Csaknem kilenc tonna jelöletlen, szabálytalanul tárolt, illetve lejárt fogyaszthatóságú húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Komárom-Esztergom megyei nagykereskedésben.

A közlemény szerint a Komárom-Esztergom megyei cég az előírásokat több ponton is megsértette. A termékek egy részét – későbbi értékesítés céljából – az előírásokat megszegve lefagyasztották. Az egység hűtőkamráiban felhalmozott húsok között nagy mennyiségben voltak jelöletlen, tehát ismeretlen eredetű tételek. Emellett a hústermékek egy részének lejárt a fogyaszthatósági ideje is. A hatóság elrendelte a csaknem kilenctonnányi termék kivonását a forgalomból és megsemmisítését.

Az ellenőrzéskor műszaki és higiéniai hiányosságokat is találtak. A fagyasztókamra ajtajáról leszakadt a szigetelés. Volt, ahol hiányzott a szúnyogháló, másutt salétromos fal, pergő vakolat fogadta az ellenőröket. Az egységben nem használták a késfertőtlenítő berendezéseket, továbbá az előhűtött, fagyasztott, csomagolt, illetve csomagolatlan termékek elkülönített tárolása sem volt megoldott.

A Nébih a hiányosságok felszámolására határidőt írt elő a vállalkozásnak. Ennek betartását, valamint a problémák megszüntetését újabb helyszíni ellenőrzésen vizsgálják majd az ellenőrök.

Az ügyben több százezer forintos bírság várható – tették hozzá.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Se felelős,,se bezárás...semmi ??? Vajon ki lehet a tulaj,,igazgató,,stb ?? 9 tonna romlott hús,,,"" Jóóó van az úgy "",,,,,,,,
Rockxy
hümm hümm hümm
Hát kedveseim, itt tartunk.
A szabad sajtó már sokadszorra nem írhatja meg, hogy melyik cég a gané, ki a gané vezetője, és hogyhogy csak százezrekben mérhető a büntetés, és miért nem zárják be az üzemnek csúfolt kupit a tulajjal együtt.

És akkor ugye kedves elmebeteget kiáltók, nincs összeesküvés, nincs mutyi a politikusokon túl, nincs semmi háttérből vezérelt akció, csak csupa jó szándék.
Nincs is húsmaffia, sem gabonamaffia, nincs gyümölcsmaffia, de mikor Szabolcsban rohadt az alma, mert nem vásárolták fel tőlük, akkor ukrán almát tehettünk az asztalunkra.
Kínai hagymát már említeni sem merném, ha nem lennék oly nagyon bátor. :)
CsipkeRózsa
Akik működtetik ezeket a húsüzemeket, milyen lelkiismerettel élnek, ilyen szemetet megetetni százezrekkel!?
wagabund
@CsipkeRózsa: bocsánat...nem elírás? a lelkiismeret szócskát véltem felfedezni..
qxy
Na kérem. az hogy tömbben van lefagyasztva az ipari szalonna az nem rossz. hisz így áll el Na de feldolgozás elött ki kell ugye engesztelni. Vagyis az jó . hogy pácoló kádakba engesztelik ki? az is jó. Az hogy a fej szintén ebben a kádban van. és pácra vár,mert füstölt fej hús lesz belőle,? Vagy épp ki van már mérve és a disznó sajt egyik alapanyaga? Csak egy kis nagy szar az egyik leg menöbb húsüzemből.
Baromfi párizsi.- .- Baromfi húspépet tartalmaz. Mi az a baromfi húspép?
a fej, csörrel, tollal, a láb, körömmel, a farhát tollal kotúval, zsír miriggyel, egy gépbe,( szeparátor,) a végén a csövön egy paszta szerű anyag jön ki Mi is ez? " SZAR" de 10 kiló fel vesz 7 liter vizet. kis Bulin LP. , fűszerek és hozhatod a műszert is ami kimutatja hogy igen is a hús mennyiség meg van benne.De a kicsi üzemek akik ragaszkodnának a hazai ízhez, Na ezeknek a termékeit jobban el lehet adni és ezekre kell ráküldeni a szerveket. és olyan videót kell leadni ami azt mutatja hogy az emberek így reagáljanak rá.Most nevezzem meg a nagy céget? Nekem nincs annyi pénzem hogy igazam legyen.
csa-csa
nem büntetni! kezdve a góréval megetetni velük az összeset! nyersen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.