A 2017. február-áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 378 ezer fő volt, 84 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 67,3 százalékra emelkedett, a férfiak és a nők foglalkoztatási mutatói hasonló mértékben javultak.

2017. február-áprilisban az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 2 százalékkal magasabb volt.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 105 ezer fővel nőtt, miközben a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 11 ezer, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig 9 ezer fővel csökkent.

A foglalkoztatottak közül 4 millió 332 ezren tartoztak a 15-64 évesek közé, amely korcsoport foglalkoztatási aránya 1,7 százalékponttal, 67,3 százalékra emelkedett, a nők és a férfiak aránya egyaránt 1,8 százalékkal javult.

A 20–64 éves korcsoport esetében – amely az Európa 2020 stratégiában meghatározott foglalkoztatási célok alakulásának megfigyelési köre – a foglalkoztatási ráta 1,8 százalékponttal, 72,4 százalékra nőtt. Az Európai Unió 2020-ra 75 százalékos célértéket tűzött ki, Magyarországon jelenleg a korcsoportra vonatkozó foglalkoztatási ráta a férfiaknál 79,7, a nőknél 65,2 százalék.

A foglalkoztatottság növekedésével párhuzamosan a munkanélküliség is csökkent némiképp. A 2017. február–áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 56 ezer fővel, 209 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,3 százalékponttal, 4,6 százalékra apadt.

A férfiakat alacsonyabb munkanélküliségi ráta jellemezte, mint a nőket, esetükben a javulás mértéke is nagyobb volt. 2017. február-áprilisban az egy évvel korábbihoz képest a 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 33 ezer fővel, 107 ezer főre, munkanélküliségi rátájuk 1,3 százalékponttal, 4,3 százalékra csökkent, míg a munkanélküli nők száma 23 ezer fővel, 102 ezer főre, munkanélküliségi rátájuk 1,1 százalékponttal, 4,9%-ra mérséklődött. – írja az Index a KSH pénteki jelentése alapján. 

A kiemelt kép forrása: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezek után azt is higgyétek el fiúk amit én fogok hazudni!!!
cs.n.
"a magukat közfoglalkoztatottnak vallók"
Ez miez? Van, aki nem közmunķás, hanem csak annak vallja magát, és van pofája felvenni a minimálbérnél kisebb fizetést?
namihami
""a KSH pénteki jelentése alapján.""
Ha ez a mondatrész a cikk elején lett volna, akkor az időmet se fecsérlem az elolvasásra. Így, a cikk végén viszont az egész cikket teszi Fidesz-propaganda ízűvé.
KSH? Ez az a statisztikai cég, amelyik szerint a magyar átlagjövedelem 198.000 Ft? Akkor ez az adat is csak annyira hiteles, mint az összes többi. Nem kéne ezekből is néhányezer plakátot gyártatni valamelyik haveri céggel? Már csak azért, hogy a buta nép fejében jobban rögzüljön így, a választások előtt. Persze a kiosztott pénz se jön nekik rosszul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.