Korábban megírtuk, hogy egy Facebook-csoportban kért segítséget az az urológus szakorvosjelölt, akit szakmai felügyelet nélkül egyedül hagytak egy soproni kórház sürgősségi osztályán.

Azt írta:

Nem elég, hogy teljes műszak mellett a saját osztályunk engem nem lát, illetve én sem a szakmámat, hanem éjszakai műszakban teljesen egyedül, szakmai felügyelet nélkül, (nincs műszakvezető, nincs sürgősségis orvos sem, tehát rajtam kívül zéró orvos) kell nekem, egy urológusnak az egykapus sürgősségi osztályt ellátnom.

Kórház: biztonságban voltak a betegek, akiket orvosjelöltre hagytak a sürgősségin

A kórház a Kisalföldnek közleményben reagált az esetre:

A sürgősségi orvostan hiányszakma, ezért a sürgősségi osztályok sürgősségi szakorvosok felügyelete mellett más szakterületek képviselőivel szerveződnek. Az általuk itt megszerzett tudás jelentősen növeli a betegellátás biztonságát, hiszen a saját szakterületén, osztályán előforduló akut esetek felismerését és ellátásának megkezdését leginkább a sürgősségi osztályon tudja elsajátítani.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon a különböző szakterületek akut esetei jelennek meg.

Az adott szakterület szakorvosai kórházunkban folyamatosan elérhetők, ezért a rezidensnek nem kell egyedül, felügyelet nélkül ellátnia kompetenciáját meghaladó eseteket.

Bármilyen eredetű, súlyos, potenciálisan életveszélyes állapotú beteg érkezését a mentőszolgálat előre jelzi, e betegeket a sokktalanítóban, a beteg ellátásához szükséges orvosokból és szakdolgozókból álló team fogadja és látja el. A betegek ellátása, kezelése a szakmai protokolloknak megfelelően, biztonságosan történik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.