Hibás diagnózis alapján kezeltek félre egy 21 éves férfit egy Pest megyei pszichiátrián, aki meghalt. Az anyja beperli a kórházat.

Perelni fog az a dunaújvárosi anya, akinek 21 éves fiát egy Pest megyei pszichiátriai osztályon drogosnak hittek és a hibás diagnózis miatt félrekezeltek. A fiú másfél nap után meghalt. 

Az anya megmutatta a Blikknek a szakértői véleményt, amely szerint a "kiinduló diagnózisa hibás volt, mivel Árpádnál a pszichoaktív anyagok okozta megvonási tünetek nem álltak fenn."

A dokumentum kitért arra is, hogy a többek között magas, 40 fok fölötti láztól szenvedő fiút nem a pszichiátrián, hanem az intenzív osztályon „lett volna ajánlatos” kezelni.

Az anya szerint a kórházban ügyet sem vetettek arra, hogy fia másfél napig üvöltött fájdalmában, ehelyett olyan gyógyszereket adtak neki, amit drogfüggők szoktak kapni. 

Az anya utoljára kikötözve és bepelenkázva látta fiát a pszichiátriai osztályon.

Hiába könyörögtem, hogy mentsék meg, senki nem segített rajta, pedig a fejét fogva csak azt ismételgettem neki: hazaviszlek, kisfiam! Drogosként kezelték, de nem volt az! A papírok is ezt bizonyítják!

A szakértői véleményben írtak miatt az anya pert indít a kórház ellen, mert ugyan ez nem hozza vissza a fiát – ahogy fogalmazott –, de szeretné, ha a felelősök megbűnhődnének.

Dr. Ábrahám Csaba egészségügyi szakjogász szerint

a hibás diagnózis felállítása alapozta meg a beteg állapotának romlását, ez pedig orvosszakmai kérdés. (...) A kezelést végző orvoscsapatnak a megmagyarázhatatlan magas láz kiváltó okát tisztáznia kellett volna. Hiszen ez a bekövetkezett halálesettel ok-okozati összefüggésben van.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Vigyorgó vándorköszörűs,, embertelen miniszter MIKOR ADOD BE A LEMONDÁSOD???
Ami hozzád tartozik ott csak KÁOSZ, HIBÁK HALMAZA VAN, EL KÉNE MÁR TAKARODNOD A BÚSBA!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,,Vigyorgó vándorköszörűs,, embertelen miniszter MIKOR ADOD BE A LEMONDÁSOD???
Ami hozzád tartozik ott csak KÁOSZ, HIBÁK HALMAZA VAN, EL KÉNE MÁR TAKARODNOD A BÚSBA!!!
qxy
Mi kellene? drasztikus büntetés. Egy kettő. a következő orvos jobban át gondolná mi is a baja a betegnek. Havernak is a doki mosolyogva azt mondta mikor meg halt a gyereke szülés után két nappal. " .- Uram minden munka selejttel jár. minálunk ez az . " Na fel is nyomtam a falra
Én meg TMK s vagyok bazdmeg és kijavítom a gépet . Vagyis kiverem belőled a szart is. Hogy feljelentett e ?? Nem . Most ne mondja senki hogy meeee kevés a doki. Annak a kevésnek is oda lehet, oda kell figyelni.
csa-csa
Perelhet, de labdába sem rúghat ezek ellen! jön a holló a hollónak c. fejezet!
emerencia
Édesanyám még saját maga öltözött fel és a tesóm kíséretével saját lábon ment be a helyi pszichiátriára. Két hét múlva egy begyógyszerezett zombit kaptunk vissza. Az őt beutaló járóbeteg pszichiáter utólag azt mondta, hogy nem kellett volna bemennie. Az cseppet sem zavarta, hogy ő volt aki beutalta. A kórházi kezelőorvosa pedig közölte, hogyha végleg nem tudjuk tolerálni a viselkedését, hívjuk ki a mentőket de úgyis ugyanoda viszik majd vissza. Nem számíthattunk senkire, az orvosokra pláne nem. Amikor már enni sem tudott, a mentők bevitték a sürgősségire, onnan pedig a geriátriára fektette be a sürgősségi szakorvos. Ott még megpróbálták mesterségesen táplálni, mindent megtettek érte de pár nap múlva meghalt. Valami rettenetes nagy baj van a pszichiátriai ellátásban... Attól félek, hogy az édesanyának esélye sem lesz abban a perben, hacsak nem akad valami jogvédő szervezet aki segít neki.
picike1
pszichiátriai a -betegek állapotának megfigyelése - ez van - ellátás a gyógyszerek ha téves a diagnozis akkor nagy a baj - lehet - de ki bizonyitja - szóval őszintén sajnálom. nyugodjék békében
picike1
@qxy:nagyon régen mondták egy férjnek indoklásnak , hogy ők is csinálnak selejtet és ma is igy van ugy látom. mindenki tévedhet senki sem tévedhetetlen !
qxy
Egy eset.- Két oldali gerinc sérv, kidurrant, nincs más hátra , műtét. egyszerre csak egyet szabad műteni. Most egy kalap alatt mind a kettőt. zutty, nem jött össze a műtét. Orvosi javaslat, ,.- Egy év, " Gipsz ágy" utána, max 20 %esély hogy tudja mozgatni a lábát.Mi az a gipsz ágy? Mintát vesznek le a betegről nyaktól combig, és ez ha meg van, ebből nem kelhet ki. A dokik, a fő nővér sem tudta hogy kell bele fektetni a beteget ebbe a szarba. Én meg mutattam. A beteg haza ment. a gipsz ágy eldobva, Homeopátia,- három hét és le mentünk sétálni. a doki engem akart be perelni hogy mit tettem.Amikor felemeltem én is a hangom hogy és ők mit tettek és kit kellene fel jelenteni? akkor beszart az egész orvosi kar. Be is vallották hogy nem így kellett volna csinálni, tudják hogy nem szabad, hogy hiba volt, és a gipsz ágyról egy fingot nem tudtak mi is az, De hozzá tették. Különben is. Van magának erre pénze?? mert nekünk van.Két év múlva ez a doki jött hozzám hogy tudok e valamit csinálni a gerincével, mert a kollégákba nem nagyon bízik. .- Segítettem neki.-
division
Valami csak lehetett ha arra az osztályra vitték. Erről nincs szó a cikkben.
kukac50
Mit várunk az egészségügytől emberséget becsületes ellátást? A kórházak élén dolgozók is a Fidesz zsebében vannak kevés az orvos, kevés a nővér olyanok látnak el ügyeletet akik nem is képzettek hozzá. Ha fiatal akkor drogos? A láz okát keresték e?
division
@kukac50: Senki nem kerül a pszichiátriára mert lázas. Van emögött más is amiről nincsen szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.