Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt felel a bíróság előtt a férfi, aki embertelen körülmények közt tartotta, majd hagyta meghalni saját édesanyját. Az ügy csütörtökön került a Miskolci Törvényszék elé.

A férfi 2009-ben költözött az asszonyhoz, vele élt 2015 júniusában bekövetkezett haláláig, mivel anyja nyugdíja jelentette számára az egyetlen állandó bevételi forrást.

Hagyta egyedül meghalni súlyos beteg édesanyját a miskolci férfi

A nő magas vérnyomására már 2006 óta nem szedte a gyógyszerét, 2011-től pedig már orvoshoz sem járt. Mint kiderült, Alzheimer-kór hatalmasodott el rajta, fia emiatt nem engedte, hogy ellássa a ház körüli teendőket.

Az asszony  2015 májusára már olyannyira legyengült, hogy nem tudott önállóan enni, tisztálkodni, az ágyból hónapokig nem kelt fel. Gyermeke ennek ellenére nem gondoskodott róla és segítséget sem hívott.

A sértett halála előtt néhány nappal a vádlott elment otthonról, a már önállóan enni sem tudó sértettet magára hagyva, majd amikor visszatért, édesanyját már halva találta

– tájékoztatott a Miskolci Törvényszéktől.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mocskos gané nem érdemelsz mást mint
elevenen rohadj meg de ne gyorsan, hanem szenvedj minél többet !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mocskos gané nem érdemelsz mást mint
elevenen rohadj meg de ne gyorsan, hanem szenvedj minél többet !
Peller Anikó
@nyanya001: nyanyus elragadtatod magad mint mindig, az állam levette a kezét az idősek ellátásáról és nem mindenki alkalmas idős emberek esetleg végstádiumban lévő magatehetetlen betegek ellátására. Persze a kis nyugdíjka nyilván jól jött de ezzel együtt nem lehet elfeledkezni az állami szerepvállalás megszüntetéséről, ami pontosan ugyanilyen gyilkos bűn amit most ennek a szarosnak a nyakába akarnak varrni. Annális inkább mert az idős esetleg haldokló betegektől így elvett pénz inkább a stadiomokban landol. Meg a bahamákon.
namihami
Jó az, ha az embernek ilyen szerető gyermeke van. Reméljük, hogy a tradíció nem szakad meg. Ha van neki, akkor a gyerek örökli a papa szülő iránti mentalitását és empátiáját.
nyanya001
@Peller Anikó: Sajnos igazad van de csak részben.
eszegfu
Nyilván majd a nyomozás során kiderül az igazság nagy része...Mondjuk azt sem értem, hogy pl. a háziorvosnak nem tünt fel, hogy már évek óta nem ir fel gyógyszereket a néninek. Lehet, hogy nemcsak a beteg volt "embertelen körülmények között", hanem a fia is... Ha meg biróság előtt van az ügy, akkor már bizonyára eléggé megalapozott lehet a vád... mindenképpen szomoru.
CsipkeRózsa
Ez a fia bűne!:

"Hagyta meghalni saját édesanyját egy miskolci férfi. Nem pelenkázta, nem etette, többször rázárta az ajtót és magára hagyta a lakásban a magatehetetlen asszonyt. Az áldozat a fiánál lakott, Alzheimer kórral küzdött. Egy idő után már menni sem bírt, a sok fekvéstől sebek lettek a testén, volt, hogy ordított a fájdalomtól. Az asszony napok óta egyedül volt már, mielőtt meghalt, a testét ellepték a legyek."

tenyek.hu/belfold/236662_hagyta-meghalni-anyjat-a-ferfi.html
eszegfu
@CsipkeRózsa: Szörnyü ez az egész!:( Az biztos, hogy egy Alzheimer kóros beteg "kikésziti" az ápolóját. Viszont az is tény, hogy hiába mondta a mama: "otthon akar meghalni", mert a következő pillanatban elfelejti mit is akart, vagy mit mondott, igy bizony segitséget kellett volna kérnie... Ez a fia felelőssége, hiszen a mamájának szinte fogalma sem lehetett hol él, talán még a fiát sem nagyon ismerte már meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.