A Fejér megyei Káloz után, Budapesten is avatnak egy Horthy-szobrot.

Újabb szobrot kap Budapesten az egykori kormányzó, akinek első mellszobrát a Szabadság téri Hazatérés temploma – ifj. Hegedüs Lóránt „birodalma” – udvarán avatták fel 2013. novemberében. Az új szobrot Csillaghegyen, az „Attila Nagykirály” szálloda udvarán leplezik le június 17-én – tudta meg a Népszava.

Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart, hogy a Fejér megyei Perkátán az önkormányzat engedélyt adott Horthy Miklós egykori kormányzó szobrának felállítására. A botrány miatt a testület végül visszavonta hozzájárulását ehhez.

A már elkészült szobrot az ismeretlen magánadományozók az eredetileg tervezett időpontban május 20-án, szombaton mégis felavatták, csak nem Perkátán, hanem az onnan mintegy 30 kilométerre fekvő Kálozon a Zichy-Széchényi-kastély kertje fogadta be a művet. A kastély és a hozzá tartozó park magánterület, amelynek tulajdonosa hozzájárult a szobor elhelyezéséhez, avatásához, ahol előadás is volt Horthy Miklósról. – emlékeztet a lap.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Állítsanak már fel egy szobrot neki, egy nyilvános budi előtt. És leszarhatják azt is aki ilyen hülye ötlettel elő állt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Lassan majd kimerészkednek az udvarokból!
Az urak, úri világa jön, ha nem vigyázunk.
namihami
Ja kérem, amíg lósz@r van, addig veréb is lesz.
vonotok
Állítsanak már fel egy szobrot neki, egy nyilvános budi előtt. És leszarhatják azt is aki ilyen hülye ötlettel elő állt.
papa.49
Igen annak akinek a lelkén szárad néhány százezer katona halála, aki semmit nem tett az ellen hogy embereket hurcoljon el a Gestapo, az bizony ,,megérdemli,, a szobrot!!!
lusta
Hát nem érdekes, Franciaországban – bár vitatkoznak történészek Pétain második világháborús szerepvállalásról – senkinek eszébe nem jutna, hogy szobrot állítsanak neki.
nyanya001
Kár, hogy a temetéskor nem fektették hasra hogy a seggét is kitudnátok nyalni.
Clavigo
@nyanya001: Azóta már megfordították...Nagy is a tülekedés. :) :)DDD :)
hetöndöe
Hogy basszátok meg a büdös náci jó kurva anyátokat!
egyvandor
A magyar családok erősödnek. Ez kormányzati cél. Már a kb egymillió magyar áldozatért felelős horthy szobraira is telik.
egyvandor
@Zeta: "úri világ" Már itt van.
A nertársak lehetnek akár börtönviseltek is meg éppen nyomozati szakaszban is újabb bűncselekmények okán, ha bandabeliek még választási szövetséget is köt velük a Gorbán.
egyvandor
@namihami: Ezek nem a verebek ezek a fősuttyók, akik tudatosan rombolják a társadalmi morált.
Megmutatva, ha van elég pénzed, hatalmad az sem számít ha milliókat küldesz a halálba.
eugen4402
Az Amerikában meggazdagodott csendőrkölykök, csendőr unokák már újraélesztik a magyar nyelvtudásukat: "... Őfőméltóságú főméltóságos vitéz Dolomitbányai Horthy... ill. ezt elqrtam, szóval dehogy Horthy, nem jut eszembe, hogy mondják magyar azt ami most van...Kupleráj? Biztos?"
CsipkeRózsa
Kíváncsi lennék, a csillaghegyi szálloda forgalmára milyen hatása lesz. Csökkenti vagy növeli azt?
namihami
@CsipkeRózsa: Növeli. Az ilyenek révén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.