A négy hónappal ezelőtt történt, 16 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset nyomán a biztosító olyan összeget ajánlott a családtagoknak, amelyet eddig senki nem fogadott el.

A 24.hu-nak nyilatkozott egy édesanya, aki a lányát veszítette el a balesetben. Az ő elmondása szerint a Groupama biztosító által felajánlott összeg méltatlanul alacsony volt, ezért azt senki nem fogadta el.

Mint mondta, egy elveszített gyermek után a család szülőként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egy millió forintot kap. Ennek eddig még csak részleteit utalták ki. A biztosító a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt utalt át egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk egyoldalúan felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg.

A 24.hu szerint azért a Groupamának kell fizetnie, mert ők szerződtek a busz és a gyerekek biztosítására is. Az előbbire a buszt üzemeltető Pizolit Kft.-val, az utóbbira a Klebelsberg Központtal, minden iskolába járó gyerekre. A biztosító közölte: rövidesen közleményt adnak ki.

A külügynek egyelőre nincs olyan hivatalos információja, miszerint az olasz ügyészség vizsgálata lezárult volna. A lap megkeresésére a tárca azt közölte: az olasz nyomozó hatóság nem kommunikál a magyar főkonzulátussal. Ők, jogsegély alapján, az őket megkereső Kecskeméti Ügyészséget fogják tájékoztatni a vizsgálati eredményről. Hozzátették: minden rendelkezésre álló eszközzel megpróbálják sürgetni az olasz vizsgálat lezárását.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
néhány szakértő szerint a hídláb rossz helyen van, és a védő/terelőkorlát sem felelt meg semmiféle biztonsági előírásnak..
nagyon úgy néz ki, hogy ezt az olasz hatóságok nagyon jól tudják, de hallani sem akarnak a kártérítési felelősségről..húzzák, ahogy csak lehet...
kukac50
Az olasz biztosító tarifája szerint kell fizetni nekik ott történt a baleset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.