A Jobbik Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt megint Brüsszel szekerét tolja. Ha Brüsszel dönthetne az adókról és a bérekről, azzal egész biztos, hogy nem a magyar emberek járnának jól. Ha az ellenzéknek valóban fontos, hogy a munkából élők előrébb lépjenek, akkor támogassák a 2018-as költségvetést. A jövő évi költségvetés biztosítja a további adócsökkentéseket és béremeléseket, … (os/fidesz)

Forrás: hirgate.com
Feltöltő: hirgate.com
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aki tudja, hogyan és miért döntene a magyar emberek hátrányára Brüsszel az adókról és a bérekről, az lécci tegye közzé, mert ezek a patkányok csak hazudoznak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@F_Viktor: ..tegnap olvastam,hogy a 2017-es "Minimalstundenlohn"...8,84€-ra
emelkedik!...a mai állás szerint az 2660,1 Ft/óra!
Perwool
A gazdaságpolitika szuverén nemzeti hatáskör, amíg kívül vagyunk az euró övezeten.
Nem igazán értem, hogy miért is "fájna" bárkinek nyugaton, ha nálunk alacsonyak (lennének) az adók.
Egyébként, Brüsszel minden konzultációs kérdést megcáfolt, de Orbán továbbra is nyomja a hazugságokat.
Orbán Viktor!
Az EU-val nem harcolni kell!Együttműködni kellene végre és okosan kihasználni a tagsággal járó rengeteg előnyt. Ahogy ezt a V4-ek többi tagja velünk ellentétben szépen teszi is.Érdekes módon, valahogy a többi velünk együtt csatlakozott ország jobban tudott élni ugyanezekkel a lehetőségekkel.
A rablóprivatizációt és a piacnyitást nem az Unió kényszerítette ránk. Saját döntés volt. Amibe az is belejátszott, hogy export orientált országként elemi érdekünk volt a hozzáférés az uniós piacokhoz.
Ha nem látnánk rá a példát (csehek, lengyelek, szlovákok), hogy az Uniós tagság igenis előnyökkel jár, még talán hihető is lenne amit mondasz. De így csak saját kormányainknak elhibázott döntéseit és ugyanezek korrupciójának következményeit akarod az Unióra hárítani.
Pl a cseheknél majdnem kétszeres a mediánbér, mint nálunk. Őket nem fosztotta ki az EU, csak bennünket?
Értem...!
Perwool
@kokopelli: Szlovákia! 2016.
A jelentéséből egyelőre azt lehet tudni, hogy az elsődlegesen a friss élelmiszereket, egyebek mellett a húst, a halárut, a tejet és a péktermékeket fogja érintőalapvető élelmiszerek áfájának csökkentése
Minimálbér növelése 400 euróra ami 123.000 Ft
Gyes 230.-ról 280 euróra emelése ami közel 86.000 Ft
Elmaradott térségekben adó és járulék mentesség valamint munkavállalói utazási kedvezmény
Újabb hangulatjavító lépéseket jelentett be kedden Robert Fico szlovák miniszterelnök, a kormány úgynevezett második "szociális csomagjának" tervezett intézkedéseit ismertetve.

A szlovák kormány 15 pontból álló második "szociális csomagja" széleskörű, részben egyszeri, de többségében tartós hatású jóléti intézkedéseket vezet be. Ennek ellenére, annak megvalósítási költségei nem lesznek negatív hatással sem a költségvetés deficitjére, sem az államadósságra - hangsúlyozta Robert Fico, aki szerint az intézkedéseket az adóbeszedés hatékonyságának növeléséből származó többletbevételekből teremtik elő.
Az elmúlt egy évben már megvalósított első, a most bejelentett második és a tervezett harmadik szociális csomag kivitelezésének költségeit 1 milliárd euróra (mintegy 308 milliárd forint) taksálja a szlovák kormány.
A második "szociális csomag" keretében megvalósítani tervezett jóléti intézkedések egyik fontos eleme, hogy a jelenlegi 20-ról 10 százalékra csökkenti az általános forgalmi adó (áfa) szintjét alap élelmiszerek egy pontosan meghatározott köre esetében. Az áfacsökkentés bevezetését lehetővé tévő szabályozás már augusztusban a kormány asztalára kerül, hogy eldöntsék, az alacsonyabb adókulcs mikortól lépjen hatályba és konkrétan mely termékekre vonatkozzon.
Robert Fico."Az intézkedéssel a hazai termelőknek akarunk segíteni, és a hazai termelést akarjuk támogatni. Nem érdekünk, hogy a fagyasztott élelmiszerekre is kiterjesszük azt, mert ezzel csak a külföldi behozatalt erősítenénk" - fejtette ki az élelmiszerek áfájának csökkentése kapcsán Robert...
kokopelli
@Perwool: ...ajánlom az "archivNet" háromrészes tanulmányát a "Magyarország csatlakozása a Világbankhoz és az IMF-hez"..I.rész...,II.rész...és III.rész. Érdemes elolvasni,mert adatok-
kal, dokumentumokra való hivatkozással és nevekkel írja le az igazságot.
"...és a NEM kényszerítést !!!
Perwool
Folyt:A hangulatjavító intézkedések egy másik érdemi pontja az anyasági szabadságon lévő kismamák, illetve a gyermeküket munkaviszony mellett nevelő kismamák úgynevezett szülői támogatásának emelése. Mindkét támogatás a gyermek 3 éves koráig, illetve fogyatékos gyermekkel 6 éves korig jár. Az állami támogatás előbbi esetben a utolsó bruttó bér 70 százalékára emelkedik a jelenlegi 65-ről, a szülői támogatás esetében pedig havi 280 euróra nő a jelenlegi 230-ról (mintegy 86 ezer, illetve 71 ezer forint).
Az intézkedéscsomag keretében a szlovák kormány a minimálbér összegének további emelésével is számol. Robert Fico ezzel kapcsolatban rámutatott: amikor jelenlegi kormánya 2012-ben létrejött, Szlovákiában a minimálbér összege 327 euró volt, jelenleg 380 euró, a második szociális csomag megvalósítása után pedig meghaladja majd a 400 eurót (mintegy 123 ezer forint).
Robert Fico kabinetje a legmagasabb, 20 százalék feletti munkanélküliséggel küzdő járások számára egy komplex intézkedéscsomagot ígér. Ennek részleteiről augusztus 18-án egyeztetnek az érintett járások vezetőivel. A kormányfő a tervekről egyelőre annyit árult el, hogy a munkahely teremtést vállaló munkáltatók ezekben a régiókban adó- és járulékmentességgel a munkavállalók pedig utazási kedvezményekkel számolhatnak.
A második "szociális csomag" részét képezi még egyebek mellett az általános és középiskolás gyermekek számára az oktatási intézmények által szervezett üdülések támogatásának bevezetése, egy államilag garantált, kedvezményes havi díjú bankszámla intézményének kialakítása, illetve a nyugdíjasok és a rászorulók gyógyszer költségeinek csökkentése is.
Robert Fico decemberre ígérte a kormány harmadik "szociális csomagjának" bemutatását. Kifejtette: annak súlyponti elemei a gazdasági fejlődés ösztönzése, valamint a munkahely teremtés lesznek. Mibe is szól bele az EU, csak a miénkbe? Értem...
kepkezelo.com/images/dyxzczi8ncrtmdeymbqp.png
Perwool
@kokopelli: Ezek Az IMF hitelt lecserélték
www.portfolio.hu/deviza..
index.hu/gazdasag/2013/..
Vajon mikor lejárnak ezek a dollárkötvények (amiknek ugye még árfolyam-ingadozósa is van) és vissza kell majd fizetni, akkor is álló ovációval fognak tapsolni a Fidesz hódolók?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.