Budai Gyula szerint a több mint másfél millió visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőív erős felhatalmazást jelent, ez az utóbbi évek legsikeresebb nemzeti konzultációja.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa a Fidesz országjárása keretében szerdán Hajdúdorogon tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón kifejtette: a nemzeti konzultáción három fontos kérdésre, a migrációval, a rezsicsökkentéssel és a civil törvénnyel kapcsolatos magyar álláspontra hívják fel a figyelmet és kérik az állampolgárok támogatását.

A politikus a hétfői manchesteri, 22 áldozatot követelő merényletre utalva feltette a kérdést: hány embernek kell még meghalnia Európában, hogy "a brüsszeli bürokraták felfogják mi a magyar álláspont, mit akar Közép-Európa, miért más a mi álláspontunk a modernkori népvándorlás" ügyében. Utóbbi kapcsán ugyanis nagy számban jönnek Európába olyan terroristák, az Iszlám Állam harcosai, akik terrorcselekményekre vannak kiképezve – fűzte hozzá.

Budai Gyula kifogásolta, hogy a "brüsszeli bürokraták ránk akarják erőltetni" a menekültkvótát, majd azt kérte "engedjék meg nekünk, hogy eldöntsük kit engedünk be, kivel akarunk együtt élni, s hogy megvédjük a határainkat".

A miniszteri biztos szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar baloldali európai parlamenti képviselők asszisztáltak az Európai Parlamentnek a Magyarországot a migrációval és a civil törvénnyel összefüggő elmarasztaló határozatához.

A most meginduló vizsgálat éveket vesz igénybe, Lengyelország már jelezte, hogy a Magyarországot szankciókkal sújtó 7. cikkelyt nem szavazzák meg, de Budai Gyula reményei szerint így tesz a V4-ek többi tagállama is.

A politikus szerint azért kell megállítani Brüsszelt, hogy ne vegyék el a nemzeti jogunkat a menekültekkel, a civil törvénnyel és a rezsicsökkentéssel összefüggő kérdésekben. "A rezsiárakat levittük, a rezsicsökkentést meg fogjuk védeni" – mondta hozzátéve: a nemzeti konzultáción a magyar állampolgárok "olyan felhatalmazást adhatnak a magyar miniszterelnöknek, hogy Brüsszelben meg tudja védeni a magyar álláspontot".

Hozzátette: eddig több mint másfél millióan küldték vissza a konzultációs íveket, százezret meghaladja azoknak a száma, akik online formáltak véleményt, ez erős felhatalmazás, az utóbbi évek legsikeresebb nemzeti konzultációja.

Budai Gyula idézte Orbán Viktor miniszterelnöknek a múlt heti európai parlamenti vitában elhangzott szavait, miszerint "azért jöttem, hogy megvédjem a hazámat".

"Én azért vagyok most itt, hogy együtt védjük meg a hazánkat" – mondta Budai Gyula.

A miniszteri biztos a sajtótájékoztatón a Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: "a magyar kormánynak az az álláspontja, hogy oktatási kérdésekben államközi szerződést állam az állammal köt". Ennek megfelelően a magyar állam nem New York állammal, hanem az Amerikai Egyesült Államokkal köthet oktatási szerződést. "Várjuk a megfelelő választ" – jelentette ki.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Te gyula melyik MSZP-és szekrény alól jöttél elő, találtál már valamit???
Te gyula a lakásoddal elszámoltál már???
Te gyula az orvosod által felírt gyógyszereidet bevetted???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ez a kivénhedt seggnyaló újra kibújt a barlangjából.
grincss
Megszólalt a köztörvényes bűnöző!
kokopelli
..már elszámolt a "parasztokat kirabló exügyész úr a lakásvásárlásaiáról,
és az 1000 csontvázról az MSZP-s szekrényekben?
Mi lehet nála az ok,hogy ennyíre tompa? A változás kora,vagy a gyógyszerrel
való brutális visszaélés?
Béla333
"Budai Gyula szerint..."
Ez nem jelent semmit! Hogy egy Fideszes mit gondol, az seemit sem jelent.
Csak lopni tudnak és hazudni!
lampa laz
Ha ezekkel a partvonalra szorított idiótákkal akar erősíteni a fidesz, akkor tényleg szarba van.
telegdilaci
Ez a Gyula fogja már fel,hogy Manchesterben,nem bevándorló robbantott,hanem Angol állampolgár,aki a valamikori Angol gyarmaton született,sajnos ez az uszítás,a menekültek,ellen nem jön be!
verőce21
@telegdilaci: (20:51) "...sajnos ez az uszítás,a menekültek,ellen nem jön be!" - Bizony, sajnálhatod őket, ma is 30 ember halt meg a tengeri átkelésben... :)
desiro
Te gyula melyik MSZP-és szekrény alól jöttél elő, találtál már valamit???
Te gyula a lakásoddal elszámoltál már???
Te gyula az orvosod által felírt gyógyszereidet bevetted???
Clavigo
Vazzzzze...A mi Gyugyónk "megaszonta"...Már nem tudtam ki hiányzott még a boldogságomhoz..
papa.49
Gyufa te sík hülye vagy, a kampó ott született Angliába, angol állampolgár, az igaz hogy a szülei bevándorlók voltak, sőt már vissza is mentek Líbiába, de a faszi ott tanult, ott járt suliba!!!
SAJNOS FIÚK EZ SE MIGRÁNS, HÁT MEGINT NEM JÖTT BE!!!
percsi
Terrorcselekmények azért nincsenek, mert orbán lezárta a határt, és ezzel megment bennünket! Sajnos nem így van!
Bármelyik pillanatban megtörténhet, nem az orbánon múlt, hogy eddig kimaradtunk belőle.
A kvótát aláírta, miért nem tagadta meg?
A rezsicsökkentés egy nagy kamu, ezt csak az idióták szopják be! Mindenki nézzen utána, adó 12%-ról 27%, gázolajár mindenhol csökkent, Magyarországon nőtt!
Az EU nem elvenni akarja tőlünk a legdrágább "rezsit", hanem azt vetette fel, hogy szabadáras legyen, legyenek több szolgáltatók és a felhasználó majd eldönti, kivel szerződik. Amennyiben egy nem szavazat lesz (itt a lehetősége), minden marad a régiben. Akkor meg mit görcsöl? Ja, hogy ezt nem akarja? Talán kiderülne, hogy a felhasználók jobban, az orbán és a csókosok rosszabbul járnának?
quadrocopter
Jól van Budai-Törpeuszkár, lendületesen hülyülsz, mert mont tudjuk, az összes nemzethy konzultésön" nagy lófasz volt, csak nem az emberek véleményének figyelembevétele!
Orbán, a z akaratát akarta minden esetben megtámogattatni! Okt. 2.-án elbukott! Most is, ugyanis a 8.5 millió választó töredéke - 1/4-e sem! - küldte vissza a sunyi papírt - állításotok szerint! - de nem tudjuk, milyen szívehz szőló üzenetekkel és ekkenőrizni sem tudjuk a szokásoso hamis és hazug állításotokat!
Bezony Gyulám, lassan "itt az iső" hogy te is feldobd a mocskos talpadat, okirathamisító ügyvédke, aki vcsak sumák árán úszta meg a büntetőjogit!
egyvandor
A gyula földönkívüli tehetséggel üzletel a halottakkal Még azok is válaszoltak Gorbán privát-népszavazására.
papa.49
@percsi: Tudod miért nem vagyunk célpont mert kicsi ország, szegény nép, nem igazán szól nagyot egy terror cselekmény, SZERENCSÉNKRE, de ha sokat hánykolódnak a faszkalapok, felkerülünk a listára mi is!!!
nevemnick
@papa.49: a szükségállapot kihirdetéséhez még egy ici-pici pukkantás is elég lesz, csak az a kérdés, hogy ki fogja elkövetni: egy migráncsnak kikiáltott almafa-béta vagy egy importált tót...
jövőre.
papa.49
@nevemnick: ,,Dolgoznak,, rajta a takonyárpi művek ezerrel, hogy legyen indok...
dr. prédikátor
Te gyula!!! Te tényleg ilyen hülye vagy!!!Geci!!!
magyarbakancs
Minden a legsikeresebb a Fidesz kormányzás alatt.
Meg hallgatod,megnézed a Híradót minden tökéletes.
Kimész az utcára ,és látod az ellenkezőit.
1,5 millió imádónak meg mindegy mit mondanak azok imádják Orbánt.
Nessy
Honnan tudja, hogy ez a legsikeresebb? Látta az eddigiek korrekt feldolgozását, értékelését? Mert mi nem! Mint ahogy a mostanit sem.
Igen, Brüsszel ne szóljon bele, majd mi eldöntjük, kit engedünk be! Akinek van öt évre leköthető pénze kamatért, Kötvényre. Az jöhet, mind a 18000. A pénz nélküli 1300 romba dönti a státusz keresztényeket. Azt hiszi, hogy Amerikában is majd hasra esnek Orbán előtt. Nem tudja felfogni, hogy ott más a rendszer, mint itthon.
Nem a rezsicsökkentést, hanem az állami ármegállapítást védi pártunk és kormányunk! A civilek tüske a köröm alatt számukra. Csak a CÖF az igazi, jó pénzért!
Van kérdés Gyulus?
kokopelli
@percsi: Tegnap néztem után egy hétvégi autós utazás miatt:
1 liter diesel Németország vidéki területein átlag 1,10€, (a városban olcsóbb)
Budapesten 353 Ft (az olcsóbb kutaknál lement 357-ről),
A különbség 310 Ft /1€-nál elenyésző! A bérek pedig tényleg össze-
hasonlíthatatlanok! Odaát a termékek árai a kereslethez-kínálathoz
igazodnak és nem az "Orbán és társai" központi vezérléséhez!
Illen eccerű..!
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/d4a7019b22ba9e635ec8cb3e728f44b9c098862d6081fb05643763d088d4eebc.jpg
Siker siker hátán. Esküszöm, már lassan vagy gyorsan paranoiás leszek. A napokban figyeltem fel rá, hogy elég gyakran hátrapillantok, nem üldöz­ e Fortuna pár milliárd forinttal, egy fillérekért megvehető, de vagyonokat érő kastéllyal, egy jól fizető miniszter biztosi állással, reklámszerződéssel, megnyert közbeszerzéssel, vagy más egyébbel, mert ez egy ilyen ország. Pláne egy ilyen kormány. Amihez ők hozzányúlnak, az olyan sikeres lesz azon nyomban, mint a hét fene. Tiszta szerencse, hogy a sikerekről nem hallgatnak, hanem megosztják a keményen édes Jóistenem kisemberrel, hogy mindenkinek legyen oka az örömre és boldogságra.
CsipkeRózsa
": "a magyar kormánynak az az álláspontja, hogy oktatási kérdésekben államközi szerződést állam az állammal köt". Ennek megfelelően a magyar állam nem New York állammal, hanem az Amerikai Egyesült Államokkal köthet oktatási szerződést. "Várjuk a megfelelő választ" – jelentette ki."

Állam az állammal, akkor New York állam miért nem jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.