidesznek eléggé tetszik az új mozgalom megalakulása, az meg még inkább teteszene nekik, ha párttá is alakulnának, mert ezzel ugyanis szerintük a Jobbik szavazóbázisából vesznek el embereket. 

Vona Gábor, a Jobbik vezetője az Indexnek azt nyilatkozta, ő nem foglalkozik a matekkal (választási matematikával), őt "értékorientáltság mozgatja".

(Címlapi kép: MTI/Bodnár Boglárka)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Putyin szárnya alatt növögetnek a náci szelleműek. Sajnos, kis hazánkban is lesz sok követője.
Hitler is kis párttal indult, nem számoltak vele...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@Donáld Tramp: a Jobbikosok atmeno fele angliaban mosogat.
elnyomott
Putyin szárnya alatt növögetnek a náci szelleműek. Sajnos, kis hazánkban is lesz sok követője.
Hitler is kis párttal indult, nem számoltak vele...
cs.n.
"Idegen rasszhoz tartozó embereknek a saját hazájukban kell élniük"
Ezt az Oroszt sem az eszéért választották meg. Az identitesz meg le fogja késni a nagy eseményt, ha július 8-ra készülnek a fentebb említett június 8. helyett.
bakegya
Orbán delegált fittyESS LESZ EZ IS-atom biztos választásig biztos!!!D
a helység kalapácsa
Hiperagresszív gyökerek, sorakozó!

Én is masszívan zsidózok, meg cigányozok - de nem alaptalanul.
Ti szélsőjobb gyökerek, viszont alaptalanul - nulla értelem mellett - teszitek ezt.
Tudod mekkora különbség van zsidózás és zsidózás között?
Meg sem próbálom elmagyarázni neked, te nagggyon magyar, mert nem hányok a a falra borsót.
papa.49
A hazugovics dörzsölgeti a koszos mancsát ezzel a dobásával a rosszabbik devalválódik kb. 50 % ra. !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.