Vajon a külső alapján döntenek-e a cégek, ha választaniuk kell a meghirdetett állásra jelentkezők között? A Bors tesztelte a jelenséget.

A lap összeállított két önéletrajzot. Az egyikhez egy dekoratív, fiatal pályakezdő egyetemista fotóját csatolták, őt Boginak nevezték el. A má­sik önéletrajzhoz egy kevésbé dekoratív, molett hu­szonéves lány fényképét mellékelték, akinek kétéves londoni irodai munkatapasztalata van. Őt elnevezték Zsófinak. Mindkét lány a fővárosban él, és turizmus–vendéglátás szakon végeztek budapesti főiskolákon. Angolul és németül is beszélnek, illetve ugyanúgy értenek a számítógépes programokhoz.

Ezután kerestek tíz álláshirdetést, a két lány jelentkezését elküldték a meghirdetett irodai asszisztensi, recepciós és titkárnői pozíciókra. A molett Zsófi önéletrajzát küldték ki előbb a megadott e-mail-cí­mekre, nem sokkal később postázták Bogi ön­életrajzát is.

Az önéletrajzok elküldését követő két órán belül Bogit két cég is felhívta. Mindkét cég személyes beszélgetés időpontját akarta lefixálni, az egyik munkahely másnapra akarta behívni. Egy stúdiótól másnap délelőtt keresték Bogit, ahol nem számított a tapasztalatlanság hiánya, nevetve közölték a lánnyal, bármit meg lehet tanulni. A negyedik munkahelytől egy e-mail érkezett, hogy bár szimpatikusnak ta­lálták Bogit, túl magas a bérigénye – nettó 130 ezer forintot jelöltek meg. Egy héttel később még két cég kereste meg Bogit, az egyik már a cég vezetőjének mutatta volna be a lányt, a hatodik cég is személyes el­be­szélgetésre hív­ta volna a pá­lyakezdő fi­atalt.

Zsófit – aki kétéves re­cep­ciós ta­pasz­talatával tu­dása szerint előnyben volt Bogival szemben – egyetlen egy cég kereste meg jelentkezése után egy nappal. Ugyanez a cég Bo­git kereste meg előbb, pedig Zsófi jelentkezését hamarabb küldték el.

Németh Anna, a munkahely-közvetítéssel foglalkozó Dreamjobs társalapítója szerint több nemzetközi kutatás bizonyítja: nem csak Magyarországon tapasztalható, hogy külső alapján, és nem képességei szerint választanak ki jelentkezőket egy-egy meghirdetett munkára. A szakember szerint előfordulhat, hogy a vonzó megjelenést magabiztossággal azonosítják, és bizonyos állásoknál ez szerepet játszhat a döntésben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
A libcsi média celebképző szakán az ész kategória nincs is a felvételi követelmények között.
36
@Szókrakész: Méghogy nincs diszkrimináció.
Ez, az ember. A külsőségek számítanak-sajnos-a leginkább.
De, nem mindenhol. Jöjjenek csak el nagyker-értékesítőnek. Van olyan széle hossza egy, nagyszájú kolléganőm-intelligens, megy mint a huzat és csúcsokat dönt eladásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.