A kormánypárti Magyar Idők legalábbis erről értesült.

Együttműködési megállapodást kötöttek a legnagyobb ágazati szakszervezetek, hogy jobb béreket harcoljanak ki a multiknál – értesült a kormánypárti Magyar Idők.

A lap úgy tudja, hogy a magyar Tescónál már sztrájk szerveződik, mert a vállalat hiába volt nyereséges tavaly, a januári kötelező minimálbér-emelésen túl nem akarja emelni a fizetéseket, a bérminum felett keresőknél emiatt feszültség alakult ki.

Emiatt lépett szövetségre a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ). A KASZ képviselője a lapnak elmondta, a közeljövőben áruházon belül szervezett munkalassítás, míg a Tesco budaörsi központjánál demonstráció lehet, amihez szolidaritásból más vállalkozások alkalmazottjai is csatlakozhatnak. Az akciókat várhatóan olyan napokon szervezik meg, mikor nagy a forgalom, így ünnepek előtt, de az biztos, hogy nem várnak karácsonyig – mondta el a KASZ képviselője a lapnak.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Mtaylor848)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Bolond lenne többet adni a kötelezőnél, hiszen van ember annyi mint a nyű! A munkaerőhiánynak nevezett szemétség csak annyit jelent, hogy van aki nem akar rabszolga lenni.
1magyar
Bolond lenne többet adni a kötelezőnél, hiszen van ember annyi mint a nyű! A munkaerőhiánynak nevezett szemétség csak annyit jelent, hogy van aki nem akar rabszolga lenni.
papa.49
@wagabund: És ezt pont a magyar időnek súgta meg a Tescó???
Desischado
Csak ebben az országban lehet mindent megtenni a melósokkal. De meddig még?
wagabund
@papa.49: pont arra jártak..
Amúgy vásárláslassító sztrájkra készülnek, mint most a hírekből hallom.
...na bumm...akkor megyek máshová..
papa.49
@wagabund: A Tescó amúgy se olyan ,,nagy szám,, mint volt régebben...
Nagyot esett a színvonaluk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.