A Betyársereg politikai szárnya, az Érpataki Modell Országos Hálózata és az Identitárius Egyetemisták Szövetsége alapítja az új mozgalmat, amiből akár párt is lehet. A Fidesz ennek örülne, a Jobbikot egyelőre hidegen hagyja a dolog.

Új szélsőjobboldali mozgalom alakul meg Vecsésen június 8-án, a szervezetet a Betyársereg politikai szárnya, az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterhez köthető Érpataki Modell Országos Hálózata, valamint az Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) alapítja meg – olvasható az Index cikkében. 

Jóban a Jobbikkal

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője szerint nem egy küzdősport egyesület lép a politikai színtérre, hanem ezen egyesületen belül alakult még februárban egy politikai szárny. 

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon szükség van egy szélsőjobboldali politikai erőre, a választásokon való induláson viszont egyelőre nem gondolkodunk, az még túl távlati. Jelenleg terepfelmérés zajlik

- mondta el az Indexnek a magát Vona Gábor barátjának tartó férfi, akit tavaly még Vona is a barátjának nevezett.

A Betyársereg leginkább vidéken aktivizálta magát eddig, több faluban is tartottak már felvonulást az elmúlt években, amelyek a közösség egy részében félelmet kelthettek.

Tyirityán szerint nagy az érdeklődés irántuk, ezért lehet, hogy június 8-ig még más jobboldali szervezetek is beállhatnak az alakuló mozgalom mögé. A Betyársereg jóban van a Jobbikkal, Tyirityán a néppártosodási kezdeményezésről is jó véleménnyel volt.

Érpataki Modell: se jobbik, se Fidesz

A szerveződés másik pillérét az Orosz Mihály Zoltán vezette vonal adja, Orosz 2014-ben a Jobbik támogatásával lett Érpatakon polgármester, de mostanában kritikusan viszonyul a párthoz, szerinte az nem képviseli már a tradicionális jobboldali konzervatív értékeket. 

"Orosz az Indexnek megerősítette, hogy el kell gondolkodni egy olyan párt létrehozásán, amely a keresztény-konzervatív, jobboldali értékeket képviseli, mert sem a Fidesz, sem a Jobbik nem teszi ezt a közéletben" – olvasható a cikkben.

Orosz szerint a jobboldalon csak álcivil mozgalmak vannak most, mint a CÖF, ezért kell egy új mozgalom. Arról is beszélt az Indexnek, hogy foglalkozni kell a cigány-magyar együttéléssel, mert a Balog Zoltán miniszter által vezetett romaprogram kudarcos. Kitért a menekültekre is, szerinte mindenkinek a saját hazájában kellene boldogulnia, és úgy vélekedett, az Iszlám Állam terrorszervezet távol áll az iszlámtól, csak azért jött létre, hogy az iszlám vallás ellen hangolja a népeket.

Orosznak a határvédelem sem tetszik, szerint a fokozatosság elvét betartva tűzparancsot kellene hirdetni a mindenféle biztonsági rendszerek helyett.

Szodómia, fúj

A harmadik pillért az új mozgalomban az Identitesz névre hallgató, viszonylag frissnek mondható hallgatói kezdeményezés alkotja, akik az egyetemeken tapasztalt liberális túlsúly ellen alakultak, hogy a jobboldaliakat képviseljék.

Ők egyelőre azzal vetették észre magukat  szélesebb közönség előtt, hogy egyszer szodómiáról hörögtek Budapesten, mikor az LMBTQ-szervezetek tüntettek egy szórakozóhely előtt.

Ők már be is jelentették, hogy belépnek a politika világába, hamarosan országjárásba is kezdenek. 

László Balázs az Indexnek azt mondta

július 8-a egy új erő ébredésének a napja lesz, amely a magyar etnikai önvédelem és a jobboldali egység jegyében lép a színre.

A Fidesz örül nekik – Vonát hidegen hagyja egyelőre

A Fidesznek eléggé tetszik az új mozgalom megalakulása, az meg még inkább teteszene nekik, ha párttá is alakulnának, mert ezzel ugyanis szerintük a Jobbik szavazóbázisából vesznek el embereket. 

Vona Gábor, a Jobbik vezetője az Indexnek azt nyilatkozta, ő nem foglalkozik a matekkal (választási matematikával), őt "értékorientáltság mozgatja".

(Címlapi kép: MTI/Bodnár Boglárka)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Putyin szárnya alatt növögetnek a náci szelleműek. Sajnos, kis hazánkban is lesz sok követője.
Hitler is kis párttal indult, nem számoltak vele...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
@Donáld Tramp: a Jobbikosok atmeno fele angliaban mosogat.
elnyomott
Putyin szárnya alatt növögetnek a náci szelleműek. Sajnos, kis hazánkban is lesz sok követője.
Hitler is kis párttal indult, nem számoltak vele...
cs.n.
"Idegen rasszhoz tartozó embereknek a saját hazájukban kell élniük"
Ezt az Oroszt sem az eszéért választották meg. Az identitesz meg le fogja késni a nagy eseményt, ha július 8-ra készülnek a fentebb említett június 8. helyett.
bakegya
Orbán delegált fittyESS LESZ EZ IS-atom biztos választásig biztos!!!D
a helység kalapácsa
Hiperagresszív gyökerek, sorakozó!

Én is masszívan zsidózok, meg cigányozok - de nem alaptalanul.
Ti szélsőjobb gyökerek, viszont alaptalanul - nulla értelem mellett - teszitek ezt.
Tudod mekkora különbség van zsidózás és zsidózás között?
Meg sem próbálom elmagyarázni neked, te nagggyon magyar, mert nem hányok a a falra borsót.
papa.49
A hazugovics dörzsölgeti a koszos mancsát ezzel a dobásával a rosszabbik devalválódik kb. 50 % ra. !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.