A Fejér megyei Káloz után, Budapesten is avatnak egy Horthy-szobrot.

Újabb szobrot kap Budapesten az egykori kormányzó, akinek első mellszobrát a Szabadság téri Hazatérés temploma – ifj. Hegedüs Lóránt „birodalma” – udvarán avatták fel 2013. novemberében. Az új szobrot Csillaghegyen, az „Attila Nagykirály” szálloda udvarán leplezik le június 17-én – tudta meg a Népszava.

Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart, hogy a Fejér megyei Perkátán az önkormányzat engedélyt adott Horthy Miklós egykori kormányzó szobrának felállítására. A botrány miatt a testület végül visszavonta hozzájárulását ehhez.

A már elkészült szobrot az ismeretlen magánadományozók az eredetileg tervezett időpontban május 20-án, szombaton mégis felavatták, csak nem Perkátán, hanem az onnan mintegy 30 kilométerre fekvő Kálozon a Zichy-Széchényi-kastély kertje fogadta be a művet. A kastély és a hozzá tartozó park magánterület, amelynek tulajdonosa hozzájárult a szobor elhelyezéséhez, avatásához, ahol előadás is volt Horthy Miklósról. – emlékeztet a lap.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Állítsanak már fel egy szobrot neki, egy nyilvános budi előtt. És leszarhatják azt is aki ilyen hülye ötlettel elő állt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@Zeta: "úri világ" Már itt van.
A nertársak lehetnek akár börtönviseltek is meg éppen nyomozati szakaszban is újabb bűncselekmények okán, ha bandabeliek még választási szövetséget is köt velük a Gorbán.
egyvandor
@namihami: Ezek nem a verebek ezek a fősuttyók, akik tudatosan rombolják a társadalmi morált.
Megmutatva, ha van elég pénzed, hatalmad az sem számít ha milliókat küldesz a halálba.
eugen4402
Az Amerikában meggazdagodott csendőrkölykök, csendőr unokák már újraélesztik a magyar nyelvtudásukat: "... Őfőméltóságú főméltóságos vitéz Dolomitbányai Horthy... ill. ezt elqrtam, szóval dehogy Horthy, nem jut eszembe, hogy mondják magyar azt ami most van...Kupleráj? Biztos?"
CsipkeRózsa
Kíváncsi lennék, a csillaghegyi szálloda forgalmára milyen hatása lesz. Csökkenti vagy növeli azt?
namihami
@CsipkeRózsa: Növeli. Az ilyenek révén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.